Magische cruise langs de Emiraten

Grand Sheikh Zayed Moskee Abu Dhabi

Magische cruise langs de Emiraten

Grand Sheikh Zayed Moskee Abu Dhabi

In 't kort

De Verenigde Arabische Emiraten spreken in verschillende facetten tot ieders verbeelding. Het evenwicht tussen toekomst en traditie, oosterse fascinatie en landschappen tussen de turquoise zee en de warme kleuren van de woestijn.

Reisverslag MSC Cruise Emirates

Maar waar ooit alleen woestijn was, vind je nu de hoogste gebouwen ter wereld, de meest luxe hotels en shoppingcentra in de meest uiteenlopende en moderne architecturale stijlen  en dit middenin historische locaties.

Aan boord van de MSC Fantasia bezoeken we Abu Dhabi, Dubai, Muscat en Sir Bani Yas tijdens een super cruise! Rondtrekken in alle comfort met een kleine peuter en zonder gesleur? Perfect! Wij zijn verkocht! Na een vlucht van ongeveer 6 uur met Etihad Airways landen we in Abu Dhabi. De hoofdstad van de VAE (ook al is Abu Dhabi-stad amper half zo groot als Dubai) is misschien wel het kleine broertje van Dubai maar heeft wel als rijkste van de Emiraten de meeste invloed op het nationaal beleid. Minder bekend maar zeker niet minder verrassend en het biedt een intrigerend contrast met het uitbundigere Dubai.

Tijdens onze korte stop kiezen we om de spectaculaire Sheikh Zayed Moskee te bezoeken dat op ongeveer 15 km van het centrum van Abu Dhabi ligt en het landschap domineert met zijn enorme sneeuwwitte koepels en minaretten die van kilometers verderop te zien zijn. Een spectaculair symbool van Islamitische trots. De moskee werd opgericht in 2007 in opdracht van Sjeik Zayed bin Sultan al Nuhayyan, naar wie hij ook vernoemd is en die begraven ligt in een bescheiden wit marmeren mausoleum dicht bij de ingang. De moskee is een van de grootste van de wereld en zeker de duurste moskee: het duurde twaalf jaar om te bouwen en kostte zo’n 500 miljoen dollar. Het is ook bijzonder om een van de twee moskeeën in de VAE te bezoeken, daar ze ook geopend zijn voor niet-moslims.

Eerder zin in iets sportiever? Dan kan je eveneens naar Yas Island, voor het enorme Ferrari World themapark. Een droomexcursie voor alle F1-fans. “Het grootste overdekte pretpark van de wereld” biedt een breed scala aan Ferrari-attracties en vertoningen die leuk zullen zijn voor zowel kinderen als volwassenen.

Ook een reis als deze beleven?

Grand Sheikh Zayed Moskee Abu Dhabi

Van een wereldstad naar de fjorden

Eens we kort kennis hebben gemaakt met Abu Dhabi gaan we aan boord van het luxueuze schip MSC Fantasia. We trekken op ontdekking in het schip en genieten van de vele faciliteiten onderweg naar onze volgende halte: Muscat, Oman.

Tussen de zee, de woestijn en de indrukwekkende bergen vind je het Sultanaat van Oman die je hart zal veroveren. Aangezien we hier maar enkele uurtjes stoppen beslissen we met een hop on hop off bus de hoogtepunten van de stad te bezichtigen.

Na een nachtje varen komen we toe in Khasab. Khasab staat ook bekend als de Top van de Emiraten, een woordspeling die de locatie onthult – het is de meest ‘noordelijke’ stad van de Emiraten. Een van de meest fascinerende manieren om het gebied te verkennen is aan boord van een dhow, een typische boot gebruikt op het Arabische schiereiland. Met de dhow varen we verder naar Musandam, het langste en beroemdste fjord van deze kust, met lange inhammen gegraven uit kalksteen, die leiden naar het achterland door kliffen die verticaal uit de helderblauwe wateren stijgen, dat is bevolkt door dolfijnen en een enorm gevarieerd onderwaterleven. Dit is de reden dat het gebied bekend staat als het Arabische Noorwegen. Echt prachtig!

Eens terug aan boord varen we richting Sir Bani Yas. Een leuke afwisseling en een betoverende stop, vooral voor onze kleine spruit die dankzij de kinderspeeltuin volop kon genieten. Een leuke afwisseling van de dagen aan boord.

Eindigen in luxe

Na deze dag ontspanning zetten we koers naar onze laatste stop: Dubai.

Ook hier kiezen we voor de hop on hop off bus om op korte tijd de hoogtepunten te kunnen zien van deze metropool.

Wat meteen opvalt is hoe modern en vooruitstrevend Dubai is. Ook wel overweldigend en extravagant door een scala aan wolkenkrabbers. Maar zelf deze vallen bijna in het niets naast de immense uitbouw in het centrum van Dubai rondom de enorme Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, geflankeerd door recordbrekende bezienswaardigheden zoals de gigantische Dubai Mall en de spectaculaire Dubai Fountain. We vallen van de ene verbazing in de andere en weten het bij deze zeker… Hier komen we nog eens terug voor een uitgebreider bezoek ?.

Eens terug aan boord zetten we opnieuw koers richting Abu Dhabi waar we nog een nachtje tot rust komen voor we weer huiswaarts vertrekken. Een unieke ervaring waar we kennis mochten maken met de unieke Verenigde Arabische Emiraten.

Groetjes

Veerle, Dieter en Nelly

Op reis naar Verenigde Arabische Emiraten?
Grand Sheikh Zayed Moskee Abu Dhabi

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Magische cruise langs de Emiraten

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.