Dubai, meer dan luxe en zon

Dubai desert

In 't kort

Zon, luxe en woestijn. En dit op amper 6 uur vliegen! Dat is Dubai. De meesten hebben al van Dubai gehoord en kennen zijn ‘reputatie’: rijke sjeiks, luxe dat alle verbeelding tart, shoppen tot je erbij neervalt en een zalige zon het hele jaar door. Wel dat klopt allemaal MAAR Dubai heeft ook een ander kantje.

Reisverslag Dubai

We trokken naar Dubai met ons gezin als relax- en strand vakantie. Velen zullen bij het zoeken van een relax- en strandvakantie niet meteen aan Dubai denken maar het verdient wel een kans.

Samen met onze 7-jarige dochter vlogen we naar Dubai met Emirates. Emirates gaf als enige luchtvaartmaatschappij de COVID-19 garantie. Dit leek ons tijdens een heel onzekere periode een ‘veilige’ optie om te reizen omdat ze met hun ‘Multi-risk travel Insurance’  een brede dekking aanbieden en dit inbegrepen in je ticketprijs. Zo ben je als passagier verzekerd voor medische kosten, annulatie indien je besmet geraakt met het COVID-19 (ook voor je medereizigers) of indien iemand van je familie ziek thuis is, quarantaine kosten indien je op bestemming in quarantaine moet.

We overnachtten in het (toen) splinternieuwe RIU Dubai 4* hotel in Deira Islands op 11 km van de luchthaven. Bij de opening van dit hotel was Deira Islands nog vrij onbebouwd/onbewoond maar de vertoning van het project en omstreken is alvast veelbelovend. Zoals alles in Dubai is dit momenteel in opbouw.

RIU Dubai 4* hotel verschilt met zijn typische stijl van andere hotels in Dubai waar alles grootser en luxueuzer dient te zijn. RIU gaat voor een betaalbare zonvakantie en is zodanig gebouwd dat je er in de hete zomers de schaduw kan opzoeken. Ben je toch eerder een zonneklopper dan kan het brede strand je wel bekoren. Ook qua buffetten vinden we hier de typische RIU keuken en de gratis à la carte restaurants.

Tijd om naar Dubai downtown te trekken. Met een taxi ben je van het hotel ongeveer na 20 min in het centrum. We beginnen alvast met de Dubai Mall, het grootste winkelcentrum van de wereld, dat eveneens deel uitmaakt van de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Om het hele winkelcentrum door te wandelen moet je zeker voldoende tijd uittrekken indien je dit wenst want met een aquarium met haaien, een ijspiste en zijn half miljoen vierkante meter ben je wel even zoet… het Walhalla van elke shoppingliefhebber al vermoeden we dat zelf die niet de moed zal hebben alles te kunnen zien. Maar onze eerste halte is… Magnolia Bakery in Bloomingdale’s! 😀 Hier heb je meteen een heel Amerikaans gevoel tussen de Pottery Barn en typisch Amerikaanse winkels voor de vele expats in Dubai.

Kom je liever ’s avonds? Dan kan je de indrukwekkende watershow van de Dubai Fonteinen bekijken. Een enorme fontein met 30 minuten durende voorstellingen met waterstralen van 140 meter hoog en een muziek- en lichtshow. Look and enjoy the show! Ben je onder de indruk dan kan je ook een kijkje gaan nemen bij The Palm Fountain gelegen bij The Pointe. Met zijn stralen die wel tot 105 meter de lucht ingaan en meer dan 3 000 LED lichten mag The Palm Fountain zich de grootste (14.000m²) muzikale met zeewater fontein noemen ter wereld. We zeiden het al: alles om ter grootst en luxueus.

Maar zoals we al zeiden in onze intro heeft Dubai ook een ander minder uitgesproken kantje. De woestijn. Je zal zien dat je verschillende mogelijkheden hebt om de woestijn te ontdekken maar wij kozen om dit te doen met een jeep safari… Dit valt met 1 woord samen te vatten: Wauw. De zonsopgang zien in het midden van de woestijn (ingewikkeld met handdoeken van het hotel want amai dat is daar koud zeg). Prachtig! Na dit tafereel hebben we een portie Dune Bashing gehad. Voor zij die dit nog niet kennen dat is letterlijk racen in het zand. Ohja zandheuvel op en met een topsnelheid en bochten weer naar beneden… Wagenziek mag je niet worden indien je dit wilt uitproberen. Een unieke ervaring dat is zeker. Hierna was het tijd voor het sandboarden, een kameelrit en een prachtig ontbijt in het midden van de woestijn in Arabische stijl. Een typisch Arabische beleving met de pracht van de woestijn. DE perfecte afsluiter voor deze familie vakantie.

Wij kozen ervoor om wat rustdagen te voorzien maar indien je Dubai volledig gezien wilt hebben… good luck. Eens je denkt alles gezien te hebben ontdek je weer iets anders of ga je terug een jaar later wel dan is er waarschijnlijk heel veel veranderd of bijgebouwd. En zo werd Dubai the one and only city that nevers sleeps…. Or stops building.

Groetjes

Veerle, Dieter en Nelly

Tips: Dubai kan je het hele jaar door bezoeken. Het is ook perfect te combineren met Abu Dhabi.

 

Ook een reis als deze beleven?

Dubai desert

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Dubai, meer dan luxe en zon

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.