To cruise or not to cruise: that’s the question!

MSC Seashore Nassau Event Travel Sterrebeek

To cruise or not to cruise: that’s the question!

MSC Seashore Nassau Event Travel Sterrebeek

In 't kort

We horen het regelmatig: Cruisen? Neen dat doe ik wel wanneer ik wat ouder ben. Laat dat net de grootste misvatting zijn van cruisen. Wie onze social media en blog regelmatig volgt, weet dat we alvast cruiseliefhebbers zijn. Toegegeven het is niet het kleinschalige hotel maar voor resort liefhebbers is het zeker eens het overwegen waard. Nieuwsgierig naar meer?

MSC Seashore Nassau Event Travel Sterrebeek 2
MSC Seashore Event Travel Sterrebeek 10
MSC Seashore Event Travel Sterrebeek 8
Cruisen: enkel voor mensen op leeftijd?

Cruisen heeft voor sommige nog het oubollige imago waar enkel de oudere generatie kan genieten van de faciliteiten en de verschillende bestemmingen. Maar wij, Event Travel, zien dit anders. Gepassioneerd door het reizen hebben we er ons beroep van gemaakt om verschillende bestemmingen te ontdekken door rond te reizen. Maar eens je kinderen hebt … gaat dat soms wat minder vlot. Onze eerste cruise was toen onze dochter 4 jaar oud was. Wij zagen dit als de perfecte manier om kennis te maken met verschillende bestemmingen zonder het heen en weer gesleur van valiezen en speelgoed. En onze dochter? Die beleefde een topvakantie met de minidisco, het waterpark en de verschillende kinderworkshops. Zij was misschien zelf als eerste overtuigd van het cruisen.

Pluspunten: voor elk wat wils

Elk lid van ons gezin is fan van cruisen om verschillende redenen: Nelly vindt de zwembaden en glijbanen geweldig, de minidisco en workshops, Veerle geniet van de zonsop- en ondergangen op zee of wanneer we in de vroege ochtend een haven binnen varen en Dieter geniet van de lekkere buffetten en restaurants aan boord. Samen kiezen we er per bestemming een excursie uit om de sfeer op te snuiven als eerste kennismaking met het land/eiland. Je hoeft ook helemaal niet bij elke stop van boord te gaan. Je kan even goed genieten van de rust op het schip.

Een alternatief voor een hotel?

Voor de vakantiegangers die niet meteen een voorkeur hebben qua bestemming (ik wil naar de zon) of die simpelweg willen genieten, stellen we al wel eens een cruise voor. Vaak wordt dit over het hoofd gezien of als duur beschouwd maar bij nader inzien is een cruise zeker geen duurdere optie dan de meeste hotels. Integendeel, in vergelijking met sommige hotels zal je snel opmerken dat de service en properheid aan boord van een zeer hoog niveau is voor een goede prijs. Een wel geoliede machine die kwaliteit als prioriteit stelt. Een echte vakantie zonder zorgen.

Meest gestelde vragen
Word je niet snel misselijk? Voel je het schip niet fel bewegen?

Neen, de meeste grote schepen zijn uitgerust met stabilisatoren die er net voor zorgen dat je aan boord zo weinig mogelijk hinder ondervindt van de golven of stevige wind op open zee. Je voelt het schip wel eens trillen of lichtjes bewegen maar niet in die mate dat je er misselijk van wordt.

Is dat niet te groot zo een schip? Zo een mastodont kan toch niet gezellig zijn?

Daar stellen we al gauw de vraag hoe druk het soms wel niet kan worden op hotel, aan het zwembad of aan het buffet is het al gauw ook wat aanschuiven of een plaatsje zoeken. De dagen op zee zijn uiteraard wat drukker dan wanneer je aangemeerd bent. Maar afhankelijk van je wensen kunnen we op zoek gaan naar jouw ideale beleving. Een balkonkajuit zodat je van een drankje kan genieten met zicht op zee in alle rust, een Aurea kajuit geeft je toegang tot een apart zonnedek waar het ook rustiger is met een eigen bar of voor top niveau kan je genieten van alle rust in de Yacht Club met eigen zonnedek, restaurant en bars.

Ik zit niet graag vast. Dat ik niet van boord kan of vrij kan gaan en staan.

Ookal ben je een dag op zee, vervelen zal je niet. Je kan steeds je bezigheid vinden met een workshop, een quiz, de gamehall met verschillende spelletjes en simulatoren (F1 race simulator of bowling simulator), sporten in de uitgebreide gym, … Je hebt niet snel het gevoel dat je nergens heen kan in ieder geval. Voor elke leeftijd is er wel iets te vinden.

Je leest het al, een slechte recensie over cruisen ga je hier niet vinden. Onze eigen foto’s, zoals je hier kan zien, geven je alvast een realistisch en echt beeld van hoe we het cruisen zelf beleven. We genieten met volle teugen en met de stops aan de mooiste stranden van de wereld heb je ook nog je strand en relax sfeer mee. Heb je nog vragen of is er een route die je aanspreekt? Neem dan snel een afspraak en we bespreken samen nog verder in detail.

Groetjes

Veerle & Dieter

 

Ook een reis als deze beleven?

MSC Seashore Nassau Event Travel Sterrebeek

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

To cruise or not to cruise: that’s the question!

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.