Sporen langs Oost USA

USA_Boston_stad_haven_boten_zon_Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

Alle topsteden van de Oostkust bezoeken tijdens één rondreis: check! Deze trip brengt je naar het kloppend hart van het politieke Washington DC, het historische Boston, het bruisende New York en het opkomende Philadelphia.  Met de trein spoor je telkens naar het centrum van de stad op een relaxte manier. Sit back & relax: de oostkust wacht je op.

USA_Boston_stad_haven_boten_zon_Event Travel Sterrebeek
USA_Washington_themall_water_vijver_stad_Event Travel Sterrebeek(1)
USA_NewYork_Brooklyn_huizen_Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1    Vlucht naar Washington

Na de transatlantische vlucht en de douaneformaliteiten kom je aan in de stad Washington. Om even op adem te komen ga je op ontdekking langs de National Mall. Als je denkt dat je meteen gaat shoppen, dan heb je het mis. Het is een groene strook die midden door de stad loopt. De ‘Mall’ staat bol van de monumenten en memorials en je komt er langs de mooiste musea. Wandel langs het Lincoln Memorial, het spitse Washington Monument en het Capitool. Voor vandaag zul je niet alles kunnen doen maar morgen komt ook nog langs.

Dag 2    Washington

Tijdens de voormiddag bezoek je het indrukwekkende Arlington Cemetery aan de overkant van de Potomac River. Hier vind je de begraafplaats van John F. Kennedy en woon je de wissel van de wacht bij aan de tombe van de onbekende soldaat. Je geniet er van een fantastisch panoramisch zicht over de stad. Aansluitend ga je naar Tidal Basin en ontdek je ook hier verschillende memorials waaronder die van Martin Luther King. Als je geluk hebt in het voorjaar staan de bloesems te schitteren in hun roze pracht. Je wandelt nog even voorbij de National Mall om een glimp op te vangen van het Witte Huis. Een bezoekje aan de president zit er niet meteen in maar je voelt je nog toch wel erg dicht bij het politieke summum.

Dag 3    Washington

Vandaag ga je op stap per fiets met je Vlaamse gids. Ze neemt je mee naar de leukste plaatsen in de stad waar je nog nooit van hebt gehoord. Je start in Georgetown waar smalle straatjes met zowel statige herenhuizen als kleine kleurrijke huisjes elkaar afwisselen. Samen vormen ze het oudste stadsgedeelte rond de haven. Je ontdekt waar JFK een knieval maakte voor Jackie en brengt een bezoekje aan het Harry Potter – achtige Georgetown University. Je komt nog op heel wat unieke plaatsen en sluit af aan de authentieke overdekte markt. Vandaag heb je echt Washington in al haar facetten bezocht.

Dag 4    Philadelphia

Tijd om afscheid te nemen van de hoofdstad. Je stapt de Amtrak trein op en spoort richting Philadelphia.  Na een tweetal uur kom je aan in de City of Brotherly love. De stad heeft haar plekje in de Amerikaanse geschiedenis niet gestolen en was de stad waar de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend. Voeg daaraan de vele historische gebouwen in de oude stad, uitgestrekte groene parken en musea toe in schril contrast met de moderne wolkenkrabbers en je hebt een stad in volle ontwikkeling. Philly is ook trots op al hun sportploegen dus de kans is groot dat je hier op één of andere tribune als volleerde Amerikaan mee staat te juichen.

Dag 5    Philadelphia & New York

Tijdens de voormiddag bezoek je de Eastern State Penitentiary. De voormalige gevangenis hield enkele beruchte criminelen gevangen onder wie Al Capone. Laat je even meedrijven op de verhalen en kom alles te weten over het strenge leven tussen de gevangenismuren.

Na de middag spoor je richting New York. Je komt aan in Penn Station, hartje Manhattan. Vanaf je uit het station buiten stapt overvalt je de bruisende sfeer en wordt je meteen meegezogen in de unieke vibe die de stad heeft. Na het inchecken in het hotel zoek je meteen het drukst bezochte kruispunt ter wereld op en belandt als het ware in een heuse heksenketel: Times Square.

Dag 6    New York

Vandaag ga je naar het zuidelijkste punt van Manhattan: Downtown. Je start er met een wandeling door het oudste deel van de stad. Je slentert langs South Street Seaport en geniet van het mooie uitzicht op de East River en de Brooklyn Bridge. Je neemt de gratis ferry naar Staten Island en wuift even goeiedag naar Lady Liberty. Wow! Deze skyline in het echt zien is nog zoveel  beter dan alle foto’s die je ooit zag! Na de middag bezoek je het aangrijpende 9/11 museum en snel je met de lift naar boven in het One WTC gebouw om van een subliem uitzicht te genieten.

Dag 7    New York

A new day! Je bezoekt het grandioze Grand Central Station en het vlakbij gelegen Chrysler Building. Je wandelt langs 42nd Street naar de Public Library en belandt zo in Amerika’s grootste bibliotheek. Je neemt een kijkje in de gigantische en prachtige leeszalen en rust even uit in het gezellige Bryant Park. Langs 5th Avenue is het moeilijk je niet te laten afleiden door de betoverende boetieks voor je aankomt bij Central Park. Je fietst of wandelt er naar The Great Lawn, de Central Park Zoo, het romantische Tavern on the Green, het Belvedere Castle en Strawberry Fields. Geniet er van het fantastische uitzicht op de wolkenkrabbers van Midtown en van de oase van rust midden in de drukke stad.

Dag 8    New York

Een dagje Midtown staat op je agenda vandaag: Je start aan de High Line. Je wandelt door het openluchtpark gebouwd op een oude tramlijn naar Chelsea. De aantrekkelijke geuren van de Chelsea Market lokken je alvast binnen in een culinair paradijs. Je kuiert verder langs de hippe boetieks en trendy restaurants van Meatpacking District. Je struint verder door de stemmige West Village en het multiculturele Greenwich. Zonder het te merken stap je van de ene in de andere wereld binnen en volgen de wijken elkaar op.  Verder ontdek je SoHo en Little Italy  en ga je via de drukke Canal Street naar het exotische Chinatown. Als afsluiter vandaag beland je in Tribeca. De industriële wijk die er ooit helemaal verlaten bij lag is vandaag een van dé places to be in de stad.

Dag 9    Boston

Je laat de city that never sleeps achter je terwijl je de skyline langzaam maar zeker ziet verdwijnen. Boston: here you come! Rond de middag kom je aan in de stad. Je verkent de stad gemakkelijk tijdens een wandeltocht. Je kiest de Freedom Trail: de route is 4 km lang en loopt als een rode draad door Boston. Je ziet er diverse historische hoogtepunten die allemaal een stukje geschiedenis met zich meedragen. Je maakt kennis met de markante figuren uit de Amerikaanse Revolutie die haar origine kende in Boston. Het lijkt wel of je even in een teletijdmachine bent gestapt. Ook in Beacon Hill lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. De oudste buurt van Boston betovert je met smalle straatjes vol hobbelige kasseien, gaslantaarns en bakstenen rode huizen in koloniale stijl.

Dag 10    Boston

Je start waar je gisteren de dag afsloot: Boston Common. De groene oase grenst aan Beacon Hill en is het oudste publieke park van de States. Het park was door de eeuwen heen het decor van heel wat historische momenten: George Washington en John Adams vierden in dit park de onafhankelijkheid van Amerika en tot op vandaag is dit nog steeds de plek in de stad om te vieren of de menigte toe te spreken.  Na de rust in de groene long ga je naar Faneuil Hall Marketplace met het beroemde marktgebouw Quincy Market. Je zit meteen in het hart van downtown Boston vlakbij de kade van de stad. De markt heeft niets aan charme ingeboet sinds 1742 en is nog even bruisend als toen. Naast de straatartiesten die hun talenten tonen op de sfeervolle promenade rond de iconische Quincy Market vind je er ook de beste winkels, heerlijke restaurants en gezellige cafés.

Dag 11    Vertrek naar huis

Als afsluiter van je trip kies je het brede sop. Boston is niet alleen een topstad waar je je dagenlang onderdompelt in de rijke geschiedenis maar je geniet er ook van de indrukwekkende natuur. Je neemt de boot richting Stellwagen Bank National Marine Sanctuary. Op deze plek komen walvissen, dolfijnen, zeevogels en andere zeedieren zichzelf te goed doen aan al het lekkers dat de zee te bieden heeft. Je hebt dus een grote kans om je reis af te sluiten met een foto van een bultrug of dwergvinvis. Na de middag trek je naar de luchthaven om aansluitend de terugvlucht richting Brussel te nemen.

Dag 12    Aankomst

’s Ochtends land je op de luchthaven.

Prijs

  • Categorie hotels: 3*
  • Prijs obv dubbele kamer voor 2 personen
  • Inclusief vlucht, huurwagen en hotel op basis van logies
  • Budget varieert naargelang periode en beschikbaarheid.
USA_Boston_stad_haven_boten_zon_Event Travel Sterrebeek

Interesse in Sporen langs Oost USA?

Sporen langs Oost USA

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.