Safari tot de oever van de Grumeti en Hakuna Matata op Zanzibar

Event Travel Sterrebeek Tanzania en Zanzibar met Travel Sensations vlucht

Troeven

In 't kort

Welkom op een betoverende reis door de prachtige landschappen van Afrika samen met Travel Sensations, waar avontuur en ontspanning hand in hand gaan. Stap aan boord en ga mee op een onvergetelijke safari die je meeneemt tot aan de schilderachtige oever van de Grumeti-rivier, waar de majestueuze dieren van de wildernis hun verhalen fluisteren in de wind.

Event Travel Sterrebeek Tanzania en Zanzibar met Travel Sensations Arumeru River Lodge
Event Travel Sterrebeek Tanzania en Zanzibar met Travel Sensations tree palnting project
Event Travel Sterrebeek Tanzania en Zanzibar met Travel Sensations Sunshine Bay

Beschrijving

Laat je verrassen door de kleurrijke cultuur, parelwitte stranden en de betoverende sfeer van dit exotische paradijs. Bereid je voor op een reis vol ontdekkingen, ontmoetingen met wilde schoonheid en momenten van pure ontspanning onder de Afrikaanse zon. Karibu – welkom op deze onvergetelijke reis van safari tot de oever van de Grumeti en Hakuna Matata op Zanzibar!

Dag 1 & 2 – 9 & 10 juli 2024 Brussel – Addis Abeba – Kilimanjaro – Arusha (D)

Vertrek uit Brussel met Ethiopian in Economy class naar Addis Abeba en verder naar Kilimanjaro. Aankomst de volgende middag, visum-, COVID-19 en douaneformaliteiten. Transfer van ca. 40 minuten naar Arumeru River Lodge. Check-in en vrije tijd tot het avondmaal.

Dag 3 – 11 juli 2024 Rain Forest Walk – Kano Lake Duluti – rit Karatu (B, L, D)

Op een kilometer van Arumeru Lodge ligt het Usa-regenwoud, de thuisbasis van natuurlijke bronnen die zeer waardevol drinkwater leveren voor de hele regio. Dit bos kan worden verkend tijdens een wandeling, met een ranger. Bij Lake Duluti doen jullie een kanotocht. Lake Duluti is een klein kratermeer dat bekend staat om de vele tropische vogels. Het meer is omringd door dik beboste kratermuren en daarom erg geschikt voor een kanotocht. Ervaar de stilte en geniet van de prachtige natuur om je heen terwijl je al peddelend naar de prachtige vogels kijkt.

Na de kanotocht vertrekken jullie richting Karatu, een rit van ca. 2uren. Aankomst in de lodge, gelegen te midden de koffieplantages in Karatu. Frisse duik in het zwembad en avondmaal.

Dag 4 – 12 juli 2024 Karatu (B, L, D)

Jullie bezoeken vandaag een Tree Planting Project, gaan langs in een schooltje (afhankelijk van reisperiode), krijgen een rondleiding in de moestuin en de koffieplantage van Bashay Rift Lodge.

Lunch in de lodge. Na de middag kunnen jullie genieten aan het zwembad of met een mountainbike en gids/begeleider van de lodge Karatu verkennen. Jullie vertrekken met de fiets vanaf de lodge en beginnen op een vrij steile helling. Plantages strekken zich uit zover het oog reikt, voornamelijk bestaande uit maïs, met koffie op de hellingen en prachtige zonnebloemvelden.

De inwoners van de regio, van wie de meesten behoren tot de Iraqw stam, verplaatsen zich hier en daar te voet, op de fiets of zelfs op de motor. Prachtige landschappen waar mensen, vee en lange paden omzoomd met sisal elkaar ontmoeten. Avondmaal in de lodge.

OPMERKING: deze fietstocht is gratis, er wordt wel verwacht dat jullie de begeleider een fooi geven.

Dag 5 – 13 juli 2024 Karatu – Ngorongorokrater – Olduvai (B, L, D)

Na een rit van ongeveer 30 minuten kom je aan de ingang van het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied heeft een totale oppervlakte van ruim 8000 km² en is geen nationaal park maar een beschermde concessie. De Masaï mogen er in alle vrijheid hun vee hoeden, in harmonie met de natuur en de dieren. Je daalt met de 4×4 langzaam af in de krater.

Geen paniek, de laatste uitbarsting dateert van 2 miljoen jaar geleden waarna de dieren zich na verloop van tijd in dit Aards Paradijs kwamen vestigen. Hier hebben ze echt alles om te overleven: bos, savanne, moeras, water en vegetatie die het hele jaar door groen blijft. Ook de Grote Vijf kan je hier zien: de buffel, olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard. Door de grote concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort weet je niet waar eerst gekeken.

Na de safari rijden jullie de krater uit en komen jullie na ongeveer een uurtje aan bij Olduvai Camp. Na de check-in wandel je onder begeleiding van enkele Masai naar het kamp waar jullie zullen verblijven, Olduvai Ndogo. Jullie bagage wordt op ezels getransporteerd. Olduvai Ndogo is gelegen op een plek waar je met een hapje en een glaasje kan genieten van een prachtige zonsondergang over dit adembenemend mooie landschap. Avondmaal in Olduvai Ndogo.

Dag 6 – 14 juli 2024 Olduvai– Serengeti NP – Grumeti Game Reserve (B, L, D)

Vertrek naar het Serengeti National Park, een rit van ca. 1 uur. In dit gebied vind je nog resten van vulkanisch as, afkomstig van uitbarstingen van de Ngorongorokrater, miljoenen jaren geleden. Je rijdt het Serengeti National Park binnen. Dit park dankt zijn naam aan het Masaaiwoord ‘serenget’ – uitgestrekte vlakte.

Zodra je in het park bent, weet je precies wat daarmee bedoeld wordt. Het bestaat voornamelijk uit savannes, een ideaal kader voor het observeren van de rijke Afrikaanse fauna. Het noorden van het park is heuvelachtig en bestaat uit open woud. In het zuiden vind je vele granieten rotsformaties, de ‘kopjes’. Voor sommige diersoorten zijn die rotsen perfecte schuilplaatsen. Safari en pick-nick onderweg.

De Seronera-vallei is een belangrijk overgangsgebied tussen de grasvlakten in het zuiden en de bossen in het noorden. Er slingeren verschillende rivieren door deze vallei, waaronder de Seronera. Er is hier het hele jaar door water beschikbaar en daarom is het de meest betrouwbare plaats om wild te zien. Er leven leeuwen, hyena’s, giraffen, buffels, hartenbeesten, ellipswaterbokken, impala’s, rietbokken, bosbokken, dikdikantilopen, nijlpaarden, krokodillen, wrattenzwijnen en verschillende vogels. Ook luipaarden komen hier voor, maar die zijn nogal schuw. Safari tot jullie in de late namiddag aankomen in het aangrenzende Grumeti Game Reserve.

AFSCHEID VAN JULLIE GIDS/CHAUFFEUR

Dag 7 – 15 juli 2024 Grumeti Reserve (B, L, D)

Jullie worden vroeg gewekt en doen een “safari” te voet. Je vertrekt aan de lodge en doet een ontspannende natuurwandeling van ca. 2 uren met een gespecialiseerde gids. Na de wandeling wacht er jullie een “bush breakfast”.  Terug naar de lodge en vrije tijd tot de lunch of safari. Na de middag kan je je laten verwennen in de Spa (behandelingen niet inclusief), genieten aan het zwembad of met de gids op safari vertrekken.

Na het avondmaal trekken jullie samen met de gids van de lodge en andere gasten op nachtsafari (19u – 21u) en een elektrische 4×4. Dit is het moment om schuwe nachtdieren te zien of zelfs om nachtelijke jagers in actie te zien.

Dag 8 – 16 juli 2024 Serengeti – Arusha – Zanzibar (B, L, D)

Ontbijt en laatste safari. Transfer naar de airstrip van Ikoma. Vertrek per klein toestel (type Cessna Caravan, 12 plaatsen, max. 20kg bagage in zachte reistas, tussenstops mogelijk, kan ook een groter toestel zijn) naar Arusha en verder naar Zanzibar.

Aankomst in Zanzibar, een mythisch eiland met een heel rijke geschiedenis. Ooit een belangrijke handelspost voor ivoor en slaven maar op heden vooral beroemd voor de witte stranden en het tropische klimaat. Aankomst en transfer naar het Sunshine Bay Hotel waar jullie 4 nachten verblijven op basis van Half pension.

Dag 9, 10 & 11 – 17, 18 & 19 Juli 2024 verblijf Zanzibar (B, D)

Verblijf in het Sunshine Bay Hotel op basis van half pension. TIJDENS JULLIE VERBLIJF IS EEN SNORKELEXCURSIE INCLUSIEF. Andere uitstappen kunnen jullie ter plaatse boeken.

Dag 12 – 20 Juli 2024      Zanzibar VERTREK        (B)

Vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven van Zanzibar (kamer tot 11u). Check in voor de vlucht met Ethiopian Airlines naar Addis Abeba en Brussel

Dag 13 – 21 Juli 2024                      AANKOMST Brussel

Prijs

Richtprijs
€ 6.190 per persoon
(incl. € 525 taksen)
Safari Tanzania cfr reisvoorstel –   vluchten ET – 4 nachten Sunshine Bay Hotel

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met Ethiopian Airlines in economy class Vlucht Ikoma (Serengeti) – Arusha  – Zanzibar per klein toestel (bagage in zachte reistas, 20 kg)  OPMERKING: afhankelijk van het aantal passagiers kan de airline beslissen om een groter toestel in te zetten
 • Diensten van een Engelstalige privégids/-chauffeur 4×4 (type Land Cruiser, 4 plaatsen) vanaf dag 3 tot aankomst in Grumeti dag 6
 • Verblijf in Grumeti Hills in game package (vol pension, activiteiten met gidsen/voertuigen van de lodge, niet privé), open voertuigen
 • Alle vermelde overnachtingen tijdens de safari in DBL & Twin en alle maaltijden zoals vermeld in het programma (B, L, D) Let wel: de lunch is vaak een picknick lunch!
 • Sundowner Olduvai Ndogo
 • 4 nachten Sunshine Bay Hotel Zanzibar in DBL & Twin Sea view + half pension + snorkelexcursie + transfers in/out
 • Alle vermelde activiteiten, bezoeken, toegangsgelden, flesje water per dag
 • 1 reisgids en 1 rugzak per kamer die je ontvangt met de reisdocumenten

Niet inbegrepen

 • Fooien : ca. $ 30 per voertuig per dag voor de gids, ca. $ 30 per voertuig per lodge in de tipbox aan de receptie voor de bagagedragers, kelners, kamermeisjes etc.
 • Ballontocht
 • Visum (on-line of bij aankomst, $ 50)
 • Dranken
 • Annulerings- of bijstandsverzekering (sterk aangeraden)
 • Alle niet-vermelde diensten
Event Travel Sterrebeek Tanzania en Zanzibar met Travel Sensations vlucht

Interesse in Safari tot de oever van de Grumeti en Hakuna Matata op Zanzibar?

Safari tot de oever van de Grumeti en Hakuna Matata op Zanzibar

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.