Reizen met kinderen: Senegal for kids

Reis op maat met kinderen

Troeven

In 't kort

Droom je helemaal weg als je de bestemming Senegal hoort? Wil je graag de wereld verkennen met je kids? Wel dan is deze 8-daagse privéreis met het gezin zeker iets voor jou. Neem hieronder alvast een kijkje voor het reisprogramma.

Event-Travel-Senegal
Event-Travel-Senegal

Beschrijving

Dag 1: Diass – Saly

Vlucht naar Dakar. Ontvangst en transfer naar la Petite Côte. Installatie en overnachting in hotel Royam.

Dag 2: Saly (ca. 1h)

Informatievergadering met jullie gids en vertrek naar het dorp Nguerigne. Djembee initiatie sessie en traditionele lunch in de schaduw van de mangobomen, opgediend op een grote mat. Initiatie in het ritueel van de 3 Senegalese theesoorten. Na de siësta ga je naar de haven om de thuiskomst van de vissers in hun kleurrijke boten bij te wonen. Bezoek aan de overdekte markt en de wijk van de kleermakers. De kinderen ontmoeten er hun kleermaker die hen een Senegalese kledij op maat zal maken.

Dag 3 : Saly – Joal Fadiouth – Sine Saloum – Saly (ca. 2u)

‘s Morgens, bezoek van Fadiouth met een kano met roeiriemen: het kerkhof waar christenen en moslims naast elkaar begraven worden en de graanzolders op palen. Lunch aan de kust tegenover het schelpeneiland. Verder langs de piste naar de delta van Saloum. Ontdekking van de “tanns”, uitgestrekte vlaktes van gedroogd zand, de mangrove en de grootste baobaboom van Senegal. Halte in verschillende kleine Sérerre dorpjes. Doortocht van het palmyra palmwoud Samba Dia. ‘s Avonds terugkeer naar la petite Côte. Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4: Saly – Bandia – Lac Rose (ca. 1h30)

Safari per 4×4 in het mooiste reservaat van het land gelegen in het geklasseerde baboabwoud van Bandia. Langs de pistes verwijst de dierengids naar bepaalde diersoorten uit West-Afrika: giraffen, reeën, antilopen, apen, gazellen, … Lunch in het restaurant van het reservaat dat over de plas met krokodillen uitsteekt. Aankomst aan het roze meer, installatie in Chez Salim. Diner en overnachting.

Dag 5: Lac Rose – Désert de Lompoul (ca. 2h30)

Ontdekking van het meer met zijn zoutraapsters, daarna zwemmen in het zoutwater en spoeling in een zoetwaterbron, in de schaduw van de bananenbomen. Langs de piste naar de botanische reserve van Noflaye, beschermingcentrum van een van de grootste schildpadden ter wereld. Traditionele lunch en vertrek langs groenachtige teeltgronden van Niayes. Aankomst in de duinen bij zonsondergang en installatie in het tentenkamp, omringd door oranjekleurige duinen. Avondmaal en kampvuur. Afrikaanse wake onder de sterren, begeleid door djembee muziek. Overnachting in saheltenten.

Dag 6 : Désert de Lompoul – Parc de la Langue de Barbarie (ca. 2h30)

Verder naar het Noorden dwars door uitgestrekte savanne van acacia’s tot aan de eerste rijstplantages van de delta van de rivier Senegal in de streek van Saint Louis. Lunch en namiddag in de peul boerderij van Geulakh, schoolvoorbeeld van geïntegreerde ontwikkeling. Mogelijkheid om deel te nemen aan de dagelijkse activiteiten. Er is ook een kleine school voor de jongeren die kan bezocht worden in functie van het uurrooster (geen schoolactiviteiten tijdens het weekend). Verder naar het vogelreservaat Langue de Barbarie en check-in in de lodge Océan et Savanes aan de rand van de lagune in het park.

Dag 7 : Parc de la Langue de Barbarie – Saint-Louis (ca. 1h)

In de voormiddag, bezoek per boot aan het Parc National de la langue de Barbarie. Spotten van zeevogels tussen de lagune en de oceaan. Lunch in het kamp. In de namiddag, bezoek van de vroegere koloniale stad Saint Louis (op ongeveer 1 uur rijden) en van het Musée de l’Aéropostale, waar eer wordt gebracht aan de bekende Franse piloot Jean Mermoz. Rondkuieren en shopping. Diner en overnachting in Océan et Savanes.

Dag 8 : Saint-Louis regio – Diass (ca. 4u)

Vrije ochtend vóór de terugvlucht. Verschillende optionele activiteiten zijn mogelijk : initiatie tot de palangrotte (traditioneel vissen) op de lagune, kanovaren, kitesurf, bezoek van een school, een markt, een dorpje of van een visserijproject, quad, dromedaris, … Daarna transfer naar de luchthaven van Diass.

Prijs

Periode    Prijs Single
supplement
30/04/2023 – 04/09/2023
€ 1 470
€ 260
30/09/2023 – 21/10/2023
€ 1 470
€ 260
22/10/2023 – 31/10/2023
€ 1 570
€ 385
01/11/2023 – 23/12/2023
€ 1 640
€ 385
24/12/2023 – 06/01/2024
€ 1 785
€ 385
07/01/2024 – 27/04/2024
€ 1 660
€ 385
28/04/2024 – 31/10/2024
€ 1 625
€ 385
Prijzen p.p. (tweepersoonskamer). Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
(*) vanaf prijs

Inbegrepen

  • Accommodatie, maaltijden en excursies zoals vermeld
  • Franstalige privé chauffeur-gids (Engels mgl. op aanvraag)
  • Een Senegalees kledingstuk per kind

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Persoonlijke uitgaven zoals drank en fooien.
  • Eventuele optionele excursies
  • Reis en/of annulatieverzekering

Interesse in Reizen met kinderen: Senegal for kids?

Reizen met kinderen: Senegal for kids

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.