Reizen met een EV – Disneyland Parijs® met gratis laden

Reizen met een EV – Disneyland Parijs® met gratis laden

In 't kort

Rij je met een elektrisch voertuig? Dan heb je ongetwijfeld al ondervonden dat reizen met een EV iets meer planning op voorhand vergt. Maar het is zeker en vast mogelijk en het hoeft je zeker niet in je verplaatsingen te beperken. Maar hoe pak je dit aan? Onze eerste trip op de planning? Een weekendje Disneyland Parijs®.

Plan je rit

We vertrekken met een volle batterij in Zaventem aan 100% en komen ter plaatse toe met nog 25% capaciteit na een rit van ongeveer 330km.

Onderweg maakten we nog een korte tussenstop waar we ook laad-opties spotten maar aangezien we het niet meteen nodig hebben kiezen we voor een kwartiertje de benen strekken en een koffiepauze bij Boulangerie Paul (inclusief croissant Oui biensûr) om meteen in de sfeer te komen.

Waar sommige mensen nog even aan de snellaadstations gaan “bijtanken” alvorens ze toekomen bij hun Disney hotel hebben wij dat niet nodig. Als volleerde Disneyland kenners heeft Event Travel, één van de hotels geboekt die beschikt over laadpalen.

Welke Disney hotels beschikken over laadpalen?

Bij de hotels Disney Newport Bay en Disney New York heb je de mogelijkheid om op te laden.

Na het parkeren op een van de toegewezen plaatsen, pluggen we de kabel in en begint het gratis laden terwijl wij genoten van de vele attracties. Een van de vele voordelen van je Disney trip boeken bij Event Travel.

Kan ik de plaatsen reserveren?

De plaatsen aan de laadpaal kan je niet op voorhand reserveren en is volgens het first come, first served principe. Toen wij toekwamen, waren er nog 5 andere plaatsen beschikbaar om op te laden.

Aangezien er nog andere plaatsen beschikbaar waren konden we de wagen een hele nacht laten opladen tot opnieuw 100%.

De volgende ochtend was hij volledig vol en heb ik me op één van de andere vrije plaatsen gezet want hoffelijk laden is belangrijk. Je zou maar net dringend moeten laden en dan staat daar een vol opgeladen wagen die de plaats vrijhoudt.

Een vlotte terugrit

Na terug een hele dag in de attractieparken keren we moe maar volledig opgeladen 😉 terug naar Zaventem. Bij thuiskomst geeft de batterij nog een bereik aan van 16%. Iets meer verbruik dus dan op de heenreis maar het verkeer was ook drukker.

Wil jij ook zelf gaan genieten van een verblijf in Disneyland en gratis laden ter plaatse? Boek dan je hotel en toegangstickets via Event Travel en vermeld zeker de code: REIZENMETEENEV23 bij je offerte aanvraag, samen met de data, het aantal personen en de geboortedata.

Ook een reis als deze beleven?

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Reizen met een EV – Disneyland Parijs® met gratis laden

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.