Reisverslag: Champagneweekend Reims groepsuitstap

Event-Travel-Reims-2022

Reisverslag: Champagneweekend Reims groepsuitstap

Event-Travel-Reims-2022

In 't kort

Op 17 en 18 december trokken we met een groepsuitstap eropuit naar Reims. Onze deelnemers kregen er de kans op om eigen tempo en planning Reims en de verschillende monumenten en de wondermooie kerstmarkt te bezoeken in combinatie met het bezoek aan het Champagnehuis Joly en georganiseerde checkin het hotel. Lees hieronder alvast het verslag van een trouwe groepsdeelnemer, Elise.

Event-Travel-Reims-2022
Event-Travel-Reims-2022
Vertrek richting Reims

17 december – Heel vroeg opstaan want de bus vertrok in Sterrebeek om 07.30h.Wachten. Niet lang want wij zagen een bus toekomen en manoeuvreren. Ha een bus van Albion! Die kennen wij van vroegere reizen. Zijn super goed en ik heb vertrouwen in de chauffeur. Wij stappen uit de wagen, koffertje pakken en de bus in.

De mistige slierten bleven ons vergezellen tot bij Champagne Joly in Troissy – vallei van de Marne – Reims. Wij kregen als gids mijnheer Joly om uitleg te geven over…aha champagne en de familie, al vijf generaties lang bezig met champagne. Wij konden, uiteraard, proeven. Het zou zonde zijn om dat te missen. Toch niet te veel want wij hadden nog een halve dag voor de boeg…in centrum Reims. De Joly champagne kon natuurlijk aangekocht worden en daar werd fervent gebruik van gemaakt.

Op verkenning in de prachtige kerstsfeer

Om ongeveer 14 uur reden wij Reims binnen. Zoals steeds werd door onze reisleiding alles in die mate geregeld dat iedereen snel naar zijn kamer kan. Het Ibis Hotel ligt in het hart van Reims, op slechts 350 meter van het treinstation en 1 km van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal én vlak naast de kerstmarkt.

Na het opfrissen en uitpakken van de koffers konden we erop uit trekken. Je kon er een bezoek brengen de geliefde engel. Geliefd? Ah omdat hij een hemelsbrede, glimlach heeft. Na het bezoek aan de engel kon je verdergaan naar de fenomenale kathedraal uit de 13de eeuw. In de middenbeuk zagen wij een steen waarop staat dat Clovis, als koning van de Franken, hier werd gedoopt. Vervolgens kon je doorgaan naar de wondermooie kerstmarkt van Reims, waar ontelbaar veel kraampjes waren. Op de kerstmarkt kon je ook genieten van al het lekkere eten of ervoor kiezen om een leuk restaurantje uit te kiezen.

Ook een reis als deze beleven?

Event-Travel-Reims-2022
Laatste bezoekjes voor we thuiswaarts keren

In de laatste uurtjes kon je de Erlonboulevard op lopen. De fontein met haar overwinnigsengel staat er blinkend bij. Je kon er een galerij binnen lopen die groter is dan je vermoedt. De meeste winkels waren er ook open. Op deze dag kon je nog een tweede keer naar de kathedraal, maar deze keer om het paleis van Tau te bezoeken dat op hetzelfde plein staat.

Na de laatste bezoekjes keerde we terug richting het hotel om de bus op te stappen voor de terugreis. Een buurman van Dieter van ons reisbureau belt hem om te zeggen dat het in Sterrebeek spiegelglad is en wij dus super moeten opletten wanneer wij van de bus stappen en naar de wagens gaan.

Wat een geluk dat die man verwittigde want het is inderdaad spekglad op het Kerkplein. Iedereen schuiffelt van de bus naar de auto, voetje voor voetje. Wij hebben amper de tijd om degelijk afscheid te nemen van de groep. Iedereen was bezig om te proberen zonder ongelukken in zijn auto te geraken en zonder champagne te laten vallen ;-).

Een fijne reis met een leuke groep! Dank je Elise! Hou zeker onze agenda in de gaten voor onze toekomstige groepsreizen en uitstappen.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Reisverslag: Champagneweekend Reims groepsuitstap

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.