Puy Du fou: Le Mime et l’Étoile – de levende filmmagie van de belle époque

Puy du fou Le mime et l'Étoile

Puy Du fou: Le Mime et l’Étoile – de levende filmmagie van de belle époque

Puy du fou Le mime et l'Étoile

In 't kort

Stap in het magische licht van het begin van de 20e eeuw. Toen cinema nog in zijn kinderschoenen stond, films nog zwart-wit en zonder geluid waren, maar verbeelding geen grenzen kende. Het nieuwe spektakel ‘Le Mime et L’Étoile’ van themapark Puy du Fou doet je meteen vergeten waar de werkelijkheid eindigt en de fantasie begint. Licht, camera, actie!

Puy du fou Le mime et l'Étoile
Puy du fou Le mime et l'Étoile
ÉCHTE LIEFDE OP BEELD?

Het is 1914. In de filmstudio van Gérard Bideau, volgestouwd met opbergkisten, decorstukken en filmapparatuur, wordt aan een bijzondere opname gewerkt. De regisseur is er namelijk van overtuigd dat hij de stille zwart-witcinema kleur en geluid kan geven. Tenminste, als hij erin slaagt om échte liefde tussen twee mensen op beeld vast te leggen. Grote ster op de set is Garance, een ambitieuze actrice die het helemaal wil maken. Intussen haalt Mimoza, een dromerige mimespeler, alles uit de kast om haar hart te veroveren. Tot een dramatische gebeurtenis de opnames plots overschaduwt, Mimoza’s wereld in de war schopt en ook voor de regisseur alle hoop verloren lijkt.

KEATON & CHAPLIN

Het kolkende spektakel Le Mime et L’Étoile van Puy du Fou in de buurt van Nantes sleept je mee naar de belle époque en de beginperiode van cinema. Een eerbetoon aan de fantasie van filmpioniers zoals Buster Keaton en Charlie Chaplin. Het poëtische verhaal – tot leven gebracht door 40 acteurs, 120 personages en 890 kostuums – doet de Stap in het magische licht van het begin van de 20e eeuw. Toen cinema nog in zijn kinderschoenen stond, films nog zwart-wit en zonder geluid waren, maar verbeelding geen grenzen kende. Het nieuwe spektakel ‘Le Mime et L’Étoile’ van themapark Puy du Fou doet je meteen vergeten waar de werkelijkheid eindigt en de fantasie begint. Licht, camera, actie!

Le Mime et L’Étoile: de levende filmmagie van de belle époque FRANKRIJK Puy du Fou grens tussen publiek en podium naadloos vervagen. Laat je inpakken door de verbluffende, bewegende decors en indrukwekkende special effects. Prachtig hoe de twee felgekleurde hoofdfiguren rondlopen in een voor de rest compleet zwart-wit universum, een meesterlijke illusie.

OVERWELDIGENDE TIJDREIS

Ook de rest van het Franse themapark Puy du Fou is één groot, levend schouwspel. Tal van fantastische shows en spektakels dompelen je onder in een betoverende leefwereld. Je maakt een overweldigende tijdreis door historisch Europa. Van Romeinen, Galliërs en wagenraces in het amfitheater, tot de legendarische Ridders van de Ronde Tafel in de vroege middeleeuwen. Beleef de renaissance, ontmoet de musketiers van de 17e eeuw en daal de daverende loopgraven in ten tijde van de Eerste Wereldoorlog.

200 HECTARE BOS

Dat het themapark zich in een natuurgebied bevindt, is mooi meegenomen: je maakt een reis door de tijd in een groene setting. Bovendien beschermt en vergroot Puy du Fou zijn geliefde bos al 45 jaar lang. Sinds 1978 is het bos zelfs al meer dan verdubbeld: het is nu ruim 200 ha groot. Tot slot geven we je ook nog mee dat Puy du Fou in 2024 een maandje eerder opengaat. Eind maart in plaats van midden april. Misschien een ideetje voor een trip in de paasvakantie (30 maart – 14 april)? Het maximum halen uit je bezoek aan Puy du Fou? Vraag ons naar de ‘Pass Émotion’ en profiteer van extra voordelen. Vermijd lange aanschuifrijen en geniet van gereserveerde zitplaatsen op bovendien de allerbeste plekjes.

Het levende themapark Puy du Fou in de Franse Loire-streek valt met weinig andere parken te vergelijken. De meermaals bekroonde spektakels en voorstellingen nemen je mee naar zeven tijdperken. Vraag ons naar het aanbod!

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Puy Du fou: Le Mime et l’Étoile – de levende filmmagie van de belle époque

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.