Opiniestuk: Dubai vrouwvriendelijk?

Dubai Burj Al Arab Event Travel Sterrebeek

Opiniestuk: Dubai vrouwvriendelijk?

Dubai Burj Al Arab Event Travel Sterrebeek

In 't kort

Meer dan eens kregen we de vraag : Ja maar Dubai is dat wel te doen als vrouw? Zijn ze vrouwvriendelijk of moeten we er ons anders gedragen en aanpassen? Kan ik er een bikini aan doen? We merken dat de bestemming populairder wordt maar dat veel van onze vrouwelijke klanten zich toch nog wat vragen stellen en de boot afhouden. We helpen je alvast het één en ander opklaren!

Dubai Burj Al Arab Event Travel Sterrebeek
Dubai Atlantis Event Travel Sterrebeek
Dubai Event Travel Sterrebeek

Als vrouw en shoppingliefhebber bezocht ik (Veerle) Dubai reeds een paar keer. Steeds op verschillende manieren: als tussenstop tijdens een cruise doorheen de Verenigde Arabische Emiraten, als strandvakantie in de winterperiode en als studiereis met een groep reisagenten om de stad nog beter te leren kennen.

Mijn eerste kennismaking was 6 jaar geleden met mijn gezin. Het eerste dat me toen opviel waren de icoontjes aan de Dubai Mall waar er aangeduid stond dat we als man en vrouw elkaars handen niet mochten vasthouden… geen fysisch contact in het openbaar en al zeker geen affectueuze handelingen zoals een kusje. Mijn eerste indruk was dus zoals de algemene opinie momenteel denkt: zeer gelovig en strikt waar er een gevangenisstraf staat op overspel.

We hielden ons dus zedig 😀 en enkel bij het bezoek van een moskee wordt er uit respect gevraagd dat je niets aansluitend aan doet en benen, armen en haren bedekt.

Toen ik er 5 jaar later naartoe ging merkte ik meteen op dat de stad er opnieuw veel bezienswaardigheden bij kreeg maar vooral meer open stond voor de Westerse levenswijze. Dit viel al meteen op op de sociale media waar meer en meer influencers en bekende Vlamingen in Dubai vertoefden en trots alle luxe promootten. Dubai werd the place to be. En dat zorgde ook voor een shift in hun onthaal van toeristen.

Dubai is een stad dat groot werd dankzij expats (buitenlandse zakenlui die er verblijven en werknemers van de vele bedrijven die er hun vestiging hebben). Hier zijn ze dus ook naar toe geëvolueerd zodat de Westerse meerderheid zich meer ’thuis’ voelt. MAAR met respect voor hun waarden en geloof.

En dat is ook de belangrijkste boodschap die we meegeven. Je bezoekt een Islamitische stad en dient er rekening te houden en respect te tonen voor hun waarden: geen openbaar dronkenschap, geen onzedig gedrag (wat ook bij ons strafbaar is trouwens), geen provocerende kledij (op straat lopen in bikini met uitdagende kledij), … Zaken die eigenlijk niet zo onlogisch zijn maar die in sommige landen niet zo strict genomen worden.

Maar in je hotel ben je volledig vrij en bevind je je op privé terrein. Je kan daar dus perfect in strandkledij (badpak of bikini) rondlopen en je glaasje bubbels of cocktail drinken.

Doe je graag een terrasje of wil je op restaurant? Dan zal je merken dat alcohol duur is aangezien ze geen alcohol wensen te promoten en dat je op een terras geen alcohol zal krijgen aangezien dat dus in het straatbeeld is en dat onwettig is.

Mijn derde bezoek was als vrouw alleen in groep met een meerderheid aan vrouwelijke reisagenten. We bezochten er verschillende buurten van Dubai en verschillende hotels en nergens heb ik me als vrouw onveilig of bekeken gevoeld. De icoontjes die ik er 6 jaar geleden opmerkte vind je nergens meer terug en ze zijn nog steeds in uitbreiding en vernieuwing van toeristische attracties.

Je merkt vandaag dat Dubai met de nodige discipline respect eist voor het behoud van hun cultuur maar tegelijkertijd de Westerse invloeden en toeristen omarmt zodat ze van de pracht van Dubai kunnen genieten, van woestijn tot strand en wolkenkrabbers.

Tot slot: is Dubai vrouwvriendelijk? JA! Meer zelf, respectvol naar vrouwen toe. Naar mijn mening alvast geen reden om niet te gaan. Heb je nog vragen of bedenkingen? Geef me dan zeker een seintje en dan overlopen we deze even samen. Ik ga alvast nog eens gaan aangezien Dubai een stad in constante vernieuwing is ;-).

Zedige groetjes,

Veerle

Ook een reis als deze beleven?

Dubai Burj Al Arab Event Travel Sterrebeek

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Opiniestuk: Dubai vrouwvriendelijk?

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.