Op het ritme van de Zuidelijke Staten

USA_NewOrleans_frans_kwartier_huizen_staal_Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

Laat je meeslepen tijdens deze prachtige rondreis langs alle hoogtepunten van de Deep South. Ontdek het hippe en moderne Atlanta, zing luidkeels mee met country en blues in Nashville en Memphis, kom helemaal tot rust in de Great Smokey Mountains, stap in het verleden van de slavernij en rij in een koets door het French Quarter in New Orleans. Fasten your seatbelt! Dit wordt een roadtrip om nooit te vergeten!

USA_NewOrleans_frans_kwartier_huizen_staal_Event Travel Sterrebeek
USA_Memphis_BealeStreet_nacht_muziek_Event
USA_Charleston_regenboog_huizen_rainbowrow_kleuren_amerika_Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1    Vlucht naar Atlanta en aankomst

‘Welcome to Atlanta, it is 2pm local time and we wish you a pleasant stay in town.’  Je bent meteen klaarwakker als je van het vliegtuig stapt en de drukste luchthaven ter wereld doorkruist op weg naar je huurwagen. Honderden aanwijsborden, een wirwar van mensen, Delta Airlines stewardessen die naar hun gate paraderen. En juist, overal is het Coca-Cola logo te zien. Dit is Atlanta ten voeten uit.

Dag 2    Atlanta

Het stadscentrum verwelkomt je met haar hoge gebouwen en vele kiosken. Gedurende de week krioelt het hier van zakenmensen die zich haasten naar hun werk. Atlanta is dé plek om een kijkje te nemen in de wereld van Coca-Cola. En daar hoort een museum bij. Je proeft hier zestig verschillende cola’s uit verschillende landen. Na deze verfrissende tussenstop loop je, met een blikje Coca-Cola in je hand, richting Castleberry Hill. Hier zie je het meer authentieke Atlanta en wemelt het van de kunstgaleries, oude boetiekjes en hippe bars. Geniet er ’s avonds onder het genot van een Atlanta Hurricane cocktail in een rooftop bar van de ondergaande zon die langzaam wegzakt achter de uitgestrekte skyline.

Dag 3    Savannah

Je wordt meteen verliefd op Savannah: brede avenues, magnifieke woningen, weidse parken en een centrum dat bol staat van geschiedenis. Het is een stad die je met je eigen ogen wil zien. Je bent even zoet met de meer dan twintig oude pleinen en opmerkelijke gebouwen. De oude panden bezorgen de stad een rustieke en ietwat magische sfeer. Het is fijn hier te flaneren en even alles in je op te nemen. Zag je daar nu net Forrest Gump om de hoek? Dat is goed mogelijk, de film werd grotendeels in Savannah opgenomen.

Dag 4    Savannah

Vandaag ontdek je de donkere kant van de stad nadat je gisteren opving dat het er spookt. Elk gebouw en iedere begraafplaats is behekst of heeft een spookverhaal. Zo gaat de legende toch en die houden ze maar wat graag levend. Je brengt een bezoek aan Pirate’s House bekend om geheime gangen en tunnels en het is moeilijk om je niet helemaal te laten meeslepen in de griezelige verhalen.

Dag 5    Charleston

Charleston South Carolina heeft zo mogelijk nog meer uitstraling dan Savannah. Je kunt niet om de romantiek van oude straatjes, charmante gebouwen en kleine parken heen. De stad draagt dan ook trots het label van meest romantische stad van Amerika. Als je even de romantiek doorprikt en rondkijkt in het historische district kom je bij de Old Slave Market. Je belandt meteen in de tijd van de gruwelijke burgeroorlog, één van de meest zwarte bladzijdes uit de Amerikaanse geschiedenis.

Dag 6    Charleston

Vandaag slenter je langs Aquarium Wharf. Het park aan het water vol dansende fonteinen leidt je naar het schitterend zicht over het water. Je gaat nog even authentieke gebouwen in The Battery bekijken en een boottocht maken door de haven. Je komt langs Fort Sumter waar het eerste salvo werd afgevuurd om het begin van de oorlog in te luiden.

Dag 7    Charlotte

Je rijdt de historische stad Charlotte binnen als je het bord ‘Welcome to the Queen City’ passeert. Je brengt wat tijd door aan Plaza Midwood en bekijkt de stad vanuit de Hearst Tower van bovenaf. Het is ook een voltreffer om je shopping tassen te vullen. Downtown Charlotte zal je alvast niet ontgoochelen.

Dag 8    Great Smokey Mountains

In het hart van de Deep South liggen de ‘Smokies’. Het park ligt op de grens tussen Tennessee en North Carolina. Je komt langs hoge bergen, afgewisseld met heuvelruggen en prachtige valleien waar een blauwachtige nevel zorgt voor de nodige mystiek. Het park is uitgestrekt en overal kronkelen rivieren door het park.

Dag 9    Great Smokey Mountains

Je bent één van de tien miljoen bezoekers die het park per jaar bezoekt en daarmee ben je ook meteen in het drukst bezochte park van de States. Met je wandelschoenen aan kom je hier al een heel eind. Er zijn maar liefst 1370km aan wandelpaden. Je vindt er zeker een wandeling die jou op het lijf geschreven is. Als je liever met de wagen gaat cruisen, kies dan voor de slingerende Cades Cove Loop Road die je van de ene naar de andere highlight brengt.

Dag 10    Chattanooga

Je rijdt Chattanooga binnen die ooit de minder flatterende bijnaam ‘the dirtiest city in America’ kreeg. Gelukkig merk je geen vuiltje op bij het binnen rijden van de stad. Je komt nu in één van de groenste steden van het land met prachtige wandelpaden langs het water, elektrische bussen en voetgangersbruggen over de Tennessee River. Hier haal jij je hartje op met fietsen, wandelen en er zijn ook verschillende klimroutes in de stad.

Dag 11    Nashville

Tijdens het binnen rijden van de stad zing je luidkeels mee op de tonen van ‘and it burns burns burns… the ring of fire!’. Hoe kan het ook anders in de stad waar Johnny Cash een ware ster werd. Naar alle waarschijnlijkheid begon ook hij zijn legendarische zangcarrière aan Broadway. De place to be als het gaat om melodramatische gitaarrifjes, een snik in de stem en liedjes over gebroken harten.

Dag 12    Nashville

De steeds terugkerende deuntjes werken aanstekelijk en al fluitend loop je rond in de stad. Overal ademt de stad countrysfeer uit. Je kunt niet weerstaan aan de lokroep van de geruite bloezen, lederen boots en heerlijk wijde broeken. Je maakt het geheel af met een handgemaakte cowboyhoed en kunt zo de straat oversteken om in één van de vele bars op te treden.

Dag 13    Memphis

Van de country ga je naar de blues, rock’n roll en soul. Elk muziekhart klopt sneller in de sprankelende en unieke stad. Op Beale Street beland je in het levendige uitgaanscentrum. In elke bar staat een band op het podium en tijdens zomermaanden wordt er vaak op straat gespeeld. Je aanschouwt al het muzikaal geweld met een typisch zuiders gerecht dat met liefde bereid wordt in B.B. King’s Blues Club.

Dag 14    Memphis

Als je Memphis zegt, zeg je Graceland. Tijdens de voormiddag bezoek je het schitterende huis van Memphis’ beroemdste inwoner: Elvis Presley. Met een hoofdtelefoon op wandel je doorheen het huis en de Meditation Garden. Het is een vertederend tafereel als je nog steeds mensen bloemen ziet neerleggen en een traantje wegpinken voor ‘The King’. Terug in Downtown Memphis kom je bij de Sun Studio’s en het Stax Museum maar kom je ook bij Lorraine Motel waar Martin Luther King werd vermoord.

Dag 15    Clarksdale

Laat de eerste indruk van de stad je niet misleiden. Het schijnbaar minder charmante stadje in de staat Mississippi vormde de bakermat van de blues. Op de katoenvelden langs de oevers van de Mississippi, waar de zwarte bevolking zuchtte onder de crisis, ontstonden in de rokerige bars de blues. Zelfs buiten de bars hoor je de muziek, het is alsof de wind flarden muziek over de bloeiende velden draagt en je ziet een paar oude mannen op hun veranda zitten, tokkelend op hun gitaar. Altijd spelen ze de blues.

Dag 16    Natchez

Vanuit Clarksdale rij je in zuidelijke richting naar Natchez. Je komt aan in een typisch zuidelijk plaatsje, gelegen aan de machtige Mississippi. Als je even rondwandelt tussen de Antebellum huizen kun je het stadje best omschrijven als ‘southern charm’.  Je kunt de hartelijkheid het best zo omschrijven ook al kent Natchez een weinig plezante geschiedenis. De vruchtbare grond in Natchez maakte dat de stad zich ontpopte tot één van de grootste leveranciers van katoen. Hier was de slavernij alom aanwezig. De prachtige panden van weleer tonen pijnlijk aan hoe goed de slavenbezitters het ooit hadden.

Dag 17    New Orleans

Tussen Baton Rouge en New Orleans bezoek je de mooiste plantages van Louisiana aan Great River Road, ook bekend als Plantation Alley. Deze 160 kilometer lange weg voert je langs prachtige 19de eeuwse huizen en de beroemde Nottoway, Houmas House, Oak Alley en Laura Plantations.

Bij je aankomst in New Orleans hoor je meteen de tonen van jazz door de straten. Vooral in het French Quarter komt de levensstijl tot leven. De leuke wijk is een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs. Als je zin hebt om ergens een optreden mee te pikken en te swingen op jazz – en bluesmuziek dan moet je in BourbonStreet, Royal Street en Frenchmen Street zijn.

Dag 19    New Orleans

Je maakt vandaag kennis met de mooie architectuur in het veelzijdige New Orleans. De typisch Spaanse gebouwen met balkons en pleintjes zijn een aangename toevoeging op je muzikale ontdekkingsreis. Vooral in het Garden District en rond Jackson Square kijk je je ogen uit. Jackson Square is een groot plein met historische gebouwen. In Magazine Street en Royal Street vind je juist unieke boetiekjes en vintagewinkels. Swing de dag uit met wat livemuziek in één van de vele bars. Het is het ideale afscheid van je rondreis doorheen de Deep South.

Dag 20    Vertrek

Tijd om je koffers terug helemaal vast te klikken en richting luchthaven te vertrekken. Aansluitend volgt je terugvlucht naar Brussel.

Dag 21    Aankomst

Aankomst in Brussel.

Prijs

  • Categorie hotels: 3* -4* afwisseling
  • Prijs obv dubbele kamer voor 2 personen
  • Inclusief vlucht, huurwagen en hotel op basis van logies
  • Budget varieert naargelang periode en beschikbaarheid
USA_NewOrleans_frans_kwartier_huizen_staal_Event Travel Sterrebeek

Interesse in Op het ritme van de Zuidelijke Staten?

Op het ritme van de Zuidelijke Staten

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.