Oost-Canada – Tussen steden en natuur

Canada_thousandislands_boldtcastle_rivier_natuur_park_Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

Zeggen we ‘bonjour’ of net ‘hi there my friend’? Is het nu de Franse joie de vivre of de Engelse cultuur met een snuifje Indianengeschiedenis die het Oosten van Canada zo bijzonder maakt? De indrukwekkende Niagara Falls, de beren en elanden, charmante steden en een metropool zo Amerikaans als maar zijn kan.  Je leert de culturen kennen tijdens jouw rondreis in Oost-Canada.

Canada_thousandislands_boldtcastle_rivier_natuur_park_Event Travel Sterrebeek
Canada_niagarafalls_horseshoefalls_water_waterval_Event
Canada_quebec_natuur_zonsondergang_natuur_Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1    Vlucht naar Toronto en rit naar Niagara Falls

Je vliegt de Atlantische Oceaan over richting Toronto. Na de douaneformaliteiten haal je de huurwagen op. Terwijl je in de verte de reflecterende skyscrapers ziet, rij je richting één van de zeven wereldwonderen: de Niagara Falls. Vanaf een afstand hoor je de reusachtige watervallen met veel geweld naar beneden denderen. De watervallen stromen half in Amerika en half in Canada. Wandel ’s avonds nog even langs de boulevard om de feëriek verlichte watervallen te bekijken.

Dag 2    Niagara Falls

Aan boord van de ‘Voyage to the Falls’ en goed ingepakt in een fluo regenjas vaar je tot dicht bij de Horseshoe Falls.  Even later wandel je in de tunnels achter de watervallen en sta je op amper een paar meter van het donderende water. Ter land, ter zee en in de lucht: sluit je bezoek aan de Falls af met een korte helikoptervlucht. It’ll blow your mind!

Dag 3    Toronto

Je rijdt richting de metropool Toronto. Bij het binnenrijden van de stad kijk je je ogen uit naar de indrukwekkende skyline die zo meteen de allure van een wereldstad heeft. Je gaat op verkenning in de bruisende Kensington Market met al zijn kleurrijke street art, muzikanten en gezellige cafés. Je sluit de dag af met een rondje shoppen in Eaton Centre. Het grootste winkelwalhalla van Canada zorgt naar alle waarschijnlijkheid voor een overbelasting van je credit card.

Dag 4    Toronto

Je start de dag rond Dundas Square, zowat het Times Square van de stad. Felverlichte reclamepanelen verleiden je met de hipste trends. Slenterend langs Yonge Street kom je bij de haven. Je stapt er aan boord van één van de vele boten die je naar de Toronto Islands brengen. Huur er een fiets en rij langs alle boardwalks. Je wordt beloond met een weids zicht op de skyline van de stad. Eenmaal terug in de stad zoek je nog het Distilliry District, de hoge CN Tower en de historische St Lauwrence Market op.

Dag 5    Algonquin Provincial Park

Next stop: Algonguin Provincial Park. Je verblijft in het hart van het park omgeven door grote moerassen, dichte bossen en meren. Het is de thuishaven van heel wat beren en elanden. Strek na de lange rit de benen op één van de 11 hiking trails. Hier kom je helemaal tot rust.

Dag 6    Algonquin Provincial Park

Het is heerlijk ontwaken tussen al de natuurpracht. De fluitende vogels vergezellen je terwijl je in de kano stapt. Uren kun je hier varen tussen diepgroene wouden. Met een hengel in de hand probeer je de forellen aan de haak te slaan. Met wat geluk barbecue je op één van de verlaten plekken en geniet je na zonsondergang van een heldere sterrenhemel.

Dag 7     1000 islands regio Kingston

Je cruist richting Thousand Islands National Park. Vanuit het ingeslapen stadje Gananoque voer je per boot tussen de vele eilanden. Je wordt getrakteerd op historische verhalen toen de piraten en oude stoomschepen door de regio voeren. Vandaag siert hier en daar een pittoreske vuurtoren of historische kastelen één van de vele rotseilanden. Trek er nog even met de kano op uit en ervaar de stilte van het water en de omliggende eilanden.

Dag 8    Ottawa

Welkom in de hoofdstad van Canada! Het is niet de meest bruisende stad en niet bijzonder groot maar de stad is perfect op mensenmaat. Je wandelt er gemakkelijk van het ene goeie museum naar het andere. Hier vind je ook Parliament Hill als politiek centrum van het land. Vanaf Parliament Hill heb je een mooi zicht over de Ottawa Rivier. Doorheen de stad stroomt het Rideau kanaal waar het krioelt van joggers, fietsers en wandelaars. Tijdens de winter wordt dit stuk omgetoverd tot de langste ijsbaan ter wereld.

Dag 9    Mauricie National Park

Zelden zul je zoveel water samen zien als in Mauricie National Park. Ooit was het hier een gletsjerparadijs waar ze zelfs in West-Canada jaloers op waren maar op vandaag resten enkel nog de meer dan 150 meren. Je zwemt en kano’t naar hartenlust of maakt mooie wandelingen of een rustige fietstocht. Als je liever even alles wat relaxter wil, dan rij je met de wagen 63 km langs alle bezienswaardigheden.

Dag 10     Mauricie National Park

Het park biedt je een scala aan wandelpaden. Je kiest dan vandaag ook voor je stapschoenen en gaat enthousiast op pad. Je start je dag met een klim naar Lac Solitaire Lookout en wandelt rond het meer.  Het zal je niet verbazen dat je geniet van de vele mooie uitkijkpunten.  Rond de middag ruil je de wandelschoenen voor de fiets. Met een lekkere picknick bij de hand is het heerlijk genieten na het vele dalen en stijgen tussen de glooiiende landschappen.

Dag 11    Cap Jaseux

Vandaag ga je wat meer de avontuurlijke toer op en verblijf je in een boomhut aan de oevers van de Fjord de Saguenay. Het domein is een outdoor paradijs en het is wat zoeken om jouw boomhut tussen de hoge bomen te vinden. Je wordt er omgeven door de grasgroene wouden en het fluiten van de vogels.

Van zeekajakken tot via ferrata, zip lines en wandelingen tot parcours die je over touwen tussen de takken van de bomen leiden… hier kan het allemaal. Of je nu houdt van een uitdaging of net van heel veel rust, hier ben je op de juiste plek. Geniet van een heerlijke picknick en kom hier helemaal tot rust.

Dag 12    Tadoussac

Dit is de plek aan de oostkust om walvissen te spotten. Het zilte water van de zee komt er samen met het zoete water van de St Lawrence Rivier. De mengeling van het water zorgt voor veel kril en laat dit nu de lekkernij bij uitstek zijn voor walvissen. Trek ook even wat noordelijker langs Route 138, één van de mooiste routes van het land.

Dag 13    Charlevoix

Je mag deze lijn ook nog even doortrekken als je richting Charlevoix rijdt.  De St Lawrence Route of ook wel de Route du Fleuve genoemd is een streling voor het oog.  Charlevoix  verleidt je al gauw met lokale boerderijen, een handvol micro-brouwerijen en een heerlijk gastronomisch aanbod van de Flavor Trail.

Dag 14    Charlevoix

In de St Lawrence Rivier zie je het Isle aux Coudres liggen, een romantisch eiland op 20 minuten varen van het vasteland. Op een zonovergoten dag maak je graag tijd om even aan boord uit te waaien. Bij aankomst spring je op de fiets en rij je langs stenen windmolens, historische gebouwen en prachtige zichten op de kustlijnen aan de overkant.

Dag 15    Quebec

Laat je verleiden door het charmante Québec. De stad heeft een echte Europese sfeer, een zeldzaamheid in Noord-Amerika. Je kuiert door de historische straten langs grijze stenen huisjes met groene daken. De smalle weggetjes lopen kriskras door elkaar en overal hoor je mensen Frans spreken. Mocht je niet beter weten, dan denk je dat je in Frankrijk bent. Dit is dan ook de plaats van het land om de Franse erfenis van Canada te ervaren.

Dag 17    Montreal

Te midden van de Saint-Lawrence Rivier ga je op stap in Montréal. De stad combineert haar moderne wolkenkrabbers met een historisch centrum waar je tussen de koloniale gebouwen nog een antieke sfeer opsnuift. Verdwaal vandaag ook even in één van de vele ‘underground city’s’, een wirwar van ondergrondse tunnels die tijdens wintermaanden intensief worden gebruikt.

Dag 18    Montreal

Geniet van een panoramisch zicht over de stad en de St Lawrence Rivier na een heuse klim op de Mont Royal.  Relax nog even in de Golden Square Mile op één van de vele graspleinen rond de universiteit. Sluit je dag af met een wandeling aan de haven en in het oude stadsgedeelte.

Dag 19    Vertrek

Het is tijd om afscheid te nemen van dit prachtig stuk Canada. Na een vlucht van 6u30 land je terug op Belgische bodem

Dag 20    Aankomst in Brussel

Prijs

  • Categorie hotels: 3*
  • Prijs obv dubbele kamer voor 2 personen
  • Inclusief vlucht, huurwagen en hotel op basis van logies
  • Budget varieert naargelang periode en beschikbaarheid
Canada_thousandislands_boldtcastle_rivier_natuur_park_Event Travel Sterrebeek

Interesse in Oost-Canada – Tussen steden en natuur?

Oost-Canada – Tussen steden en natuur

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.