New York is calling!

USA_NewYork_Meatpacking_straten_gebouwen_stad_Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

New York: voor velen onder ons een absolute must op de bucketlist. Wie wil er niet door de bruisende stad slenteren, omhoog kijken langs de hoogste wolkenkrabbers en de reclame op de grote screens kijken op Times Square? New York is nog zoveel meer dan dat en betovert elk van ons. Hoog tijd dus om je agenda erbij te nemen. Prik die datum en voor je het weet rij jij de Big Apple binnen!

USA_NewYork_Meatpacking_straten_gebouwen_stad_Event Travel Sterrebeek
USA_NewYork_stad_straten_taxi_Event Travel Sterrebeek
USA_NewYork_stad_straten_taxi_Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1   Brussel – New York

Yes! Het is zover. Vandaag stap je op het vliegtuig en steek je de Atlantische Oceaan over met bestemming New York. Na aankomst moet je even alle formaliteiten vervullen maar niet veel later dender je per trein Manhattan binnen.

Dag 2    New York Downtown

Jawel hoor: je bent vroeg wakker want de jetlag speelt even met je bioritme. Vroeg uit de veren en klaarwakker ga je al snel op stap. Vandaag ga je downtown Manhattan verkennen: even op de ferry langs het vrijheidssbeeld, kuieren door Bryant Park, de stock exchange bekijken langs Wall Street en een heerlijk hapje eten op één van de vele terrassen van Stone Street.  Zo ben je klaar voor het echte werk en stap je in de helikopter die je langs Manhattan vliegt. Dit is jouw once in a lifetime belevenis, zoveel is zeker! Je kijkt je ogen uit naar Central Park, het stadion van de Yankees en de vele wolkenkrabbers. Eenmaal terug aan de grond ga je naar het One WTC. Eens boven op het observatieplatform lijken de mensen beneden wel mieren! Naast het One WTC bezoek je het aangrijpende 9/11 museum dat je even terug brengt naar die noodlottige dag in 2001. Ondertussen is het tijd om wat op adem terug te komen en trek je naar het SeaPort District. Vooral tijdens de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen.

Dag 3   New York Midtown

Gewapend met je stadsplan trek je vandaag door Midtown: snuif de sfeer op van de verschillende wijken die elk hun eigen karakter hebben: de stemmige WestVillage, het levendige Greenwich, de kleurrijke East Village, het hippe Meatpacking District met de Highline en sinds kort de Hudson Yards met zijn Vessel, een gebouw dat volledig bestaat uit trappen en verbindende platforms. Zonder dat je het goed en wel weet kom je van de ene in de andere wijk aan en voeg je SoHo, Noho en Tribeca nog aan je lijstje toe. ’s Avonds ga je voor alle clichés en verorber je op één van onze adresjes een overheerlijke hamburger en zit je als een rasechte Amerikaan te supporteren voor een basketmatch in Madison Square Garden.

Dag 4    New York door Vlaamse ogen

Vandaag ga je per fiets op stap met onze Vlaamse gids in de stad. Zij neemt je mee naar één van de wijken buiten Manhattan. Omdat het jouw citytrip is kies je zelf wat je graag wil zien. Ben jij een absolute foodie? Dan neemt ze je graag mee naar heel wat leuke adresjes of hou jij van fantastisch kleurrijke street art? Ook dan weet ze waar jij moet zijn. Na de trip rij je over de Brooklyn Bridge terwijl de skyline van de stad je netvlies streelt: het is moeilijk hier niet even op en neer te springen van excitement. Yep… New York kruipt al snel onder je huid!

’s Avonds ga je naar één van de Broadway musicals kijken en eindig je met een bezoek aan het platform op het Empire State Building. Wauw… zoveel lichtjes in een miljoenenstad!

Dag 5    New York – Central Park

Voor je naar huis vertrekt snuif je nog even de sfeer op in Central Park. Bethesda Fountains, Strawberry Fields en de Great Lawn. Een leuke wandeling in het grootste park van Manhattan is een perfecte opwarmer om nog even langs 5th Avenue te struinen en te winkelen. Hou je credit card maar al bij de hand want dit is zeer verleidelijk.

Na de middag is het tijd om de stad uit te wuiven en naar de luchthaven te trekken. Niet getreurd… we weten dat je hier nog wel eens terug komt.

Dag 6 Aankomst thuis

’s Ochtends land je terug in Brussel na een aantal dagen vol ongelooflijke highlights.

Prijs

  • Categorie hotels: 3*
  • Budget varieert naargelang periode en beschikbaarheid
USA_NewYork_Meatpacking_straten_gebouwen_stad_Event Travel Sterrebeek

Interesse in New York is calling!?

New York is calling!

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.