Reizen met Huisdieren: Naar zee met je hond

Event-Travel-naar-zee-met-je-huisdieren

Reizen met Huisdieren: Naar zee met je hond

Event-Travel-naar-zee-met-je-huisdieren

In 't kort

Rennen op het strand, graven in het zand… een beetje vitamin sea kan deugddoen. Zeker als je beste buddy erbij is!

Event-Travel-naar-zee-met-je-huisdieren
Event-Travel-naar-zee-met-je-huisdieren
Event-Travel-naar-zee-met-je-huisdieren
Zwemmen in zee

In de zee zwemmen is niet voor iedere hond weggelegd. Sommige honden vinden het geluid van de golven erg spannend. Forceer niets en laat je hond in zijn eigen tempo op onderzoek uitgaan. Verlies hem geen seconde uit het oog. Sterke stroming kan gevaarlijk zijn. Moedig daarom je hond niet aan om diep in het water te gaan, bijvoorbeeld door zijn frisbee of bal ver weg te gooien.

Zwemmend in zee – zeker als er een sterke stroming is – kan je hond snel vermoeid raken. En op het zachte strandzand rennen is vermoeiender dan op gras. Las af en toe een rustpauze in, zodat je hond niet plots uitgeput raakt, terwijl hij in de zee zwemt. Een zwemvest is aangeraden, ook voor honden die goed kunnen zwemmen.

Zout

Honden hebben de gewoonte om van het water waarin ze zwemmen te drinken. Ze kunnen ook zeewater binnenkrijgen als ze een bal of frisbee uit het water apporteren.

Zeewater is zout, waardoor de hond meer dorst krijgt en er misschien nog meer van gaat drinken. Kleine hoeveelheden zeewater inslikken veroorzaakt meestal alleen maagdarmklachten, zoals diarree, maar grote hoeveelheden kunnen fataal zijn.

Symptomen van een zoutvergiftiging zijn onder andere diarree, spiertrekkingen, zwakte en toevallen. Neem dus altijd vers drinkwater mee en voorkom dat je hond zeewater drinkt.

Schaduw

Blijf je enkele uren op het strand? Voorzie dan een schaduwplekje voor je hond, zoals bijvoorbeeld een parasol. Wees aandachtig voor tekenen van oververhitting, zoals hevig hijgen, donkerrood tandvlees, een snelle hartslag, moeizame ademhaling, onrustigheid, verwardheid en een verhoogde lichaamstemperatuur.

Onder het zand

Scherpe schelpen, scherven, aangespoeld afval, vishaken… onder het zand kan er gevaar op de loer liggen. Check na een strandwandeling of er verwondingen zijn in de mond en op de pootjes. Laat je hond ook niet likken of knabbelen zeesterren, kwallen en andere dieren. Sommige zeebeestjes zijn giftig.

Beachfun

Drinkbakje, water en parasol ingepakt? Dan zijn jullie helemaal klaar voor een dagje plezier aan zee!

Waar mag je hond op het strand?

Waar en wanneer je hond op het strand mag in België ontdek je op de website www.dekust.be. Per kustgemeente vind je er de reglementen, hondvriendelijke adresjes, dierenartsen, trimsalons en meer.

Artikel in samenwerking met Woef magazine.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Reizen met Huisdieren: Naar zee met je hond

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.