Mmmediterraan genieten met Explora Journeys

Explora journeys Saint-Tropez

Mmmediterraan genieten met Explora Journeys

Explora journeys Saint-Tropez

In 't kort

Tussen juni en oktober 2024 vaart de EXPLORA I in de Middellandse Zee. En zoals het Explora Journeys typeert, blijft je schip wat langer in de havens liggen. Regelmatig zelfs een volledige nacht. Zo heb je alle tijd om ook culinaire hoogstandjes en tradities aan wal te ontdekken en de ongehaaste, mediterrane levensstijl over te nemen.

Explora journeys Saint-Tropez
Explora journeys Rome
Explora journeys Mykonos
AMBACHTEN OP MYKONOS

Al lang voor 2000 v.C. brouwden de Grieken bier, bakten ze brood en maakten ze yoghurt. Op Mykonos mag je op bezoek bij een lokale familie die al generatie op generatie kaas en yoghurt maakt met melk van eigen kudde. Ambachtelijke brouwers delen dan weer het precieze proces van hun bieren en op vat gerijpte brouwsels. De idyllische omgeving met witgekalkte huisjes en windmolens voegt alleen maar toe aan de smaak.

STERRENKEUKEN IN SAINT-TROPEZ

Ergens tussen de olijfgaarden en de lavendelvelden, bij de majestueuze kloof Gorges du Verdon … In de buurt van het mondaine Saint-Tropez schotelen we je graag de Provençaalse cuisine op sterrenniveau voor. In La Bastide de Moustiers (één Michelinster) geniet je van de mediterrane eetkunst, de bloei van het terroir en zongerijpte smaken. Met in eigen tuin verbouwde ingrediënten.

PASTA MAKEN IN ROME

Voor zij die hongeren naar een diepere culturele band met Italië: dit is je kans! Verken het Romeinse platteland en leer fettucine maken in een boerderijkeuken. Tover kruiden en groenten uit de tuin om tot ragoutsaus en spits je oren voor de geheimen van een authentiek tiramisu-recept.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Mmmediterraan genieten met Explora Journeys

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.