Middellandse Zee Cruise 2.0

Middellandse Zee Cruise 2.0

In 't kort

We maken er al lang geen geheim meer van dat we cruisefans zijn. We hebben met het cruisen een perfecte combo gevonden tussen het ontdekken van verschillende bestemmingen en het ‘gemak’ om niet elke keer alles te moeten verhuizen en sleuren en zeker niet met een dochtertje erbij. Deze keer kozen we er voor om met de auto naar de haven van Genua te trekken om daar aan boord van het schip te gaan!

Kathedraal van Palermo Event Travel
Zicht Monreale Event Travel
Napels San Ferdinando Real Teatro Di S.Carlo

Reisverslag Middellandse Zee cruise MSC Grandiosa

Zoals vele gezinnen veronderstel ik, stellen we ons meer vragen de dag van vandaag bij het boeken van een vakantie. Gaan we kunnen genieten zoals ervoor? Hoe verlopen de excursies bij een cruise? En hoe pakken ze dit aan boord aan om de hygiëne op zo een enorm schip onder controle te houden? Als reisagent vonden we het dan ook onze taak om dit allemaal uit te zoeken. We vertrokken dus op Middellandse zee cruise met de MSC Grandiosa.

Hetzelfde maar toch anders

Het schip lag aangemeerd in Genua. We besloten uiteindelijk met de auto te gaan omdat enkele dagen voor het vertrek onze vluchten gecancelled werden. Na het voorbije hectische jaar wilden we een rustgevende vakantie zonder gedoe en stress op de luchthaven. Om de rit in twee te delen, planden we tussenstops heen en terug nabij de grens van Duitsland met Zwitserland. Uitdaging 1? Per land de nodige documenten in orde hebben om te kunnen reizen. Maar het was héél aangenaam om niet hoeven te letten op de kg’s in onze bagages en op eigen ritme te kunnen vertrekken en rijden.

Eens toegekomen aan de vertrekhaven word je door de crew van MSC goed begeleid naar de parking (voorbehouden voor MSC klanten) vlakbij het schip. Je gaat dan binnen in de havengebouwen voor een Corona sneltest voor je aan boord gaat. Om dit in goede banen te leiden verdelen ze de wachtzaal in zones en groepen. Eens iedereen van je groep getest werd en negatief is mag je groep aan boord. Voor de zekerheid nog een temperatuur check voor je het schip binnen mag en ontsmettingsgel bij de vleet.

De beleving aan en van boord

Eens op het schip geldt ook nog altijd de mondmaskerplicht in de gemeenschappelijke delen. Enkel wanneer je neerzit aan een tafeltje bij de bar of in de restaurants mag dit uit. Ook aan het zwembad dien je deze niet aan te doen maar wanneer je je verplaatst moet het mondmasker weer op. Op zich heeft dit niet gestoord aangezien we dit jammer genoeg gewoon zijn geworden in eigen land.

Het grootste verschil was vooral dat je niet meer vrij van boord mag. Wat ook logisch is aangezien ze bij MSC er alles aan doen om controle te houden over de passagiers en hun verplaatsingen. Het risico is nog te groot om zo maar op verkenning te gaan en een besmetting op te lopen en zo aan boord te brengen. Excursies met je cruise-bubbel zijn dus de enige mogelijkheid om de bestemmingen te ontdekken maar dit loopt zeer vlot. Verdeeld in groepen, met mondmasker ook op de bus maar wel met gids op verkenning. Is het anders? Ja maar je ziet de bestemming nog wel met de hoogtepunten, wandelt er rond en met een woordje uitleg. Andere beleving voor diegene die het gewoon zijn om zelf de bestemming te gaan ontdekken en er een dagje op uit te trekken dat wel.

Ook een reis als deze beleven?

MSC Grandiosa view Event Travel
De route

Onze cruise start in Genua maar de stad zelf hebben we niet bezocht aangezien we al een hele tijd onderweg waren. We wilden gewoon genieten van een cocktail en niets doen. De volgende dag meerden we aan in Rome (Civitavecchia). Een prachtige stad en zeker een citytrip waard maar ook hier verkozen we aan boord te blijven aangezien we Rome in het verleden al bezocht hadden.

Onze eerste verkenning van boord was dus Napels! Dries Mertens zijn we niet tegengekomen maar we begrijpen wel dat ze hier goed zitten! Napels heeft toch een iets andere authentieke sfeer met prachtige hoekjes. Hier gingen we met de bus op excursie en probeerden we zoveel mogelijk van onze gids te verstaan die een sappig Italiaans accent had. Zo zijn we gaan wandelen in het mooie Parco Virgiliano. De uitzichtpunten hier zijn wel heel mooi en je komt er volledig tot rust. Van het park gaan we naar het centrum van San Ferdinando waar we enkele mooie historische gebouwen zien en wandelen doorheen een prachtige galerij die je meteen terug neemt in de tijd.  Zo wandelen we verder voorbij de Real Teatro di S.Carlo en uiteraard krijgen we bij elk belangrijke plaats of gebouw de nodige uitleg (die ik je onmogelijk kan navertellen maar het was wel interessant). Maar wat heb ik genoten van de architectuur.

Volgende stop? Palermo! En ja hoor ook daar trok ik meer dan 100 foto’s! Ik blijf onder de indruk van de authentieke sfeer die we er terugvinden. En opnieuw worden we terug in de tijd gecatapulteerd na een bezoek van de Dom van Monreale. Ook de straatjes rond de kathedraal geven meteen de zalige Italiaanse zomer vibe. Wanneer je hier rond wandelt vergeet je gewoon even alles. Je geniet en wandelt doorheen de straten van Palermo.

Een dag later meren we aan in Valetta, Malta. Net zoals Napels en Palermo heeft ook Valetta zijn eigen unieke sfeer. Architectuur dat gewoon geschiedenis uitademt! Voor zij die The Game of Thrones hebben gevolgd, wel ik voelde me net op de set van de serie. Alles is er zo mooi, gerestaureerd en onderhouden.

Samengevat

In dit verslag val ik echt in herhaling maar de ene na de andere stop heeft me gewoon betoverd met zijn schoonheid. Op zich is elke stop gewoon een volwaardige citytrip waard! Maar met de cruise heb ik van elke bestemming een glimp kunnen opvangen van wat elke stad te bieden heeft en vooral met een gerust hart.

Twee dagen voor het van boord gaan worden we uitgenodigd om een Corona sneltest te doen. Je krijgt je resultaat dan ook voor je van boord gaat. Niets zo gemakkelijk als van boord gaan en meteen de auto in te laden en opnieuw op eigen ritme richting huiswaarts.

Conclusie? Dat het een andere beleving is valt niet te ontkennen maar ik heb genoten van het exclusieve karakter en vooral veilige omgeving. Dat is me eigenlijk de dag van vandaar meer waard. Veilig reizen kan en veilig cruisen al zeker en vast.

Chapeau aan MSC voor de inspanningen en aanpassingen om net de vakantiebeleving te kunnen blijven garanderen.

In bovenstaand filmpje zie je heel kort hoe dit net te werk ging.

Op reis naar ItaliëMalta?
MSC Grandiosa view Event Travel

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Middellandse Zee Cruise 2.0

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.