L’île de Beauté: Corsica

Corsica

L’île de Beauté: Corsica

Corsica

In 't kort

In januari boekten we enthousiast onze reis naar l’île de beauté Corsica. 2020 beloofde alvast een mooi reisjaar te worden en we startten met de voorbereidingen voor onze trip. Voor het eerst in 3 jaar gingen we terug vliegen. Niemand had ooit kunnen vermoeden dat we eind juli in spanning zaten af te wachten of we konden vertrekken.

Reisverslag Corsica

Gelukkig bleef Corsica op code groen staan en kon het finale aftellen beginnen. Ondanks dat we ons langzaamaan voelden alsof we op het punt stonden een misdaad te begaan, bleven we geloven in ons gezond verstand en trokken we eind juli naar de luchthaven.

We vertrokken voor onze reis vanuit Charleroi en vlogen met Air Corsica. Op de luchthaven van Charleroi parkeerden we de wagen en maakten we geen gebruik van parkings met shuttle diensten. Zo konden we voor onszelf al meteen een stuk contact en openbaar vervoer uitschakelen. Met liters ontsmettingsalcohol in de aanslag waren we er helemaal klaar voor. Bij aankomst op de luchthaven zet je je mondmasker op en wordt aan de tenten je lichaamstemperatuur gemeten. Verder verloopt alles zeer normaal en wordt de afstand bewaard. Het boarden verliep vlot en alle regels werden gerespecteerd.

Ready for take off and landing! Amper 1u45 min later kwamen we aan in Corsica. De crew maande iedereen aan te blijven zitten en zo kon ook het uitstappen op een veilige manier gebeuren.

Meer zien op eigen tempo

Corsica verkennen doen we met een huurwagen. We meldden ons aan bij de verhuurmaatshappij om onze wagen op te halen. De medewerkers zitten achter plexi glas en hebben hun mondmasker aan. Alles verloopt vlot en het lijkt alsof er niets aan de hand is. We moeten enkel wat luider praten en onze zinnen soms herhalen want met alle screens verstaan we elkaar niet altijd meteen goed. Sounds familiar right? Ook de wachtenden houden mooi afstand. Een kwartier later komt onze bolide aangereden en kunnen we de maskers even laten voor wat ze zijn. Hallo warme zuiderse lucht!

Tijdens onze reis gingen we volop op ontdekking. We bezochten kleine bergdorpjes waar geen levende ziel te bespeuren was. We genoten van de warme zonnestralen tijdens onze dagen op de schitterende stranden. We vaarden langs het natuurreservaat van Scandola. We  likten aan ijsjes in Ile Rousse, Calvi en Saint-Florent. We kronkelden langs elke weg die ons naar nieuwe toffe plekjes bracht. We trokken de natuur in om al het moois wat Corsica te bieden heeft, te verkennen. Kortom, we lieten geen enkele hoek van het eiland onverkend.

Rondreizen weg van de massa

Was het druk? Was het zoals andere jaren? Dat is een vergelijking die we zeer moeilijk kunnen maken. Er waren heel wat plaatsen waar we rustig konden genieten zonder dat er veel reizigers in de omgeving waren. Zo kon je in de natuur meestal wandelen zonder 10 mensen te kruisen.

Op de stranden kon het heerlijk rustig zijn, maar kwamen we ook op plaatsen waar we toch even rechtsomkeer maakten omdat het er naar onze mening te druk was. We kwamen in kleine dorpjes waar we helemaal alleen waren, niemand zagen en er dus ook 0% kans was op een besmetting. We kwamen ook in plaatsen als Bonifacio, Saint-Florent, Calvi en Ile Rousse waar het dan wel bijzonder druk was en we onszelf en anderen beschermden door een mondmasker te dragen.

Op de drukkere plaatsen is er mondmaskerplicht in Frankrijk, dus ook in de drukkere straten. Ga je echter even weg van de toeristische plekken dan had je al gauw de plaats voor jou alleen en reisde je zoals je dit deed in het pre-corona tijdperk.

Overnachten met een gerust hart

Bij onze verblijven in de hotels werd ook telkens rekening gehouden met de maatregelen. Zo kon je bv niet zelf iets van het buffet nemen maar werd dit voor jou gedaan. Andere hotels bedienden je gewoon à la carte aan tafel zonder een buffet te voorzien. Elk hotel deed al het mogelijke om het de reizigers naar hun zin te maken. In elke receptie stonden plexi wanden en werd de mondmaskerplicht serieus genomen. Op geen enkel moment hebben we het gevoel gehad dat iemand de regels niet respecteerde of hadden we het gevoel dat er een risico op besmetting was.

We hebben volop genoten van onze reis en hadden deze voor geen geld willen missen. We hopen dat onze reiservaring kan helpen om mensen over hun ‘angst’ heen te stappen want in alle eerlijkheid… of we nu reizen met of zonder corona… het maakte niet zo veel verschil, het vraagt een kleine aanpassing maar we hebben er zo veel voor terug gekregen.

Groetjes,

Roos, Bertrand & Maurice

Ook een reis als deze beleven?

Corsica

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

L’île de Beauté: Corsica

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.