Keizerlijke schoonheid in Corfu

Achilleion paleis Sissi

In 't kort

De Griekse eilanden zijn steeds klassiekers onder de relax – en strandvakanties. En daar zijn verschillende redenen voor! Niet alleen de Griekse gastvrijheid en warme cultuur maar ook de overheerlijke Mediterrane keuken en prachtige natuur zorgen voor de perfecte strandvakantie.

Reisverslag Corfu

Wij zijn steeds voorstander van een combi vakantie: op verkenning met de huurauto en platte rust op het strand en dat is de perfecte manier om Corfu te ontdekken!

We vliegen met een rechtstreekse vlucht van TUIfly en komen na een 3-tal uur aan op bestemming.  Eens we onze huurwagen oppikken, rijden we meteen naar het hotel Grecotel Lux Me Daphnila Bay dat ongeveer 15 km (30 min) van de luchthaven ligt.

Ben je niet zeker of een huurwagen iets voor jou is? Wel Corfu is een makkelijk eiland om rond te rijden. Er zijn weinig autostrades dus je hebt wat meer tijd nodig om van het ene punt naar het andere te geraken met de nodige bochten. Maar het is er zeker veilig om zelf te rijden en plekjes te ontdekken.

We beginnen alvast met de verkenning van het hotel en de omliggende hotels van de Grecotel keten. In deze regio, op korte afstand van de Daphnila Bay, liggen de hotels Eva Palace & Corfu Imperial. De 3 hotels hebben elk hun eigen stijl en troeven en zijn zeker een bezoekje waard! Dat kan je heel eenvoudig met hun shuttle via een Pontoon boot die navigeert tussen de verschillende hotels. Dankzij hun Dine around-formule kan je in deze hotels dineren en laat je je vervoeren in stijl. Als dat geen pluspunt is! De all-in formule van Grecotel is zeer uitgebreid en de kwaliteit van de buffetten en de drankenkaart is zeker de moeite waard!

Tijd voor een uitstap! Zoals vele ouders verwijzen we naar ons dochter als ‘onze prinses’. Wel, we vonden het dus wel gepast om met haar te gaan naar het Paleis van keizerin Sissi. Een ware meisjesdroom! Het Achilleon, de officiële naam van het paleis,  is een prachtig monument waar je veel kunst voorwerpen kunt bezichtigen. De prachtige jurken hebben we niet gezien maar wat een prachtig paleis. De tuinen, de zuilen, de standbeelden,… . Om bij weg te dromen.

Van hieruit trekken we naar Corfu Downtown. Hier kan het met dagen ook wat drukker zijn wanneer er een cruiseschip aangemeerd is. We hebben er onze wagen geparkeerd en dan gewoon gaan wandelen om te genieten van al het moois.

Zo ontdekten we  een super leuke taverna aan het water (En Plo Corfu). Uitgebaat door Nederlanders op het moment van ons bezoek. Het uitzicht alleen al zorgt ervoor dat je volledig kan genieten met een glaasje en een heerlijk hapje of uitgebreid eten. We raden het zeker aan en zijn er zelf meermaals naar terug gekeerd!

Onderweg zijn we nog enkele pareltjes tegen gekomen en het is dus zeker de moeite waard om nog enkele tussenstops te doen. Het zou zeer jammer zijn om deze plekjes te hebben gemist en ook weer hierdoor kunnen we enkel maar sterk aanraden dat je dit eiland ontdekt met een huurwagen. Want zoals onze partner Sunny Cars het goed verwoord: Met een huurwagen zie je meer ?!

Groetjes

Veerle, Dieter en Nelly

Ook een reis als deze beleven?

Achilleion paleis Sissi

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Keizerlijke schoonheid in Corfu

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.