Reizen met Huisdieren: Kamperen met je kwispelende vriend

Event-Travel-kamperen-met-huisdieren

Reizen met Huisdieren: Kamperen met je kwispelende vriend

Event-Travel-kamperen-met-huisdieren

In 't kort

Met de caravan, mobilehome of met de tent. Van de ene plek naar de andere trekken of genieten van de rust op dezelfde camping. Keuze genoeg! Kamperen is cool. Maar hoe begin je eraan? Met deze tips maak je een goede start.

Event-Travel-kamperen-met-huisdieren
Event-Travel-kamperen-met-huisdieren
Event-Travel-kamperen-met-huisdieren
De eerste keer

Is je hond een kampeergroentje? Ga dan eerst eens een keertje “proefkamperen” in je eigen tuin of die van vrienden. Zo kan je hond wennen aan slapen in een tent, mobilehome of caravan. Neem zijn vertrouwde mand, kussen of bench mee zodat hij een eigen plekje heeft.

Praktische zaken

Ga vooraf na of honden toegelaten zijn op de camping. Op sommige plekken moet je extra betalen voor een hond. Check of er specifieke regels zijn voor honden en vraag waar je hond naar het toilet kan gaan.

Op ontdekking

Wie gaat kamperen, gaat wellicht ook wandelen. Blijf op de paadjes als je de natuur in trekt, zo beschadig je de kwetsbare fauna en flora niet én loop je minder snel verloren.

Neem voldoende drinkwater mee voor jezelf en je viervoeter. Een hond heeft dagelijks ongeveer 50 à 60 milliliter water per kilogram lichaamsgewicht hebben. Een hond van 20 kilogram drinkt zo’n 1 à 1,2 liter per dag. Maar bij inspanning en hoge temperaturen neemt de waterbehoefte toe. Voorzie dus meer water dan nodig.

Tent-tip

Bedek de bodem van je tent met (dikke) dekens. Zo bescherm je deze tegen scherpe nageltjes. Dekens op de bodem maken ook het opruimen nadien makkelijker. Je kan het deken uitschudden en wassen, zodat de tentbodem proper blijft.

Gezondheidscheck!

Kijk na of je hond zijn vaccinaties nog up-to-date zijn. Hetzelfde geldt voor de bescherming tegen vlooien, teken en wormen. Op je vakantiebestemming kunnen andere parasieten dan hier leven. Bescherm je hond tegen deze beestjes en vergeet natuurlijk niet om zijn paspoort mee te nemen.

Kampeeretiquette

Respecteer deze ongeschreven lezers tijdens het kamperen, zo blijven honden welkom.

  • Beperk geblaf. In een tent hoor je bijna alles. Heb je een hond die reageert op ieder geluid, dan is een drukke camping misschien geen geschikte reisbestemming.
  • Elk kakje hoort in een zakje! Laat je hond niet zomaar naar het toilet gaan op het campingterrein. Een plasje tegen je tentzeil is absoluut geen pretje. Op sommige campings is er een hondenweide of -toilet voorzien, andere campings vragen om je hond z’n behoefte te laten doen buiten het terrein.
  • Laat je hond niet alleen achter. Niet in de tent, niet in de caravan, niet in de auto, nergens. De temperaturen kunnen snel oplopen in een tent of voertuig.
  • Laat je hond niet los rondlopen op de camping, tenzij de uitbater daarmee akkoord is.
Inpakken en wegwezen

Gepakt en gezakt? Dan kunnen jullie samen op kampeertrip vertrekken. Have fun!

Artikel in samenwerking met Woef Magazine.

 

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Reizen met Huisdieren: Kamperen met je kwispelende vriend

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.