Hotel Review: Iberostar Selection Albufera Playa

Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Playa receptie 2

Hotel Review: Iberostar Selection Albufera Playa

Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Playa receptie 2

In 't kort

We hadden het genoegen om het onlangs gerenoveerde Iberostar Selection Albufera Playa te ervaren tijdens de opening van het zomerseizoen op uitnodiging van Iberostar Resort & Hotels. Onze mening?

Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Playa Sky Bar 3
Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Park glijbanen
Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Playa by night
Het resort & de ligging

De grondige renovatie van het hotel was overal merkbaar. We kregen uitgebreide rondleidingen door de nieuw geïntroduceerde kamertypes en hadden de heerlijke kans om tapas te proeven uit elk van de uitstekende à la carte restaurants die worden aangeboden.

Een opmerkelijk kenmerk van deze locatie is de nabijheid van het zusterhotel, Iberostar Selection Albufera Park, die naadloos met elkaar verbonden zijn. Deze regeling biedt een uniek voordeel, waardoor gasten gebruik kunnen maken van de faciliteiten van beide accommodaties. De “Adults Only” zone, met de Star Prestige kamers en zonovergoten terras met bar, biedt een ideale plek om te genieten van het adembenemende uitzicht op Playa de Muro.

Het resort is gezinsvriendelijk, gekenmerkt door de verfrissende en gezellige Iberostar ambiance. Het beschikt over goed ingerichte familiekamers en een scala aan attracties, waaronder waterglijbanen en speeltuinen, wat zorgt voor een dynamische omgeving waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen.

Culinaire ervaring

De à la carte eetgelegenheden verbeteren de culinaire ervaring aanzienlijk en bieden een welkome afwisseling ten opzichte van het buffet. Desondanks weten de buffetmaaltijden indruk te maken met hun smaakvolle en verfijnde assortiment aan keuzes. De aangeboden à la carte restaurants zijn een hoogtepunt, waar gasten kunnen genieten van een gevarieerd aanbod aan gerechten.

Verbeterpunten

Het verblijf bracht enkele punten naar voren die aandacht verdienen. Zo viel op dat er geen vuilbak in de kamer aanwezig was, enkel een kleine in de badkamer. Ook zou de Sky Bar een exclusieve ‘Adults Only’ zone moeten zijn zodat ook gasten zonder kinderen en zonder de exclusieve Star Prestige voordelen ook van een rustig hoekje kunnen genieten. Het ontbreekt aan specifieke animatie voor kinderen in deze ruimte en dit leidt soms tot onnodige drukte, terwijl het hotel elders voldoende animatie en faciliteiten biedt voor gezinnen. Volwassenen zoeken tevergeefs naar een rustig plekje, behalve in de Star Prestige zone.

Het hotel zet grote stappen vooruit op gebied van duurzaamheid wat zeker een pluspunt is met de Wave of Change en het bannen van plastic. Daarnaast werden er te weinig parasols op de Sky Bar waargenomen en zou het creëren van barservice op de Sky Bar een positieve aanvulling zijn.

Conclusie

Al bij al biedt het Iberostar Selection Albufera Playa een goede ervaring, met zeer lekker eten en propere kamers. Het aanbod aan à la carte restaurants voegt een leuke afwisseling toe. Er zijn echter enkele verbeterpunten op het gebied van faciliteiten en service die het verblijf nog aangenamer kunnen maken.

Ook een reis als deze beleven?

Event Travel Sterrebeek Iberostar Selection Albufera Playa receptie 2

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Hotel Review: Iberostar Selection Albufera Playa

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.