Fjorden en regenwouden met Holland America Line

Event Travel Sterrebeek Holland America Line Chili

Fjorden en regenwouden met Holland America Line

Event Travel Sterrebeek Holland America Line Chili

In 't kort

Zonder Antarctica-expeditie tóch orka’s, pinguïnkolonies en andere rauwe natuur spotten? Fjordenspecialist Holland America Line maakt het einde van de wereld bereikbaarder dan je zou denken. Ontdek de wilde dieren van Patagonië langs desolate landschappen, ijzige gletsjers en de Straat van Magellaan tijdens een 15-daagse cruise. Of maak er zelfs een reis van een volledige maand van en cruise verder langs het Panamakanaal, mystieke regenwouden en andere hoogtepunten in Zuid-Amerika.

Event Travel Sterrebeek Zuid Amerika Holland America Line
Event Travel Sterrebeek Zuid Amerika Holland America Line
Event Travel Sterrebeek Zuid Amerika Holland America Line
PARADIJS PATAGONIË

Vanuit Buenos Aires in Argentinië, langs Montevideo in Uruguay, beland je op de Falklandeilanden. Hier stelen de koningsen ezelspinguïns van Bluff Cove Lagoon de show. Tussen het laatste puntje vasteland van Zuid-Amerika en Vuurland vaar je daarna de Straat van Magellaan in. Magellaan zelf zal ongetwijfeld met open mond langs de gletsjers, fjorden en de nog niet ontdekte kolonies magelhaenpinguïns zijn gevaren. Over de menselijke aanwezigheid in hun Patagonische paradijs deelden de bultrugwalvissen en kortsnuitdolfijnen waarschijnlijk dezelfde grote verbazing.

CHARLES DARWIN ACHTERNA

Na het ‘einde van de wereld’-sfeertje in het Chileense Punta Arenas en het Unesco Biosfeerreservaat van Torres del Paine zet je koers naar het Cockburnkanaal. Het Piafjord met tientallen watervallen is hier eenvan de grote kleppers. Via het Beaglekanaal, vernoemd naar het expeditieschip van Charles Darwin, vaar je dan weer letterlijk op de grens tussen Chili en Argentinië. Spot zeeleeuwen op  Isla de los Lobos en zeevogels op Isla de los Pájaros.

TUIMELENDE IJSSCHOTSEN

In Glacier Alley volgen de spectaculaire gletsjers elkaar in sneltempo op. Wanneer je doorreis in een dichte mist is gehuld, maakt het krakende geluid van de tuimelende ijsschotsen een onvergetelijke indruk. In havenstad Ushuaia sta je op het zuidelijkste puntje van Argentinië. Op de rand van het torenhoge Martial-gebergte, in het haast bovenaardse Vuurland. Daarna volgt misschien wel de meest beruchte oceaanpassage in de wereld: de Drake Passage aan Kaap Hoorn. Waar de Atlantische en de Stille Oceaan heftig op elkaar klotsen, eeuwenlang angst inboezemend bij zeevaarders uit alle windstreken.

CHILEENSE FJORDEN

Voorbij de kusten van het Sarmientokanaal met zijn zuidelijke zeeolifanten, dolfijnen en orka’s, bereik je de westkust van Chili.  Bekend om zijn desolate schoonheid, inhammen en fjorden. In San Antonio bij hoofdstad Santiago loopt de 15-daagse reis op zijn eind. Kan je er toch nog niet genoeg van krijgen? Cruise nog twee weken verder door Zuid-Amerika en ontdek nog veel meer highlights.

Ben je geïntrigeerd door het betoverende Patagonië en wil je graag meer weten over deze adembenemende reisavonturen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het plannen van jouw droomreis. Laat ons samen jouw Patagonische paradijsavontuur tot leven brengen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Fjorden en regenwouden met Holland America Line

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.