Firstminute vs lastminute korting: Welke is het voordeligst?

Vroegboekvoordeel vs lastminute kortingen: Welke is het voordeligst?

Firstminute vs lastminute korting: Welke is het voordeligst?

Vroegboekvoordeel vs lastminute kortingen: Welke is het voordeligst?

In 't kort

Binnenkort is het zover: de lancering van de zomervakanties 2023! Hiermee gepaard komen dan ook de populaire vroegboekvoordelen terug. Maar… is dat wel voordeliger? Of wacht je best op een goede last minute? Met welk voordeel boek je met andere woorden het voordeligst je vakantie?

Zomer 2022 is nog maar net achter de rug maar denk je stiekem al aan de zomer van 2023? Bij verschillende reisorganisaties kan je lange tijd op voorhand al genieten van de vroegboekkortingen voor de zomer van 2023. Tijdens de vroegboekkortingen of first minute kortingen boek je jouw volgende zomer vakantie met heel wat korting. Indien de korting niet altijd overtuigd bieden verschillende touroperators gratis extra’s aan: luchthavenvervoer, stoelreservatie, bagages,…

Maar ook bij last minute kortingen zie je vaak mooie kortingen verschijnen. Wacht je dan niet beter?

First minute vs Last Minute?

Het grootste verschil tussen beide kortingen zit hem in het aanbod. Bij vroegboekkortingen is het seizoen net geopend en heb je dus nog ruim de keuze tussen de verschillende bestemmingen, type vakanties, type accomodaties en regime’s. Zeker voor grote gezinnen waar het aantal grote kamers eerder beperkt is gaan hier meer keuze hebben om hun ideale vakantie uit te kiezen.

Bij Last minute ga je eerder hotels die nog beschikbaarheid hebben gaan ‘opvullen’. Je keuze is veel beperkter en je dient dus te kiezen tusssen ‘wat nog beschikbaar is’. Aangezien deze kamers of vluchten nog plaatsen beschikbaar hebben kort voor vertrek maken ze deze dus extra aantrekkelijk om zo tot hun volledige capaciteit te komen.

Welke past het beste bij jou?

Welk type reiziger ben je?

  1. Maakt de bestemming niet meteen iets uit? Hoeft het niet meteen een all-in hotel maar is half pension of enkel ontbijt ook goed omdat je ter plaatse wel een plantrekker bent die graag restaurantjes opzoekt? Zijn jullie met 2 of een niet al te groot gezin? Heb je kinderen jonger dan 16jaar? Dan kan de last minute korting wel iets voor jou zijn. Je gaat met de wind mee en ziet wel wat er nog vrij is en je past je makkelijk aan.
  2. Heb je een zekere bestemming in gedachten dat je graag wou ontdekken? Wil je sowieso half pension of all in? Zijn de kinderen ouder dan 16 jaar of heb je een gezin van minstens 4 gezinsleden? Heb je graag wat meer ‘luxe’ of ‘comfort’? Dan raden we je eerder een vroegboekkorting aan waar je nog ruim de keuze hebt tussen de verschillende bestemmingen en type kamers dat het beste aansluit met je verwachtingen van de ideale relaxvakantie.
Kortingen het hele jaar door

Verschillende touroperators zorgen er alvast voor dat het niet beperkt wordt tot deze 2 kortingen. Er zijn regelmatig over het hele jaar door acties en kortingen die ervoor zorgen dat je vaak je vakantie kan boeken aan scherpe prijzen. Daarbovenop zorgen wij er altijd voor dat we vergelijken wat de beste deal voor je is zodat je appelen met appelen kan vergelijken om zo het meeste uit je vakantie te halen.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Firstminute vs lastminute korting: Welke is het voordeligst?

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.