De Reisapotheek: Een vakantie zonder zorgen!

Event Travel Sterrebeek Reisapotheek Checklist

De Reisapotheek: Een vakantie zonder zorgen!

Event Travel Sterrebeek Reisapotheek Checklist

In 't kort

Heb je binnenkort vakantie in het vooruitzicht? Fantastisch! Ga je een avontuurlijke reis maken naar een ander continent of kijk je uit naar een rustige vakantie dicht bij huis? Waar je reis je ook naartoe brengt, het is belangrijk om bewust om te gaan met mogelijke gezondheidsproblemen. Maar geen zorgen, je kunt jezelf goed voorbereiden met een goed uitgeruste reisapotheek.

Slim op pad

Dankzij een slimme voorbereiding kun je eventuele ongemakken meteen aanpakken. In je reisapotheek zouden geneesmiddelen moeten zitten om veelvoorkomende klachten te verlichten, zoals:

  • Diarree
  • Pijn en koorts
  • Constipatie
  • Maagzuur
  • Reisziekte en/of misselijkheid
  • Allergieën
  • Symptomen vergelijkbaar met griep

Je zult merken dat je reisapotheek voor elk ongemak een passende oplossing biedt. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een vervelende voetschimmel oploopt tijdens een strandwandeling, een verstopte neus krijgt vlak voor een heerlijk diner, of je kind klaagt over pijn of diarree tijdens een lange autorit. Zorg ervoor dat je op het juiste moment de juiste oplossing bij de hand hebt, waar je ook bent.

De essentie van een EHBO-kit

Een EHBO-kit is een essentieel onderdeel van je bagage. Het kost niet veel, maar kan snel hulp bieden bij kleine gezondheidsproblemen. Het hoeft niet eens om iets ernstigs te gaan, zoals een gevaarlijke reizigersdiarree in een afgelegen deel van Zuidoost-Azië, om je vakantie te verpesten. Zelfs een vervelende blaar tijdens een wandeling kan al genoeg zijn als je geen blarenpleister bij je hebt, of een lange file op de snelweg kan vermoeiend zijn als je kind klaagt over keelpijn en je niets hebt om te geven.

Wat moet er in je EHBO-kit zitten? Voor de meeste mensen komt het idee van een “reisapotheek” alleen naar voren als ze met het vliegtuig naar verre bestemmingen reizen. In dat geval is het van groot belang om goed na te denken over wat je in je EHBO-kit stopt! Niet alle geneesmiddelen zijn namelijk overal ter wereld beschikbaar, en taalbarrières kunnen het soms lastig maken om ter plaatse iets aan te schaffen.

Raadpleeg alvast onze checklist zodat je vakantiepakket het nodige bevat.

Deze extra items kunnen ook handig zijn:

  • Oordopjes
  • Muggengaas
  • Handdesinfectiegel

De omvang van je EHBO-kit hangt altijd af van het land waar je naartoe reist. Raadpleeg tijdig je arts over je reisplannen naar het buitenland, zodat je alles bij de hand hebt wat je nodig hebt.

Reisapotheek voor kinderen

Als je met (jonge) kinderen reist, vraag dan zeker aan je arts welke middelen goed worden verdragen. Denk er ook aan dat een insectenwerend middel handig kan zijn bij reizen naar tropische of warme landen. Neem alleen producten mee die je kind tot nu toe goed heeft verdragen.

Een handige reisapotheek

Vraag advies bij je apotheek. Als je niet zeker weet wat je nodig hebt, kun je bij je apotheek om advies vragen en een speciale set laten samenstellen. Geef aan naar welk land je reist en met wie, zodat je een individuele reisapotheekkit kunt krijgen. Vergeet niet om eventuele allergieën of medicijnintoleranties te vermelden bij je bestelling, zodat alles op maat wordt aangepast aan jouw behoeften.

Controleer je vaccinatiestatus

Zorg ervoor dat je je vaccinatiestatus tijdig laat controleren als je naar bepaalde landen reist.

Opgelet: hier moet je rekening mee houden

Soms zijn voorgeschreven medicijnen nodig voor je reisapotheek. Als je met het vliegtuig reist, mag je alleen voorgeschreven geneesmiddelen meenemen die je nodig hebt tijdens de vlucht. Een huisarts kan je een schriftelijke verklaring (in het Nederlands, Frans en Engels) meegeven, zodat je deze tijdens veiligheidscontroles kunt tonen. Gebruik een transparante tas om je medicijnen in te vervoeren. Houd er rekening mee dat de import van sterke kalmeringsmiddelen of pijnstillers in sommige landen onder streng toezicht staat. Probeer in geen geval medicijnen “binnen te smokkelen”, dit kan ernstige gevolgen hebben.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

De Reisapotheek: Een vakantie zonder zorgen!

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.