De favoriete riviercruises van Rudy met Croisieurope

Event Travel Sterrebeek riviercruises schip

De favoriete riviercruises van Rudy met Croisieurope

Event Travel Sterrebeek riviercruises schip

In 't kort

Naast het verrassende perspectief van de oevers, is een riviercruise voor Rudy een innemende manier om als cultuurliefhebber zijn hart op te halen. “Want grote rivieren zijn vaak dé culturele en historische slagader van de regio’s waar ze doorheen stromen.” Uit het aanbod van specialist CroisiEurope selecteerde hij twee Europese toppers: de Douro en de Donau.

Event Travel Sterrebeek riviercruises kajuit
Event Travel Sterrebeek riviercruises
Event Travel Sterrebeek riviercruises restaurant
DONAU EN DE HOOFDSTEDEN

Bijna 3.000 km lang meandert de Donau dwars door tien landen van Centraal-Europa. Van het Zwart Woud in het westen tot de Zwarte Zee in het oosten. Via de legendarische IJzeren Poort tussen de Balkan en de Karpaten, door het Unesco-biosfeerreservaat van de Donaudelta. Rudy: “De Donau is een van de historische grenzen van het Romeinse Rijk. Aan land valt dan
ook een schat aan culturele rijkdom te ontdekken. Ik denk bijvoorbeeld aan het keizerlijke Wenen van de Habsburgers, de barokke paleizen in het bruisende Bratislava of de kasteelwijk en badhuizen van Boedapest.”

WIJNGAARDEN LANGS DE DOURO

Met een bijnaam als ‘Gouden Rivier’ vormt de Douro een van Portugals mooiste waterjuwelen. Te midden van een fascinerend panorama vaar je langs ruwe en romantische landschappen, tussen zonnige heuvels vol glooiende wijngaarden. Laat je rondleiden in wijnlanden en wijnkelders, terwijl je geniet van lokale degustaties. Rudy: “Bezoek schitterende steden zoals Porto, Braga en Guimarães. En zet zeker voet aan wal in het oude Vila Real en de tuinen van het 18e-eeuwse landhuis van Solar Mateus. Over
de Spaanse grens raad ik zeker Salamanca aan, waar bouwstijlen zoals late gotiek, renaissance en barok samenkomen.”

VAREN TOT IN DE STAD

In tegenstelling tot andere rederijen, kunnen de drijvende hotels van CroisiEurope tot diep in de steden aanmeren. In Parijs ga je bijvoorbeeld aan wal op een steenworp van de Eiffeltoren, en in Venetië op een paar honderd meter van het San Marcoplein.

Op vlak van riviercruises groeide CroisiEurope uit tot Europese marktleider. Hun cruises gaan tot in het hartje van culturen en tradities, en bieden een ruim aanbod aan zorgvuldig geselecteerde excursies. Contacteer ons alvast voor meer info en mogelijke routes!

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

De favoriete riviercruises van Rudy met Croisieurope

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.