Cruisen met kinderen… hoe is dat echt?

Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen

Cruisen met kinderen… hoe is dat echt?

Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen

In 't kort

Dat we bij Event Travel cruiseliefhebbers zijn, dat hadden jullie waarschijnlijk al opgemerkt. We hebben dit ook al in vorige blogs uitgebreid aangekaart hoe we deze beleving in detail beschrijven zodat je kan uitmaken of dit iets voor jou zou zijn. MAAR een algemene vraag of bedenking dat we nog vaak horen is: Ja maar gaat dat wel met kinderen? Is dat niet te saai? Kunnen ze daar genoeg doen? Ons antwoord daarop? Volmondig JA! Verschillende cruiserederijen vergeten zowel de allerkleinsten als de tieners niet.

Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen
Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen
Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen
Een alternatieve rondreis

Als reisagent is het onze passie om verschillende bestemmingen of steden te bezoeken. Toen we mama en papa werden hebben we ons wel degelijk de vraag gesteld hoe we dit zouden aanpakken. Ook Rudy & Sonja (oprichters van Event Travel) zijn zoals jullie misschien weten sterke voorstanders van riviercruises. Al jaren organiseren we in groepsreizen verschillende riviercruises over de hele wereld. Het leek ons dus interessant om eens een zeecruise te testen met onze toen 4 jarige dochter.

Het bleek de perfecte rondreis te zijn om zowel verschillende bestemmingen te zien en te leren kennen, steden te bezoeken en dit zonder ons dochter van links naar rechts te moeten sleuren met 3 verschillende valiezen. Ook qua eten en slaapplaats was er dan voor haar niet steeds afwisseling en vond ze dus ook rust zonder teveel te veranderen van locatie.

Een alternatief voor een rondreis was het dus zeker wel met een constante in comfort en faciliteiten. Van dag 1 waren we er van overtuigd: dit gaan we nog doen.

Een alternatief voor een hotelvakantie

Het is jullie waarschijnlijk ook niet ontgaan dat de prijzen van vele accomodaties sterk gestegen zijn net zoals alle andere prijzen tegenwoordig :(. Hierdoor werd de kloof tussen de perceptie van het ‘dure’ cruisen en de ‘gewone’ hotels een pak kleiner en die tendens merkten we al een hele tijd. Daarom stellen we ook vaak een cruise voor aan onze klanten als alternatief voor een strand- of hotelvakantie. De prijzen zijn zeker competitiief en de kwaliteit is uitstekend bij onze partnerrederijen.

Samen bespreken we de algemene pijlers waar jouw vakantie aan moet voldoen en op basis hiervan kunnen we de juiste rederij aanraden. Hou je niet van grootschalig? Dan hebben we zeker kleinschalige schepen in aanbod die eveneens alle faciliteiten aan boord hebben voor jou en je kroost.

Maar wat is er dan te doen?

We starten systematisch onze dag met de planning. Wanneer is de minidisco? Welke workshop voor kids is er gepland? Is er een quiz vandaag of was dat morgen? Welke show is het vanavond in het theater? Ok we beginnen met het aquapark en glijbanen en dansen we samen met de dansles. Of een spelletje mini-golf en een filmpje meepikken op het zonnedek? Of eerder bowlen, een spelletje in de Virtual Reality room of een ritje met de F1 simulator? Eerlijk? Je kan het je niet voorstellen hoe veel je kan doen op een cruise maar vervelen doen de kinderen zelden.

Bespreek je dit graag eens concreet? Neem dan zeker een afspraak en we gaan eens samen door een voorbeeldprogramma van onze vorige cruise om je stap voor stap uit te leggen hoe alles te werk gaat en hoe je je kids kan bezighouden.

Ben je een alleenstaande ouder? Dan voorziet MSC een speciale korting voor jou en de kinderen!
Conclusie

Eigenlijk zouden we Nelly aan het woord moeten laten 😀 maar ze kijkt na elke cruise alvast uit naar de volgende. Het is echt genieten en spelen. Koningin ter rijk. En wij? Wij kunnen volop genieten aangezien ze steeds wel wat te doen heeft!

Ook een reis als deze beleven?

Event Travel Sterrebeek Cruisen met kinderen

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Cruisen met kinderen… hoe is dat echt?

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.