Caraïbische cruise met MSC Seashore

Event Travel Sterrebeek MSC Seashore

Caraïbische cruise met MSC Seashore

Event Travel Sterrebeek MSC Seashore

In 't kort

Zoals veel onder jullie hadden wij ook het gevoel dat we de voorbije ‘verloren’ jaren moesten inhalen met onze reizen. Tijd om nog eens verder te reizen en de grote plas over te gaan. We vlogen naar Miami waar we aan boord gingen van de MSC Seashore voor een cruise doorheen de Caraiben. En… het was de verplaatsing meer dan waard!

Event Travel Sterrebeek Bahamas Nassau MSC Seashore
Event Travel Sterrebeek Puerto Rica San Juan MSC Seashore
Event Travel Sterrebeek Dominicaanse Republiek Puerto Plata MSC Seashore

Na een vlucht van 10 uur komen we aan in het warme Miami. We komen een dagje eerder toe aangezien de uren van de vluchten het niet toelieten de dag van het vertrek van de cruise tijdig toe te komen. Na een nachtje in een hotel kortbij de luchthaven trekken we richting haven van Miami. Zoals we het gewoon zijn van MSC Cruises is alles zeer duidelijk aangeduid en weet je perfect waar je moet zijn en welke documenten je bij de hand moet hebben om in te checken.

Eens aan boord begint het genieten! We kozen voor de Aurea beleving in een balkonkajuit. We zijn liefhebbers van een balkonkajuit omdat we graag genieten van het uitzicht en elke ochtend en avond er graag even een momentje nemen om tot rust te komen met het geluid van het water. Mijn lievelingsmoment? Het aanmeren in de vroege ochtend met de zonsopgang.

De foto’s op onze social media en in onze blog zijn onze eigen foto’s. Geen bewerkte stockbeelden of gevonden online maar zelf getrokken en ongefilterd. Deze schoonheid hebben we met onze eigen ogen gezien en we delen graag onze droomreis met jullie.

Vertrek vanuit Miami

MSC Seashore vertrekt vanuit de haven van Miami. Voor diegene die de stad nog niet hebben bezocht kan je perfect enkele dagen eerder toekomen, er in een hotel logeren en even op ontdekking gaan vooraleer je richting haven gaat om in te checken in het schip MSC Seashore.

1ste stop: Nassau, Bahamas

Eens aangekomen in Nassau voel je meteen de warme Caraibische sfeer! We kozen voor een excursie met MSC Cruises met de ‘niet te missen’ plekjes van de stad.

 • Een bezoekje aan een Rum Cake fabriek,
 • Een rondrit met de minibus door de straten van het centrum om de voornaamste gebouwen te zien waaronder het befaamde Atlantis hotel,
 • Paradise Island,
 • Een korte stop aan het beroemde Queen’s Staircase: De Queen’s Staircase is een loopbrug van 66 treden in Nassau, de hoofdstad van de Bahama’s. Het werd tussen 1793 en 1794 door 600 slaven uit massief kalksteen gehouwen om een ontsnappingsroute te creëren vanaf het fort erboven en is een belangrijk herkenningspunt van Nassau.
 • Een bezoekje aan één van de mooiste strandjes van de stad
 • En eindigen doen we met de toepasselijke stop in een piña colada fabriek

Eens terug aan boord van het schip hebben we een uniek zicht over het eiland en blijven we zolang mogelijk genieten van de pracht en praal tot we wegvaren. Een eiland dat we zeker nog eens willen bezoeken om er wat langer te vertoeven!

2de stop: San Juan, Puerto Rico

Eens aangekomen in Puerto Rico krijgen we de oorwurm maar niet uit onze gedachten: Ai ai ai ai ai ai Puerto Rico! Hier kozen we opnieuw voor een excursie via MSC Cruises maar deze keer een walking tour. We wilden de tijd nemen om hier door de straten te wandelen en de sfeer op te snuiven en de geschiedenis van de hoofdstad te leren kennen. We zagen er onder andere:

 • Jardin del Paseo la Princesa,
 • Puerta de San Juan: de poort naar de oude stad van San Juan,
 • Castillo San Felipe del Morro: Het Castillo San Felipe del Morro, of kortweg El Morro, was het tweede fort gebouwd op het eilandje van wat nu Old San Juan en Puerta de Tierra is. De bouw van El Morro begon in 1539 en eindigde in 1790; gedurende die 250 jaar ging El Morro van een voorgebergte met een kanon naar een fort met zes niveaus dat was ontworpen om aanvallers die vanaf de zee naderden, af te schrikken.
 • Cuartel de Ballajá,
 • Catedral Basilica Menor de San Juan Bautista.

De muziek, de typische kleine bars in koloniale stijl en de kleurrijke huisjes, exact wat we voor ogen hadden toen we dachten aan Puerto Rico. Een korte glimp van een rijke geschiedenis en cultuur.

3de stop: Puerto Plata, Dominicaanse Republiek

Aangezien we beiden al wat van de Dominicaanse Republiek hadden gezien kozen we hier voor een excursie waar we eerder de cultuur konden voelen. We kozen voor de Eat, Drink & Dance excursie. We starten met het bezoek van een ranch ‘La Catalina’. Deze prachtige ranch met uniek uitzicht laat ons proeven van de typische Dominicaanse gastvrijheid. Onze gids geeft ons een woordje uitleg over de oorsprong van de Cuba en Santa Libre (die we meteen mogen proeven), over de geschiedenis van het eiland en zijn mix qua bevolking. We gooien onze heupen los op het ritme van de merengue en leren een beetje hoe het te dansen (of ondernemen alvast een poging). We komen even tot rust en leren hoe we de typische schotel Sancocho Dominicano moeten klaarmaken. We overlopen elk ingrediënt en krijgen dan de kans om dit lekkers te verorberen. Hierna wandelen we door de straten van Puerto Plata en bezoeken we typische winkeltjes, waaronder 1 dat beweert de beste chocolade te hebben (wij Belgen weten wel beter ;-)).

4de stop: Ocean Cay, Bahamas

We eindigen absoluut in schoonheid op Ocean Cay MSC Marine Reserve.

Ocean Cay is een voormalige zandwinningslocatie op de Bahama’s, 32 km ten zuiden van Bimini en 105 km ten oosten van Miami, Florida. Meer dan een halve eeuw lang werden miljoenen tonnen van het fijnste aragonietzand van het eiland gewonnen en gebruikt in de industrie over de hele wereld. Eind 2015 werden de zandwinningsactiviteiten opgeschort en werd de site verlaten. Kort daarna ging MSC Cruises de uitdaging aan om de industriële site om te toveren tot een bloeiend zeereservaat. De visie voor de ontwikkeling van Ocean Cay bestaat erin opnieuw een biodiverse en duurzame omgeving te creëren. Dat betekent dat de voormalige industriële site volledig wordt opgeruimd en dat het zeeleven en de zeevogels een veilige natuurlijke habitat krijgen.

Ocean Cay werd ontworpen om de gasten onder te dompelen in de natuurlijke schoonheid van hun omgeving. Dankzij de activiteiten op deze unieke bestemming kunnen de gasten één worden met de natuur. Het eiland is de definitie van een paradijselijk eiland waar je volledig tot rust komt en geniet van de prachtige natuur vooraleer je koers zet naar Miami.

Daar eindigt deze fantastische reis jammer genoeg waar we opnieuw, met een klein hartje, richting thuis vertrekken.

Deze reis was echt een droomvakantie met picture perfect foto’s en bestemmingen. Een route die ondertussen aangevuld werd met een extra stop in Charlotte Amalie (St Thomas).

Heb je vragen of kom je graag meer te weten over deze cruise? Geef ons dan zeker een seintje. We helpen je graag verder om je ideale cruise te vinden.

Groetjes

Veerle & Dieter

Ook een reis als deze beleven?

Event Travel Sterrebeek MSC Seashore

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Caraïbische cruise met MSC Seashore

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.