Bestemming in de kijker: Slovenië

Event Travel Sterrebeek Podhom Slovenië

Bestemming in de kijker: Slovenië

Event Travel Sterrebeek Podhom Slovenië

In 't kort

Net als ons bescheiden landje is het kleine Slovenië de heimat van grote kampioenen. Het succesgeheim van levende wielerlegendes Tadej Pogačar en Primož Roglič schuilt misschien wel deels in het land zelf. Een ideale outdoorbestemming voor sportliefhebbers om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Event Travel Sterrebeek Slovenië 3
Event Travel Sterrebeek Slovenië 4
Event Travel Sterrebeek Slovenië 7
Geografische diversiteit

Ondanks een kleine oppervlakte zo’n geografische veelzijdigheid tentoonspreiden. Weinig landen doen het Slovenië na. Van de Alpen tot mediterrane kusten, over karstlandschappen en uitgestrekte vlakten. Een grondgebied met 60% aan bossen, 28.000 km aan rivieren en nog eens ruim 1.300 meren. Het ideale oefenterrein voor tal van sportieve activiteiten.

Stapschoenen of fiets?

Met duizenden kilometers aan bewegwijzerde routes mag je Slovenië gerust een wandelparadijs noemen. Een van onze favorieten is de Soča Trail langs de gelijknamige rivier. Dwars door schilderachtige canyons en het spectaculaire Triglav National Park. Liever in het wiel van kampioenen Pogačar en Roglič? Ongeacht je niveau beleef je in Slovenië ongetwijfeld een heerlijk fietsavontuur. Wie zich écht wil meten met de Alpen, gaat de strijd aan met de Vršič-bergpas. Een pittige klim van 9 km met 761 hoogtemeters en maar liefst 50 genummerde haarspeldbochten.

Avontuur in verlaten mijntunnels

Tot 1994 bevond zich in de Peca-berg de grootste lood- en zinkmijn van dit stukje Europa. Vandaag peddel je hier met de kajak door ondergelopen tunnels en 350 jaar oude opgravingsgebieden. Niemand beter dan een voormalige mijnwerker als gids om de geheimen van de tunnels te onthullen. Een onvergetelijke belevenis op 700 meter diepte.

Waar je ook kijkt, Slovenië is een groene, actieve en gezonde bestemming. Het is al jaren een voortrekker in duurzame ontwikkeling, wat hen als eerste land ter wereld de titel Global Green Destination bezorgde.

Event Travel approved

De foto’s die je in dit artikel ziet zijn foto’s genomen door onszelf, Veerle & Dieter, tijdens onze autovakantie. We waren zeer aangenaam verrast door de natuurlijke schoonheid van de natuur. De bergen, rivieren, meren,… Puur genieten.

Omdat we hier zo van genoten hebben vind je in volgend artikel een voorbeeld rondreis voor Slovenië als kennismaking met het land: Slovenië on a budget. Vraag naar deze bestemming bij ons, uw reisagent en we helpen je graag verder om dit prachtig land te ontdekken.

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Bestemming in de kijker: Slovenië

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.