Baaitjes ontdekken in Mallorca

Iberostar Playa de Muro

In 't kort

De term ‘reizen in tijden van COVID-19’ ligt om het op zijn minst te zeggen… gevoelig. Iedereen heeft een mening over wat wel of niet kan en we respecteren uiteraard iedereen zijn kijk hierop. Los van de meningsverschillen of het wel of niet verantwoord is om te reizen in deze onzekere tijden, hebben wij beslist WEL te reizen en de beleving zelf te ervaren. Zoals velen hadden we ook met ons gezin een zomervakantie in het buitenland gepland in augustus.

Reisverslag Mallorca

Met de lockdown, de sluiting van de grenzen, de nieuwe maatregelen tijdens de vlucht en in de hotels hadden ook wij uiteraard onze twijfels over hoe onze reiservaring zou zijn. Gaan we voldoende zuurstof hebben tijdens de vlucht met ons mondmasker de hele vlucht op? Hoe gaat onze dochter van 7 jaar dit verdragen gedurende 2 uur? Hoe hygiënisch kan een vliegtuig zijn wetende dat we met 200 personen kort bij elkaar zitten? Desondanks besloten we ons niet te laten afschrikken en trokken we naar Mallorca.

Om de vakantie te starten moet ik eerlijk zeggen dat ik de drukte, heisa en aantal reizigers van Brussels Airport niet zag zitten. Hoe ze dus op deze luchthaven met de maatregelen omgaan, kan ik niet uit eigen ervaring zeggen. We vertrokken voor het eerst vanuit Luik en parkeerden onze wagen op hun betaalparking. Geen zoektocht naar de incheckbalie, geen lange file om in te checken en niet vechten om een plaatsje aan een tafeltje om een koffietje te drinken. Bij het binnenkomen word je vriendelijk uitgenodigd je handen te ontsmetten en de dispensers zijn in meervoud aanwezig. Ook om door de controle te gaan, amper file, geen stress om alles door de scanner te krijgen en iedereen respecteerde de afstand en de mondmaskerplicht.

We kozen voor onze vlucht om te vliegen met TUI fly. Bij het instappen werd er gestart met de achterste rijen en zo naar voor toe gewerkt zodanig dat er zo weinig mogelijk passagiers elkaar moesten kruisen doorheen het vliegtuig. Ook aan boord krijg je handgel en worden de personen die de mondmaskerplicht al niet meer zo nauw namen erop gewezen dat mond en neus bedekt dienden te worden. Top! We voelden ons veilig en vielen allen als een blok terug in slaap :D.

Ook op de luchthaven van Palma geen heisa alhoewel dit een grotere luchthaven is. Iedereen respecteerde er opnieuw de afstand en de mondmaskerplicht. Ook al hadden we vooraf het online formulier ingevuld om Spanje binnen te mogen, werd er ons nog gevraagd (uit zekerheid waarschijnlijk) om ook een papieren exemplaar in te vullen. Deze werd uiteindelijk niet gecontroleerd maar onze QR-code van onze online registratie werd dan weer wel gescand bij een controlepost waar ook onze temperatuur gemeten werd. We we’re good en mochten door naar onze koffers.

We kozen, net als voor onze andere vakanties, een huurauto via ikhuureenauto.be. Kleine tip bij deze leverancier: belangrijk verschil is dat ze een all-in huurprijs aanbieden. Ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken over onvoorziene kosten of een boordplaat die verdwijnt aangezien dit ook verzekerd is.

Door een huurauto te boeken hadden we ons vervoer van en naar het hotel en konden we in onze bubbel vrij op verkenning gaan op het eiland. Zo kwamen we bijvoorbeeld bij dit baaitje terecht waar we helemaal alleen waren en in alle rust konden genieten.

Uiteraard zijn er ook de drukkere plaatsen, vooral de stranden waren druk bezocht aangezien de Spanjaarden ook in eigen land zijn gebleven voor hun vakantie. Maar zoals vaak dien je hier vooral je gezond verstand te gebruiken. Zoek de drukte niet op en als je toeristische plaatsen wenst te bezoeken, doe je dit best vroeg in de ochtend.

We logeerden in het prachtige Iberostar Selection Playa de Muro Village 5*. Een hotel van middelmatige grootte met rond de 200 kamers (met 70% bezetting). We kozen ook hier bewust om niet naar een grootschalig resort te gaan om ons wat veiliger te voelen. En dat was hier ZEKER het geval. Chapeau hoe ze als keten en hotel de maatregelen hebben gerespecteerd. Ruimte tussen de ligstoelen aan het zwembad, ontsmetten van de ligstoelen wanneer er iemand wegging, dispensers bij elke in- en uitgang ook van de gebouwen waar de kamers zich bevonden (daar zelfs op elke verdieping!). Ook hier mondmaskerplicht in de gemeenschappelijke delen en aan het buffet. Neen onveilig heb ik me niet gevoeld. Integendeel als moeder was ik er gerust in dat we op elk moment veilig waren.

Heeft het masker me gestoord? Neen! Omdat de momenten dat je het in het hotel aan hebt echt beperkt zijn tot je verplaatsingen en ik op vakantie de gewoonte heb om dit te beperken :D. Wanneer je iets aan de poolbar ging halen, werd ik er wel op gewezen dat ik mijn masker was vergeten dus ja dan keer je terug en doe je die meteen aan. Dat is wel een paar keer gebeurd omdat je snel in je oude gewoontes valt maar toont ook aan dat ik me echt op mijn gemak voelde. Het is vooral tijdens onze uitstappen in het openbaar dat het masker soms wat warm was, toegegeven, maar ik zou deze vakantie hierdoor zeker niet hebben laten schieten! Aangezien dit maar zooooooo een klein deel is van de hele vakantie! Eigenlijk net zoals thuis… wanneer je naar de winkel gaat, of zelfs op sommige plaatsen buiten wandelt. Ook dat weerhoud je niet, denk ik, dan om thuis buiten te komen of boodschappen te doen.

Ook bij onze terugkeer was het dezelfde luchtvaartmaatschappij en opnieuw respect voor het personeel om erop toe te zien dat iedereen zijn plicht doet. Enkel hebben ze hier niet per rij de boarding gedaan wat wel jammer was.

Conclusie? Ik ben blij dat ik me niet heb laten afschrikken. Ik heb me geïnformeerd over de verschillende stappen van onze vakantie en ja, ook de werking van de luchtfilters in het vliegtuig. En zelfs een viroloog zou toegeven dat met een luchtfilter die 99,9% bacteriën doodt EN een mondmasker tijdens de vlucht EN de beperkte verplaatsingen van passagiers aan boord EN dat iedereen wel 20x zijn handen heeft ontsmet voor en tijdens de vlucht EN feit dat er geen eten werd aangeboden tijdens deze korte vlucht, onze kans op besmetting groter is in een supermarkt dan op een vliegtuig.

Hoe je het ook draait of keert en of je nu eenmaal voor of tegenstander bent, het begint en eindigt allemaal bij de hygiëne van de mensen zelf. Ik heb ook de indruk dat de toeristen in het buitenland de maatregelen meer naleven dan wij in ons Belgen landje.

Ik heb me veilig gevoeld en we zijn veilig en wel terug thuis met vele mooie herinneringen en een super vakantie als gezin.

Heb je hier nog vragen over of heb je graag nog meer details? Stuur maar naar veerle@eventtravel.be!

Groetjes

Veerle, Dieter & Nelly

Tags: COVID-19, reizen, het nieuwe reizen, Mallorca, is reizen veilig, Corona vakantie, Iberostar Selection Playa de Muro Village, ikhuureenauto.be

Ook een reis als deze beleven?

Iberostar Playa de Muro

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Baaitjes ontdekken in Mallorca

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.