Alaska – Into The Wild

USA_Alaska_Katmai_beren_zalm_water_welpen_Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

Grommende grizzlyberen, kolkende rivieren, diepe fjorden, groene bossen, besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Tijdens een rondreis door Alaska beleef je het allemaal. In Alaska gaat de natuur nog ongestoord zijn gang. Ontdek het laatste stukje wildernis van Amerika in al zijn ruwheid en voel je hier even helemaal alleen op de wereld. Dit is de plek om je één te voelen met de natuur!

USA_Alaska_Katmai_beren_zalm_water_welpen_Event Travel Sterrebeek
USA_Alaska_weg_roadtrip_onderweg_verlaten_Event Travel Sterrebeek
USA_Alaska_Denali_offroad_onderweg_Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1    Brussel – Anchorage

Fasten your seatbelts! Je vliegt de Atlantische Oceaan over met bestemming Anchorage, meteen ook de grootste stad van Alaska.  Je haalt de huurauto op en overnacht in de stad. Vang al even een glimp op van de Chugach bergen die de stad omringen.

Dag 2    Anchorage – Knik River

Op slechts een uurtje rijden van Anchorage kom je in de prachtige omgeving dichtbij de Knik Glacier.  De gletsjer is een gebied vol bergen, sneeuw, water en ijs. De gletsjer zou nog stammen uit één van de ijstijden en zorgen voor een steeds veranderend landschap. De lodge waar je verblijft ligt idyllisch in de baai en nodigt uit tot uren voor je uit kijken. De reis kun je spectaculair starten met een helikoptervlucht over de gletsjer.

Dag 3    Rit naar Valdez

We rijden via de Glenn Highway en de Richardson Highway verder naar Valdez. De scenic route loopt voor een groot stuk parallel met de Matanuska River. Onderweg staat je fototoestel niet stil. Eentje springt er extra tussen uit om op de gevoelige plaat vast te leggen: de Worthington Glacier. Als je in de stad Valdez aankomt word je omringd door prachtige gletsjers en bergen.

Dag 4    Valdez

Er staat een topdag op de agenda! Valdez is de perfecte uitvalsbasis om de Columbia Glacier te bezoeken. Je stapt aan boord voor een tocht doorheen de wateren van Prince William Sound. Terwijl het schip langs enorme ijsbergen vaart, is de kans groot dat je walvissen of zeeleeuwen spot. De Columbia Glacier is de snelst bewegende gletsjer van Alaska. Met wat geluk hoor je het indrukwekkende geluid van de reusachtige brokken ijs die hier dagelijks van de gletsjer afbrokkelen en met een donderend geraas in de oceaan storten.

Dag 5    Valdez –  Chitina – Wrangell St Elias National Park

Je rijdt richting Chitina waar je even afscheid neemt van de huurwagen. Je neemt een klein vliegtuig naar het Wrangell St Elias NP. De vlucht naar de lodge is zonder meer een bucket list moment. Midden in het natuurpark verblijf je 2 nachten. Met een oppervlakte groter dan Zwitserland, Yellowstone en Yosemite samen, is Wrangell-St. Elias het grootste nationale park van de Verenigde Staten.

Dag 6    Wrangell St Elias National Park

Wow! Dit is een onontgonnen en geïsoleerde plek… je voelt je hier ontzettend nietig in het grootste park van de States. Niets wat je hier ziet is klein en de schoonheid van het park zal je altijd bijblijven. Vandaag maak je een spectaculaire dagwandeling op de Root Glacier. Je geniet er van prachtige gletsjers en watervallen. Er zijn voldoende stops voorzien voor je aankomt bij de oude mijnen van Kennicott. Je wordt helemaal ondergedompeld in het oude plaatsje tijdens een begeleide wandeling.

Dag 7    Op weg naar Paxson

Je verlaat McCarthy en vliegt terug naar Chitina tijdens een half uur durende vlucht. Je pikt er terug je huurwagen op en rijdt verder langs een indrukwekkende route.  Paxson ligt op de splitsing tussen 2 Highways. Dit zou ook wel eens het kleinste dorpje kunnen zijn want je komt er bijna geen levende ziel tegen: 30 inwoners, een tankstation, een lodge, het postkantoor en een restaurant.

Dag 8    Paxson  – Fairbanks

Je rijdt langs de spectaculaire Richardson Highway South en komt zo ook dichtbij de oliepijpleiding in Delta die het ganse land doorkruist.  Fairbanks is perfect gelegen om met een klein vliegtuig over de Poolcirkel te vliegen.  Je vliegt over een oneindig landschap van sneeuw en ijs. Landen doe je in het kleinste dorp dat je ooit gezien hebt. Je neemt een kijkje hoe de locals leven in deze uithoek van de wereld en vergelijkt al gauw met je eigen thuis… wat een wereld van verschil! De Inuit leven hier nog steeds in barre omstandigheden. Later op de dag keer je terug langs de Dalton Highway.

Dag 9    Fairbanks – Denali National Park

Vanuit de Golden Heart City Fairbanks rij je zuidwaarts richting Denali NP.  Midden in het binnenland torent Mount McKinley  – ook wel Mount Denali genoemd – maar liefst 6149 meter boven je hoofd uit. Dit is de hoogste bergtop van Noord-Amerika.  De diversiteit in de landschappen zal je ongetwijfeld bekoren. Helaas mag je er zelf niet overal rond rijden en dien je op één van de bussen te stappen om het park te verkennen of een begeleide tour te reserveren.

Dag 10    Denali National Park

Maak een schitterende wandeling langs de Savager River Loop Trail en laat je per bus langs alle highlights rijden: Wonder Lake, Toklat River, Polychrome Overlook en het mijnstadje Kantischa. Veel reizigers zoeken ook de mystiek op van de waargebeurde film Into the Wild. Chris McCandless liet de moderne beschaving achter zich en vond de verlaten schoolbus in de wildernis van Denali. Hij leefde er maar stierf er ook nadat hij giftige planten had gegeten. Nog altijd trekt deze plek en de magic bus veel jongeren die de maatschappij achter zich willen laten.

Dag 11    Denali National Park – Seward

Je reist verder richting Seward. Je komt er langs de fjorden en inlets van de Seward Highway voor je aankomst in het sfeervol en gezellig vissersdorpje. Meteen ben je ook aan het vertrekpunt voor de ontdekkingstocht van het Kenai Fjords NP. Tijdens je verblijf ga je aan boord van de cruise die je langs imposante gletsjers brengt. Ook hier komt je zin voor avontuur al gauw om de hoek piepen: kajakken, vissen, gletsjers bewonderen waarvan geregeld stukken in de zee storten, walvissen spotten, varen met een zeilboot, proberen de grootste zalm te vangen. Wilden de vissen vandaag niet bijten? Geniet dan van een lekker etentje in de haven met dagverse vis.

Dag 12    Kenai Fjords National Park

Het karaktervolle Seward ligt op een boogscheut van het Kenai Fjords National Park. Het grootste deel van het park is enkel te bereiken per boot, vliegtuig of te voet. Tijdens de voormiddag wandel je langs de Harding Icefield Trail. De ranger maakte duidelijk geen grapje toen hij je vertelde dat het een pittige wandeling is. Met elke anderhalve kilometer stijg je 305 meter. De prachtige uitzichten op Exit Glacier, populierenbossen en velden vol heide houden je onderweg zoet en zijn het perfecte excuus om even uit te blazen. Als je de top bereikt ben je ongetwijfeld onder de indruk: zover je oog reikt zie je een horizon van ijs en sneeuw. Geen zin in een intensieve hike? Ga dan aan boord van één van de schepen om langs de imposante gletsjers te varen.

Dag 13    Seward – Homer

Langs de Sterling Highway passeer je langs besneeuwde bergen en actieve vulkanen. De landschappen zijn hier alle superlatieven waard. De stad Homer verrast je. Zo telt ze veel restaurantjes, cafés en originele eetcafés. Ook de leuke galerijen in de stad dragen bij tot een gezellige sfeer.

Dag 14    Katmai National Park

Katmai National Park is bekend om zijn actieve vulkanen en vooral voor de grootste groep beschermde bruine beren die Katmai hun thuis noemen. Het park kun je enkel per boot of per vliegtuig bezoeken. Het populairste gedeelte is Brooks Falls. Hier ben je getuige van een steeds terugkerend spektakel waarbij de beren er genieten van de zalmen. Doorgaans zoeken hier meer dan 10 beren hun dagelijkse lunch. Het is een streling voor het oog en bijzonder verslavend de beren de hele dag gade te slaan.

Dag 15    Homer  – Girdwood

Vanuit Homer rij je over het prachtige Kenai Peninsula. Langs prachtige meren en de woeste Kenai Rivier is het nog genieten van de laatste highlights tijdens je Alaska reis. Raften of een bootuitstap waarbij je gaat vissen kunnen de kers op de taart zijn. Je verblijft er in de bergen in één van de mooiste resorts die de staat rijk is en geniet er van een heerlijke culinaire afsluiter van jullie reis.

Dag 16    Girdwood – Anchorage

De laatste rit van de reis brengt je naar de luchthaven. Het zal je zwaar vallen de staat Alaska uit te wuiven. Tijdens de laatste rit word je nog verwend met een prachtige route die je langs de oevers van de Cook Inlet brengt.  Op de luchthaven lever je de huurwagen in en neem je aansluitend de terugvlucht naar huis.

Dag 17    Aankomst in Brussel

Na je transatlantische vlucht kom je tijdens de voormiddag in Brussel aan.

Prijs

  • Categorie hotels: 3*
  • Prijs obv dubbele kamer voor
    2 personen
  • Inclusief vlucht, huurwagen en hotel op basis van logies
  • Budget varieert naargelang periode en beschikbaarheid.
USA_Alaska_Katmai_beren_zalm_water_welpen_Event Travel Sterrebeek

Interesse in Alaska – Into The Wild?

Alaska – Into The Wild

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.