Eerste Hulp
bij Reizen


Corona heeft de nodige impact gehad op de voorbereiding van  reizen. Reizen de dag van vandaag vraagt meer voorbereiding om te weten
welke regels van toepassing zijn zowel voor de Belgische overheid als voor je bestemming. 

We informeren jou, onze klant, over de extra formaliteiten en documenten die er nodig zijn en helpen je met het invullen hiervan. Begrijp je niet altijd wat je waar moet invullen? Dat begrijpen we zeker!

Daarom lanceren we Eerste Hulp bij Reizen om het reizen comfortabeler te maken!

Om alles zorgeloos te kunnen voorbereiden, hebben we handleidingen opgemaakt waarin stap per stap uitgelegd wat je waar dient in te vullen.

Bereid je goed voor en download de nodige handleidingen. Zo zorgen we ervoor dat je minder stress hebt en met een gerust hart op reis kan vertrekken!

Negatieve PCR of Antigen test voor vertrek

Hoe een PCR test inboeken in het Ecolog testcentrum op Brussels Airport? In onze handleiding vind je stap per stap uitgelegd hoe je snel je afspraak kan inplannen. Voor € 55,00 heb je het resultaat binnen 24-36 uur en ontvang je het juiste certificaat.

Daarnaast biedt Ecolog ook nog een antigeen sneltest aan. De methode is gelijkaardig aan een PCR test: met een wattenstaafje wordt een uitstrijkje genomen uit de neus.

  • Opgelet: de resultaten van een antigeen sneltest voor inwoners van België worden niet opgeslagen in de CovidSafeBE-app en wordt niet door elke bestemming aanvaard. Het resultaat van dit soort test, krijg je enkel via e-mail

Spanje - Gezondheidsverklaring

Hoe een QR code verkrijgen alvorens je vertrekt naar Spanje? In onze handleiding vind je stap per stap uitgelegd hoe je alles correct dient in te vullen. Dit dien je binnen de 48u voor aankomst in Spanje in orde te brengen.

Griekenland - Passenger Locator Form

Hoe een QR code verkrijgen alvorens je vertrekt naar Griekenland? In onze handleiding vind je stap per stap uitgelegd hoe je alles correct dient in te vullen. Dit formulier dien je minimaal 24u voor vertrek naar Griekenland in te vullen.

België - Passenger Locator Form

Je reis zit er bijna op, terug naar huis! Hoe een QR code verkrijgen alvorens je terug naar België komt? In onze handleiding vind je stap per stap uitgelegd hoe je alles correct dient in te vullen. Dit formulier dien je binnen de 48u voor retour naar België in te vullen.

België - CovidsafeBE (Coronapaspoort)

De officiële app van België waarop jouw EU Digitale Covid-19 Certificaten beschikbaar zijn. Zo’n Covid-19 certificaat laat je toe om veilig en vrij te reizen binnen de Europese Unie. 

Er bestaan drie verschillende soorten certificaten die aangeven dat je Covid-vrij bent.

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig gevaccineerd bent tegen het Covid-19 virus.
  • Een testcertificaat bewijst dat je een Covid-19 test onderging waarvan het resultaat negatief was.
  • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van Covid-19 na een eerdere positieve Covid-19 test.
Eerste Hulp bij Reizen Event Travel

Deze handleidingen werden opgesteld door Event Travel om de reizigers te helpen. 
Event Travel kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor het niet verkrijgen van de benodigde reisdocumenten. 

Handleidingen downloaden

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.