Bestemming in de kijker: Sal- Kaapverdië

The Blue Eye of Buracona Event Travel Sterrebeek

Bestemming in de kijker: Sal- Kaapverdië

The Blue Eye of Buracona Event Travel Sterrebeek

In 't kort

De Kaapverdische eilanden kennen een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 °C in de winter en 30 °C in de zomer. Geen wonder dus dat dit een populaire winterbestemming is en terecht. Op slechts 6 uur vliegen heb je veel kans op zon, prachtige stranden en no stress sfeer. Kortom de ideale vakantie voor de reiziger die op zoek is naar een ongedwongen rustvakantie waar niets moet maar alles kan om zich te ontspannen.

Salinas van Pedra de Lume Event Travel Sterrebeek
Palmeira Sal Kaapverdië Event Travel Sterrebeek
Palmeira haven Sal Kaapverdië Event Travel Sterrebeek

De meest gekende Kaapverdische eilanden zijn voornamelijk: Boa Vista, Sal, Santa Luzia, São Vicente, Santo Antão en São Nicolau. De meest toeristische eilanden zijn vooral Boa Vista en Sal. Beide eilanden bieden in het algemeen dezelfde gegarandeerde rust. Met dit artikel nemen we Sal net iets meer onder de loep omdat je hier toch net dat tikkeltje meer kan doen dan in Boa Vista.

Fun fact: Het smalste stukje van Sal is maar 4,5 km breed. Je kan er ook walvissen spotten in het paarseizoen tussen april en september.

Ontdek je graag alle eilanden? Dan kan je eveneens via Event Travel verkennen met een Island hopping trip. Contacteer ons voor meer info!

We geven je even onze mening over ons laatste bezoek in december 2022.

RIU Palace Santa Maria

Op het eiland vind je verschillende tophotels waar we je zeker kunnen helpen kiezen welk het beste aan je verwachtingen voldoet. We kozen voor ons verblijf het RIU Palace Santa Maria hotel. Een recent hotel dat in 2021 openging. De RIU keten kennen we ondertussen goed en voelt steeds een beetje als thuis komen.

Het hotel telt maar liefst een kleine 1000 tal kamers verdeeld over 5 verschillende gebouwen. De kamers zijn zoals we van RIU gewoon zijn: strak en fris.

Het hotel biedt entertainment voor zowel jong als oud. Het uitgebreide aquapark zorgt alvast voor de nodige waterpret en afkoeling met de vele glijbanen, RIU land zorgt voor animatie van de kleinsten en de avonden dans je de beentjes los met de Minidisco. Zin om te knutselen? Dan kan je je eigen kunstwerk knutselen als souvenir.

De brede stranden nodigen je meteen uit voor lange strandwandelingen tot in het centrum van Santa Maria of om te genieten van de zonsondergang. Niet meteen zin om te liggen aan het drukkere zwembad? Dan kan je in alle rust genieten van de ligbedden op het strand en genieten van het geluid van de golven.

Heb je net graag wat entertainment en muziek om te ontspannen met een drankje? Dan kan je plaats nemen aan 1 van de 5 zwembaden of de poolbar.

Type kamers

Alle kamers beschikken over badkamer (douche, haardroger), centrale airco, telefoon, satelliet-tv (flatscreen), wifi (gratis), minibar (gratis), waterkoker, safe (gratis), balkon of terras

  • Standaardkamer (2 pers.)
  • Ruime kamer (2-3 pers. / 2 volw.+2 kind.), zonder toeslag
  • Familiekamer (2-3 pers. / 2 volw.+2 kind.), aparte zitkamer met slaapbank: 1 slaapkamer
  • Kamer met zeezicht (2 pers.)
  • Swim-upkamer (2 pers., min. 18 jaar) met directe toegang tot en zicht op het zwembad, terras
  • Eén persoon in dubbele kamer
  • Eén persoon in kamer met zeezicht

Ook een reis als deze beleven?

The Blue Eye of Buracona Event Travel Sterrebeek
Rust in het kwadraat

De vakantiegangers die het hele jaar door een zonzekere bestemming zoeken kunnen hier zeker terecht. In de winter heb je enkele afwisselende dagen met wat hevige wind maar genieten kan je het hele jaar door.

We raden deze bestemming steeds aan reizigers die op zoek zijn naar een rustige vakantie waar ze wel iets kunnen doen maar vooral van de hotelfaciliteiten wensen te genieten. Uiteraard geven we mee dat een internationaal paspoort vereist is.

Ga je graag toch een dagje op verkenning dan kan het eiland je ook heel wat bieden.

Meer dan strand met no stress

Met 12 km in de breedte en 30 km in de lengte is Sal niet meteen een groot eiland waar je elke dag iets nieuws zal ontdekken maar dat neemt zeker niet weg dat het eiland je veel te bieden heeft.

We kozen alvast voor een excursie bij TUI die ons in 1 oogopslag een indruk kon geven van het eiland en zijn vele facetten: Postcards of Sal. Een volledige dag met de highlights van het eiland zodat we toch 80% van het eiland konden bezichtigen.

We worden zeer hartelijk onthaald in het Nederlands door Nando, een lokale gids met zijn roots in Santa Maria en gepassioneerde Kaapverdiaan.  We starten onze verkenning op een mooi uitzichtspunt op een rotsenformatie: Mudeira. Het geluid van het klonsende water neemt je meteen mee naar de rust van het eiland. Na een fotomomentje en te hebben genoten van het uitzicht trekken we richting Palmeira.

Het dorpje geeft je meteen een blik in het leven van Sal. Het kleine haventje, de locals die er het nationale gezelschapsspel Mankala spelen op een bankje, de muurschilderingen, … Je voelt meteen de trots en de sfeer van het eiland. Niet alle wegen op het eiland zijn aangelegd of geasfalteerd. De rit naar onze volgende stop kan je dus zeker als hobbelig omschrijven.

Hierna trekken we naar een populaire bezienswaardigheid: The Blue Eye of Buracona. Dit is een optische illusie midden tussen de rotsen. Ook hier geniet je van een prachtig uitzicht en baaitje waar je de prachtige kracht van het water kan horen tegen de rotsen. De naam Blue Eye verwijst naar de illusie dat je kan zien van februari tot einde november bij hoogstaande zon. De zon schijnt dan recht in deze 20m diepe grot waar je net een blauw oog in kunt zien.

Onderweg naar onze volgende halte, stoppen we even ter hoogte van Terra Boa, waar een fata morgana tevoorschijn komt in de verte. Tijdens je rit merk je jammer genoeg ook het minder mooie kantje op van Sal: de sloppenwijken waar vele Senegalezen en Kaapverdianen hun toevlucht zoeken naar een beter leven. Onze gids vertelt ons alvast over de verschillende sociale inspanningen van het eiland om deze mensen te helpen en te huisvesten in sociale woningen om zo de sloppenwijken tegen te gaan. Deze sociale woningen zijn al deels aanwezig maar dienen nog uitgebreid te worden.

Na een kort bezoekje gaan we lunchen in de hoofdstad Espargos. Van de 33 000 inwoners van Sal wonen er bijna 20 000 in deze stad.

Volgende stop: Salinas. Deze zoutpannen in de uitgedoofde krater van een vulkaan kan je zeker uniek noemen en een must see op het eiland. De geschiedenis van deze zoutpannen en het uitzicht heeft er dan ook voor gezorgd dat de Salines van Pedra de Lume zijn genomineerd voor de UNESCO werelderfgoedlijst. Een indrukwekkende bezienswaardigheid die je zeker gezien wilt hebben en waar je even in kan dobberen.

Hier krijgen we ook de mogelijkheid om in het zoute water te gaan baden. Door de hoge concentratie van zout (20 maal zoveel als het normale zeewater gehalte), kan je hier achteruit het water ingaan en blijven drijven, net als in de Rode Zee. De zwavel in het water zorgt ook voor een verzorgend effect op de huid.

Na het drijven, tijd om te douchen en te gaan richting de botanische tuin Veivero garden & farm waar we een kleine rondleiding krijgen doorheen de tuinen. In het dorre Sal kan er dus toch wat groeien (gras, …) met het zoute water.

Daarna rijden we door naar Shark Beach. DE hotspot voor de Kite liefhebber. Je ziet het al van in de verte, verschillende kites over het hele strand, daarom wordt het ook Kite Beach genoemd. De eigenaar van de Kiteschool is trouwens wereldkampioen kitesurfen. Je bent dus zeker in goede handen!

Afsluiten doen we met een cocktail op het strand van Ponta Preta in Bo’s Beach Bar. Dit is ook het strand waar het WK Kitesurfen binnenkort plaatsvindt. Hier genieten we nog even van de kracht van de golven om met een toestel vol postkaartfoto’s terug veilig aan het hotel afgezet te worden.

Onze mening

Dankzij onze vakantie in Sal keren we volledig opgeladen terug naar huis! De no stress vibe dat over het hele eiland heerst, de prachtige stranden, zonsondergangen en prachtige golven zorgen ervoor dat we alvast zeer mooi het nieuwe jaar hebben ingezet!

Op reis naar Kaapverdische eilandenSal?
The Blue Eye of Buracona Event Travel Sterrebeek

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Bestemming in de kijker: Sal- Kaapverdië

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.