Bestemming in de kijker: Kroatië een land vol natuur en cultuur

Kroatië Event Travel Sterrebeek 5

Bestemming in de kijker: Kroatië een land vol natuur en cultuur

Kroatië Event Travel Sterrebeek 5

In 't kort

Welkom in Kroatië! Kroatië is een dichtbijgelegen en gemakkelijk bereikbare bestemming. Van België naar de eerste stranden aan de warme Adriatische zee in Istrië is het bijvoorbeeld maar zo’n 1200 km, ofwel één dag met de auto.

Kroatië Event Travel Sterrebeek
Kroatië Event Travel Sterrebeek 6
Kroatië Event Travel Sterrebeek 2
Kroatië in het kort

Zie het niet meteen zitten om met de wagen een rondreis te maken? Dan kan je natuurlijk ook talrijke rechtstreekse vluchten naar Kroatië nemen. In minder dan 2 uur vanuit België kan men al de zonnige en adembenemende Dalmatische kust bereiken.

Kroatië is uniek in veel opzichten. De overvloed aan cultureel erfgoed geeft het beste beeld van de stormachtige Kroatische geschiedenis, vanaf de romeinse tijden, renaissance, barok en de Turkse veroveringen tot en met moderne tijden. Alles bij elkaar is Kroatië een bijzondere trekpleister voor elke bezoeker. De combinatie van cultureel erfgoed en de ongelofelijke natuur met maar liefst acht nationale parken, elf natuurparken en talrijke natuur- en cultuurmonumenten onder de bescherming van Unesco.

Kroatië is een kleinschalige boetiekbestemming, met een persoonlijke aanpak, een land waar je constant omringd bent door de lokale bevolking en waar je leeft als een local.

Citytrip bestemming?

Veel Belgen komen naar Kroatië voor een korte citytrip, dankzij de vele directe vluchten, bijvoorbeeld naar Pula, Zadar Rijeka, Split, Dubrovnik of Zagreb. Sommige Belgen brengen hun vakantie ook graag door in thermale baden, in de streek ten noorden van Zagreb, wat ook een zeer typisch, rustig plattelandsgebied van Kroatië is. Ook komen Belgen graag naar Kroatië voor zeil- en kampeervakanties.

Een originele en interessante citytripbestemming, dankzij de vele vluchten is Zagreb. Zagreb is een geweldige en zeer interessante stad om te bezoeken. Het is ook een prima uitvalsbasis voor een roadtrip door het land, maar ook als punt om met nationale park Plitvicemeren te bezoeken, en in de directe omgeving wijngaarden en wijnkelders te ontdekken, kastelen, thermale baden etc.

Rond de kerst periode kan je in Zagreb genieten van de kerstmarkt deze is zeer populair en één van de beste kerstmarkten in Europa, er wordt veel aandacht besteed aan de beleving van bezoekers en de kerstmarkt is praktisch over de hele stad verspreid.

Voor een citytrip in Zadar is een week nauwelijks genoeg. Zadar ligt vlakbij honderden eilanden, vele pittoreske plaatsen of kan je een bezoek brengen aan een van de 7 natuur- of nationale parken. Ik zou zeggen dat een minimum verblijf een week tot 10 dagen moet zijn. Met zijn prachtige kustlijn en de Adriatische snelweg die letterlijk elke baai volgt, is Kroatië een perfecte roadtrip bestemming in dit geval is autohuur zeker nodig, terwijl voor eilandhoppen in Dalmatië en het bezoeken van enkele van de mooiste Kroatische eilanden, een auto niet nodig is en zelfs als een belemmering wordt beschouwd.

Ook een reis als deze beleven?

Kroatië Event Travel Sterrebeek 5
Van natuurliefhebber tot adrenalinejunkie

Voor de echte adrenalineliefhebbers zijn er prachtige nationale parken rivieren om te raften, canoeing, kajakken. Voor wie zich wil terugtrekken in de natuur zijn er talrijke campings langs zee , prachtige weiden en bergen om te wandelen, mountainbiken of gewoon rond te wandelen.

Voor levensgenieters die van lokale gastronomie en wijnen houden, zijn er talrijke Michelinrestaurants, luxe hotels, evenals vele lokale herbergen en agro toeristische wijnroutes van het uiterste noordoosten van Kroatië (Slavonië en de Donau regio) naar het uiterste westen in Istrië of het zuidoosten bij Dubrovnik.

Er is voor elk wat wils in Kroatië. Kroatië is geen massatoerismebestemming met enorme all-inclusive hotels, en heeft daar ook de capaciteit niet voor. Kroatië is een land voor iedereen, iedereen kan er zijn gading vinden.

Weetjes!
  • Kroaten hun vriendelijkheid werkt als een magneet voor vele gasten, die steeds weer terugkomen. Dankzij de alom aanwezige gastvrijheid zult u zich van tijd tot tijd afvragen of u nu thuis bent of op vakantie in Kroatië.
  • Elk jaar op 1 april het plaatsje Ludberg zich uitroept tot Centrum van de Wereld. En uit de stadsfontein op die dag geen water maar wijn spuit.
  • De Bonte Iris de Kroatische nationale bloem is.

 

Maar er is ook meer en meer interesse in het binnenland waar je de prachtige natuur hebt met talrijke nationale parken, rivieren, bergen en meren die ideeal zijn voor een actieve vakantie met het gezin in een ongerepte natuur. Vele Belgen brengen hun vakantie graag zeilend door langs de prachtige 1244 Kroatische eilanden en de kustlijn of brengen hun kampeervakantie of glampingvakantie door op één van onze talrijke kwaliteitscampings gelegen in de prachtige natuur, meestal vlak aan zee.

Vraag zeker naar onze rondreizen in deze prachtige bestemming om verschillende pareltjes te ontdekken!

Op reis naar Kroatië?
Kroatië Event Travel Sterrebeek 5

Mis geen nieuws, tips en reisaanbiedingen.

Ontdek onze inspiratiemagazines.

Op zoek naar reisideeën in de vorm van leuke reportages? Lees onze inspiratiemagazines. Misschien vind je wel jouw volgende droomreis.

Schenk vakantie cadeau. Geef onze waardebon.

Waardebon Event Travel Sterrebeek

Bestemming in de kijker: Kroatië een land vol natuur en cultuur

BEDANKT!

Zometeen krijg je een bevestigingsmail.

Je blijft nu als eerste op de hoogte van nieuwe reizen, leuke reisverhalen en andere interessante informatie.

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.