Luxe treinreis met de Venice Simplon-Orient-Express

Beperkt aantal plaatsen
Venice Simplon Platform

Troeven

In 't kort

Ooit al eens willen reizen met de legendarische Venice Simplon-Orient-Express? Verlaat even de moderne wereld en keer terug naar de nostalgische periode van de jaren ’20 en ’30 in de uiterst luxueus gedecoreerde rijtuigen. En echt bijzonder is dat in maart en juni 2023  deze luxetrein uitzonderlijk naar België komt. Aan boord maak je een memorabele treinreis, zoals je nooit eerder hebt ervaren, met vertrek of aankomst in Brussel.

Venice Simplon-Imagine-Event Travel Sterrebeek
Venice Simplon-Imagine-Event Travel Sterrebeek
Venice Simplon-Imagine-Event Travel Sterrebeek

Beschrijving

Dag 1 : Venetië – Zwitserse Alpen – Brussel
Ontvangst in het Santa Lucia station. Een persoonlijke steward helpt u bij de installatie in één van de luxueus ingerichte blauw goud Wagon-lits coupés van de Venice Simplon Orient Express. Rond 11u30 vertrekt de trein door de Venetiaanse lagunes richting Italiaanse dolomieten. Kennismaking met de medereizigers en tijd voor een aperitiefje in de stijlvol gedecoreerde Bar Car “3674”. Een culinair hoogstaande driegangenmaaltijd wordt geserveerd in één van de 3 restauratierijtuigen. ‘s Namiddags kunt u genieten van het prachtige Zwitserse berglandschap dat u doorkruist. De Afternoon Tea wordt u geserveerd in uw coupé. Een culinair hoogstaand viergangendiner wordt geserveerd. Tijd voor een slaapmutsje in de barwagon. Overnachting in uw privé slaapcompartiment.
Dag 2 : Brussel
Het ontbijt wordt opgediend in uw coupé door uw privé steward terwijl u Parijs nadert. Onderweg van Parijs naar Brussel kunt u nog genieten van een uitgebreide brunch. Aankomst in het station van Brussel-Zuid rond 14.15 uur.

Prijs

 • Vertrekdata Brussel-Venetië: 16/03/2023 of 22/06/2023
 • Vertrekdata Venetië-Brussel: 13/03/2023 of 19/06/2023

Inbegrepen

 • 1 nacht aan boord van de Venice Simplon Orient Express van Venetië naar Brussel in een 2-persoonscoupé in volpension
 • Prijzen p.p. (tweepersoonskamer).
  Aanbod geldig volgens beschikbaarheid.
  (*) vanaf prijs

Niet inbegrepen

 • Vlucht naar Venetië.
 • Logies en transfers te Venetië.
 • Dranken, fooien en persoonlijke uitgaven.
 • Reisverzekeringen.
De trein

Aan boord van de legendarische Venice Simplon Orient Express maakt u een memorabele treinreis, zoals u nog nooit tevoren ervaren hebt. U laat de moderne wereld even terzijde en keert terug naar de nostalgische periode van de jaren 20 en 30 in de uiterst luxueus gedecoreerde rijtuigen, naar een tijd waar reizen elitair, gracieus en elegant was.

Slaapcoupés
Uw slaapvertrek is luxueus gedecoreerd met mooie houtpanelen, prachtig inlegwerk en koperen details. De 2-persoonscoupés zijn ±3m² groot en doen overdag dienst als privésalon met een zitbank en een tafeltje. ’s Avonds, tijdens het diner, zorgt uw privé steward ervoor dat uw minisalon omgetoverd wordt tot een intiem slaapvertrek met 2 boven elkaar gelegen bedden. U beschikt over een eigen wastafel voorzien van de nodige toiletartikelen, individueel regelbare verwarming en een stopcontact per coupé. Toiletten bevinden zich op het einde van ieder rijtuig. Indien u een suite verkiest, worden er 2 naast elkaar gelegen coupés met een tussendeur voor u gereserveerd (prijs op aanvraag). Er zijn 6 echte Grand Suites aan boord die de namen dragen van de belangrijkste steden die de legendarische trein aandoet, nl. “Paris”, “Venice”, “Budapest”, “Prague”, “Vienna” & “Istanbul”. Deze suites beschikken als enige aan boord over een dubbel bed, een aparte zithoek en een eigen badkamer met douche, lavabo en toilet en zijn uiteraard gedecoreerd in de nostalgische stijl van de jaren ’20. Reizigers die in een Grand Suite verblijven genieten bovendien van een aantal exclusieve voordelen, zoals bv.: kaviaar bij aankomst, champagne tijdens de hele reis, gratis badjassen, à la carte lunch & diner-faciliteiten,… (prijs op aanvraag).
Restaurant, Bar & Dresscode
De Venice Simplon Orient Express beschikt over 3 restauratierijtuigen: “Côte d’Azur”, “Etoile du Nord” & “L’Oriental” waar verfijnde gastronomische menu’s met passende klassewijnen geserveerd worden, bereid door een team van Franse topchefs. Avondkleding is niet verplicht, maar voor de heren wordt verwacht te verschijnen met een das en colbert. De dames komen in een cocktailjurk of in het lang. Overdag mag het iets informeler: ongedwongen maar elegant. Uw ontbijt en de ‘Afternoon Tea’ worden geserveerd in uw privé-compartiment door uw persoonlijke steward, terwijl u de prachtige Zwitserse landschappen doorkruist. In het barrijtuig bent u van harte welkom voor een cocktail of aperitiefje. Hier kunt u ook na het diner genieten van live pianomuziek en ontspannen nakeuvelen met uw medereizigers. Overigens is er nog een gezellige Champagne-bar en souvenirshop aan boord.
Venice Simplon Platform

Interesse in Luxe treinreis met de Venice Simplon-Orient-Express?

Luxe treinreis met de Venice Simplon-Orient-Express

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.