Groepsreis: Riviercruise Zuid-Afrika

Beperkte plaatsen – Slechts 7 kajuiten
Zuid Afrika-Zambeze Croisieurope Event Travel Sterrebeek

Troeven

In 't kort

Een unieke ervaring aan het uiteinde van de wereld aan boord van de Zimbabwean dream. Van Johannesburg tot de Victoriawatervallen ontdek je spectaculaire panorama‘s, het parcours van Nelson Mandela, grote zoogdieren en roofdieren, een zeer verfijnde gastronomie, de mooiste natuurreservaten en de geheimen van het Karibameer.

Zuid Afrika Croisieurope Event Travel Sterrebeek
Croisieurope Event Travel Sterrebeek-kaza-lodge-namibie
Croisieurope Event Travel Sterrebeek - zimbabwean-dream

Beschrijving

Dag 1 : Brussel – Johannesburg (Zuid-Afrika)

Vlucht van Brussel naar Johannesburg.

Dag 2 : Johannesburg (Zuid-Afrika)

Afspraak rond 11u30 voor de lunch in het hotel. Bezoek aan het museum van de Apartheid, het eerste museum over de geschiedenis van de 20ste eeuw in Zuid Afrika en meer in detail de periode van de Apartheid. Panoramische rondrit door de financiële hoofdstad van Zuid Afrika.  Johannesburg is ook een stad van superlatieven, de meest hoge gebouwen, de grootste sociale ongelijkheden, maar ook één van de mooiste atmosferen die u ooit kunt ontmoeten. Onthaal, installatie en diner in een 5* hotel.

Dag 3 : Johannesburg – Kasane

Vlucht Johannesburg/Kasane in Botswana. Transfer naar uw lodge in privébootje. Onderweg ziet u verschillende soorten vogels die deze overstroomde vlakten bevolken, en misschien krijgt u een van de vele nijlpaarden te zien, of een familie krokodillen die liggen te luieren op de oevers. Onthaal en installatie in de lodge. Hier wordt u totaal ondergedompeld in het hart van de natuur, die zorgt voor uitermate kalmte. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 4 : Namibië – Botswana

Een dag op verkenning in het Nationaal Park Chobe. In een 4×4 doorkruist u dit park, dat meer dan een kwart van de totale populatie van de Afrikaanse olifant huisvest. Afrikaanse lunch in ons “drijvend restaurant“ met een vrij uitzicht op de rivier en de dierenwereld. Na de maaltijd vertrekken we op safari aan boord van privébootje langs de Chobe-rivier tot aan de moerassen van Sedudu Island. Diner en overnachting in de lodge.

Dag 5 : Impalila Island (Namibië)

Vertrek voor een bezoek aan de dorpen op Impalila Island, in Namibië. Kennismaking met de traditionele woningen en de lokale levenswijze. Terugkeer naar de lodge en lunch. In de namiddag keuzeactiviteiten: vrije tijd en ontspanning in de lodge, waar u kunt genieten van de privézwembad en de comfortabele voorzieningen, ofwel verkenning van de Zambèzerivier in privébootje. Diner in de lodge. De avond wordt afgesloten met het relaas van een bewoner van Impalila Island, die u vertelt over de tradities van de bewoners van dit eiland. Overnachting in de lodge.

Dag 6 : Namibië – Botswana –Zimbabwe

Vertrek van de lodge voor een laatste watersafari in de streek van het Nationaal Park Chobe. Lunch. Vertrek naar de luchthaven van Kasane. Ontdek vanuit de lucht de veranderende panorama’s van de savanne en sublieme uitzichtpunten op het Karibameer tijdens vlucht Kasane / Kariba in privévliegtuigen. Transfer naar het schip, inschepen en installatie aan boord van de Zimbabwean Dream. Begin van de cruise op het meer. Met zijn 200 km lang en 40 breed, heeft het meer vlaktes, heuvels en bossen overstroomd en zijn landschappen vandaag iconisch.

Dag 7 : Zimbabwe

Bij zonsopgang varen we langs symbolische en sprookachtige landschappen van het Karibameer: de silhouetten van de dode bomen die boven het water uitsteken, weerspiegelen zich in het water en verlenen een mysterieuze sfeer aan het meer. Verkenning in privébootje van de rivier Gache-Gache en de diersoorten die er wonen; de meanders, de grote bochten en de kleine wilde kreken van deze rivier dompelen u helemaal onder in een feeërieke sfeer. Terugkeer en lunch aan boord. In de namiddag varen we naar Changa. Als het licht magisch wordt, gaan we in een privébootje op pad om de met roze getinte lucht te bewonderen. Diner en overnachting aan boord.

Dag 8 : Zimbabwe

Ochtend safari in het Nationaal Park van Matusadona, tussen de rivieren Sanyati en Ume gelegen. Dit wilde territorium, met een oppervlakte van meer dan 1.400 km², vormt de thuishaven van heel wat diersoorten zoals olifanten, nijlpaarden, krokodillen, buffels, maar ook duizenden vogels zoals de mythische Afrikaanse zeearend, de majestueuze geelbekooievaars of de zwarte zilverreiger met zijn verbazingwekkende vistechniek. We varen, bespreking rond de geschiedenis van het meer, de inwoners en het ecosysteem. Diner en overnachting aan boord.

Dag 9 : Zimbabwe

Bij zonsopgang varen we verder richting Kariba. Ontscheping. Onderweg naar de luchthaven, ontdekking van de “dam wall”, de gigantische dam die de Zambezi uit bed heeft gehaald om het meer in 1955 te creërenen dat vandaag 70% van de elektriciteit van Zimbabwe afgeeft. De geschiedenis van de oprichting van dit meer zal je verteld worden, met de legendes eromheen, inclusief die van Nyami Nyami, de geest van de rivier. Vlucht Kariba / Victoria in privévliegtuigen. Cruiselunch op de Zambèze boven de waterval. In de namiddag gaan we te voet op verkenning aan de Victoria-waterval: de vele uitzichtpunten hier behoren tot de meest uitzonderlijke van onze planeet: de Zambèzerivier mondt hier uit in de grootste waterval ter wereld op meer dan 108 m hoogte, een spektakel dat oorspronkelijk „de dampende rook“ werd genoemd maar door David Livingstone werd omgedoopt tot de „Victoria Falls“. Diner en overnachting in viersterrenhotel.

Dag 10 : Zimbabwe

Ontbijt. Optioneel: ‘s ochtends vroeg een helikoptervlucht van 12 minuten over de Victoria-waterval (kan enkel vooraf worden gereserveerd). Aan het einde van de ochtend transfert naar de luchthaven en vlucht van Victoria Falls naar België.

Dag 11 : Brussel

Aankomst Brussel.

Prijs

Formaliteiten : Geldig paspoort verplicht. Niet-EEG-burgers worden verzocht hun ambassade of hun consulaat te raadplegen.

Opgelet! Deze safaricruise wordt niet aanbevolen voor PERSONEN MET EEN MOBILITEITSBEPERKING of met loopproblemen. Wij informeren je dat het schip niet over een lift beschikt. Een goede fysieke conditie is noodzakelijk.

NB: PREPROGRAMMA 2022, onderworpen aan wijzigingen. Het programma kan zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden door onverwachte omstandigheden. De tocht kan worden gewijzigd naar gelang van de weersomstandigheden. De volgorde van de bezoeken kan worden gewijzigd of omgedraaid. De observatie van wilde dieren kan niet volledig worden gegarandeerd. De helikoptervlucht is afhankelijk van de weersomstandigheden. Vluchturen onder voorbehoud.

Inbegrepen

 • De vluchten vermeld in het programma
 • De luchthaventaksen
 • De binnenlandse vluchten Kasane/Kariba/Victoria Falls
 • Haventaksen inbegrepen
 • De transfers
 • De cruise op een schip Zimbabwean Dream met 5 ankers
 • Het verblijf in het hotel 4* en 5* en in de lodge van eerste categorie in een tweepersoonskamer
 • Volpension tijdens uw safari-cruise – DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar op de schepen en in de lodge van Croisieurope
 • In Johannesburg en Victoria Falls, inclusief drankjes: 1 water + 1 glas wijn lokaal of 1 frisdrank of 1 bier lokaal + 1 thee of 1 koffie per persoon en per maaltijd
 • De uitstappen vermeld in het programma vergezeld door een privé gids (Frans)
 • Bijstands-/repatriëringsverzekering
 • De fooien voor de lokale dienstverleners (exclusief personeel van de boten en lodges)
 • Nederlandstalige Event Travel begeleiding

Niet inbegrepen

 • De annulerings-/bagageverzekering
 • Het visum voor Zimbabwe (momenteel 30uS$/persoon ter plaatse te betalen met US$
 • De optionele excursie : Helicoptervlucht ( €+/- 230 per persoon)
 • De fooien voor boot- en lodgepersoneel (ter indicatie: voorzie 5US$/dag/passagier
 • De inreistaks in Botswana (30 US$/per persoon ter plaatse te betalen in US$.
Zuid Afrika-Zambeze Croisieurope Event Travel Sterrebeek

Interesse in Groepsreis: Riviercruise Zuid-Afrika?

Groepsreis: Riviercruise Zuid-Afrika

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.