Groepsreis: Riviercruise – De Cycladen, de geheime eilanden van de Egeïsche Zee – VOLZET

VOLZET
Event Travel Sterrebeek Groepsreis Cycladen Croisieurope - MV LA BELLE DE L’ADRIATIQUE

Troeven

In 't kort

Verken de Griekse oudheid in Athene met zijn majestueuze Akropolis en volg de legendarische voetsporen van Apollo naar de betoverende Kaap Soenion. Ontdek de windgevulde schoonheid van Delos, de charmante dorpen en prachtige stranden van Mykonos, het genezende heiligdom van Kos en de oude en middeleeuwse stad Rhodos. Laat je betoveren door de adembenemende panorama’s en schilderachtige dorpen van het betoverende Santorini.

Event Travel Sterrebeek Groepsreis Cycladen Croisieurope
Event Travel Sterrebeek Groepsreis Cycladen Santorini Croisieurope
Event Travel Sterrebeek Groepsreis Cycladen Rhodos Croisieurope

Beschrijving

ATHENE – DELOS – MYKONOS – KOS – RODOS – SANTORINI – PAROS – ATHENE

Dag 1 : ATHENE

Heenvlucht met Brussels Airlines. Vertrek in Brussel om 10u30. Aankomst Athene om 14u45.

Bustransfert naar de haven. Inscheping om 18u in de haven van Piraeus. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner aan boord. Animatieavond.

Dag 2 : ATHENE

Athene en de Akropolis. De Akropolis, of de ‘hoge stad’, bevindt zich op een uitzonderlijke ligging met uitzicht op de lager gelegen stad. De eerste bewoners bouwden er een fort dat uitgroeide tot de machtigste stad van het antieke Griekenland, namelijk Athene. Alhoewel de Akropolis door de eeuwen heen verschillende keren werd verwoest en geplunderd, zijn zijn ruïnes nog steeds aanwezig en werden ze gerestaureerd. Met wat verbeelding waant u zich zo in de roemrijke tijd van het antieke Griekenland en
slentert u tussen het Parthenon, de Propyleeën, het Erechtheion en de tempel van Athena Nikè.

’s Avonds lost de BELLE DE L’ADRIATIQUE de trossen om de vaartocht langs de Cycladen-archipel aan te vatten. Wij nodigen u uit op het zonnedek om van een aperitief te genieten. Lezing in de salon-bar. Profiteer van deze vaartocht in de namiddag om te ontspannen op het zonnedek of deel te nemen aan de verschillende animaties. Animatieavond.

Dag 3 : SYROS

In de voormiddag: Syros, het bourgeoisie-eiland van de Cycladen. Met zijn typische smalle straatjes en imposante neoklassieke gebouwen een eiland vol contrasten. U bezoekt de prachtige stad Ano Syros, waar u een wereld van Cycladische architectuur en Venetiaanse charme verkent, afgewisseld met magische uitzichten op de zuidelijke Egeïsche Zee. Terwijl u door de met marmer geplaveide straten van Ermoupoli wandelt, wordt u ondergedompeld in een retro-sfeer. Op het centrale plein kunt u het 19e-eeuwse  stadhuis bewonderen, ontworpen door de architect Ernst Ziller. Geniet van uw vrije tijd vooraleer we terugkeren naar de boot.
In de namiddag vaartocht op de Egeïsche Zee met haar vele legendes en mythes. Deze legendes zijn een uiting van de overtuigingen en tradities van het antieke Griekenland en worden tot op de dag van vandaag naverteld: van de zwerftochten van Ulysse tot het mythische Atlantis. Lezing aan boord.

Dag 4 : AMORGOS

In de voormiddag: Amorgos, het eiland van de film ‘Le Grand Bleu’. U bezoekt het klooster van Panagia Hozoviotissa, waar u geniet van een panoramisch uitzicht op de Egeïsche Zee. Dit klooster werd in de 10e eeuw gebouwd ter verdediging van een 9e-eeuws  religieus icoon van de Maagd Maria en is enkel zichtbaar vanaf de zee, als een heldere witte vlek die zich 300 meter boven het zeeniveau vastklampt aan de klif. Nadat u de 269 treden naar het klooster hebt beklommen, bieden de kloosterlingen u enkele Turkse zoetigheden en een glas raki of water aan. Vervolgens bereikt u het klooster van Agios Geórgios Valsamítis, dat in de 8e eeuw werd  opgetrokken op de plek waar een icoon van Sint-Joris werd gevonden. Initieel ging het om een vroegchristelijke basiliek, gebouwd op de overblijfselen van een heiligdom voor waarzeggerij over water. Dit orakel, ook wel ‘Lalon Idor’ genaamd (letterlijk ‘sprekend water’), was na het orakel van Delphi een van de bekendste orakels uit de oudheid. Bezoekers uit heel Griekenland vonden er mentale helderheid en antwoorden op hun vragen. Ten slotte geniet u van vrije tijd om het schilderachtige dorp Chora te ontdekken, de  hoofdstad van het eiland.

Vaartocht naar Rhodos, centraal in de Dodekanesos-archipel. De eilanden van deze archipel vormen een stukje van het eeuwige Griekenland, met zijn vele Byzantijnse en Ottomaanse beschavingen, de doortocht van de ridders in de middeleeuwen en de Venetiaanse bezetting.

Dag 5 : RODOS

In de voormiddag: Rhodos, ten tijde van de ridders. De prachtige middeleeuwse stad Rhodos is wereldwijd bekend dankzij de Kolos, een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld, maar daarnaast ook dankzij de ridders van Sint-Jan. De stad is omringd door prachtige stadsmuren met zeven indrukwekkende poorten en kent van heel Europa het middeleeuwse centrum met het grootste aantal inwoners. Profiteer er zeker van om te verdwalen in het labyrint van uiterst charmante geplaveide steegjes en om de fascinerende fortachtige gebouwen te bewonderen. Zonder natuurlijk de bastions, de stadsmuren, de poorten, de minaretten, de oude woningen, de fonteinen en de rustige pleintjes te vergeten. U bezoekt het Grootmeesterspaleis, een indrukwekkend fort met fresco’s en mozaïekversieringen dat u onderdompelt in een middeleeuwse sfeer. Verder wandelt u door de bekende Ridderstraat met haar talrijke middeleeuwse herbergen waar de Ridders van de Orde verbleven.

In de namiddag: Lindos. Via het platteland van het eiland bereikt u het charmante dorpje Lindos. Bij uw aankomst ontdekt u een van de meest uitzonderlijke uitzichten van het eiland, namelijk een dorische tempel die op de zee uitkijkt. Tijdens uw beklimming door de steegjes naar de kropolis, kunt u de overblijfselen zien van de verschillende beschavingen die hier doorheen de eeuwen verbleven. Vanaf de rotsen van de Akropolis hebt u een prachtig zicht op het lager gelegen dorp, met zijn witte kalkwoningen en koertjes met kiezelstenen.

Dag 6 : SANTORINI

Vaartocht in de voormiddag op de Egeïsche Zee door de Cycladen-archipel, met zijn eilanden die gekenmerkt worden door een afwisseling van prachtige rotsachtige kustlijnen, stralend witte charmante dorpjes tegen bergflanken en stranden met oneindig blauw water. In de namiddag excursie: Santorini, de parel van de Egeïsche Zee (ontscheping/inscheping in sloepen). Op deze plaats ging kapitein Cousteau op zoek naar de mythische verloren stad van Atlantis. De Santorini-eilanden ontstonden na een intense vulkaanactiviteit. Bij elke uitbarsting stortte het centrale deel van de vulkaan wat verder in en ontstond zo de bekende caldeira. Toch slaagde de vulkaan er keer op keer in zichzelf te herstellen. Het is waarschijnlijk de enige nog steeds actieve vulkaan ter wereld met een onderzeese krater. Tijdens een panoramische tocht over het eiland kunt u de diversiteit van de landschappen bewonderen en een bezoek brengen aan de emblematische plaatsen zoals Profitis Ilias, het hoogste punt van het prachtige eiland.

Vervolgens geniet u van een wandeling in de kronkelende geplaveide steegjes van het dorpje Oia, met zijn weelderige landschappen. Het laatste deel van het bezoek vindt plaats in het prachtige dorp Fira, waar de blauwe koepels nauwelijks te onderscheiden zijn van de blauwe hemel. Geniet van de langzaam ondergaande zon en aanschouw de prachtige oranje, roze en paarse lichtschakeringen, een onvergetelijk moment. 

Grieks diner op het zonnedek van de BELLE DE L’ADRIATIQUE. Beleef een uniek moment tijdens het magische spektakel van de ondergaande zon boven de ruige kustlijn van het eiland. Nachtelijke vaartocht. 

Dag 7 : MILOS

Geniet van een vrije voormiddag in Milos in het dorpje Adamantas. Op dit Cycladen-eiland op mensenmaat lijkt de tijd langzamer te gaan. U kunt er rustig kuieren door de steegjes of genieten van een kopje koffie bij de jachthaven. In de namiddag excursie: historisch bezoek aan Milos (duur ~6 uur). Deze panoramische rondrit toont u alle musts van het eiland en laat u onderdompelen in de geschiedenis en cultuur van het eiland. Aanschouw het maanachtige landschap van het strand van Sarakiniko, uniek in Europa, plus het antieke theater, de belangrijkste en best bewaarde archeologische ontdekking van het eiland. De akoestiek en het uitzicht op de baai van Milos zijn absoluut uniek dankzij de ligging op een heuvel in het zuiden van het eiland. Vervolgens doortocht door de prachtige vissershaven van Klima, met haar kleurrijke woningen. Ten slotte is er Plaka, de traditionele hoofdstad van Milos, waar u geniet van vrije tijd om door de geplaveide steegjes te wandelen.

Nachtelijke vaartocht naar de haven van Piraeus. Gala-avond.

Dag 8 : ATHENE

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9u. Bustransfert naar de luchthaven. Terugvlucht met Brussels Airlines met vertrek in Athene om 15u35 en aankomst in Brussel om 17u55.

Prijs

 • Onderdek (met patrijspoorten  ) : €2795 per persoon
 • Hoofddek (met patrijspoorten ):  €2995 per persoon
 • Inschepingsdek  (met raam) : €3145 per persoon
 • Bovendek (met raam) : €3245 per persoon
 • Single supplement kajuit : onderdek : €750 per persoon

Annulatievoorwaarden Groep Event Travel Griekenland

Vanaf inschrijving tot 60 dagen voor afreis : 100€ per persoon
Vanaf 60 dagen voor afreis : 100% van de reissom

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Athene – Brussel met Brussels Airlines
 • Repatriëringsverzekering
 • Transfers ter plaatse
 • Excursies volgens programma met Nederlandstalige gids
 • Verblijf in een tweepersoonskajuit met airconditioning, douche en toilet
 • Volpension – DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken – Diner en gala-avond
 • Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Haventaksen inbegrepen
 • Nederlandstalige Event Travel begeleiding

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Annulatieverzekering
Het schip: MV LA BELLE DE L’ADRIATIQUE

5 ankers • 99 kajuiten Middellandse Zee – Adriatische Zee – Rode Zee

De MV La Belle de l’Adriatique, gerenoveerd in 2017, biedt een eigentijdse en warme omgeving aan om de Middellandse Zee, de Adriatische kust en en de Rode zee te ontdekken. Tinten van groen en goud geven het schip een elegante en zonnige stijl. Dit schip met 4 dekken meert aan in het hartje van de steden en verwelkomt slechts 197 passagiers aan boord.

Meer info en dekken plan vind je hier.

Event Travel Sterrebeek Groepsreis Cycladen Croisieurope - MV LA BELLE DE L’ADRIATIQUE

Interesse in Groepsreis: Riviercruise – De Cycladen, de geheime eilanden van de Egeïsche Zee – VOLZET?

Groepsreis: Riviercruise – De Cycladen, de geheime eilanden van de Egeïsche Zee – VOLZET

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.