Groepsreis: Fins Lapland: Winters Lapland Shortbreak – VOLZET

VOLZET
Groepsreis Lapland_Event Travel Sterrebeek 1

Troeven

In 't kort

Wens je kennis te maken met het allerbeste wat Lapland te bieden heeft? Alle typische activiteiten komen aan bod, je zal er proeven van de heerlijke lokale keuken en tenslotte bezoek je het mooiste sneeuw- en ijshotel van Fins Lapland. Alle excursies en uitstappen gaan door met je Nederlandstalige begeleider, Dieter Cludts. Dit programma omvat werkelijk alle hoogtepunten die je in Lapland kan beleven. Wens je het toch nog actiever of specialer? Dan heb je de mogelijkheid om op facultatieve basis te slapen in een ice suite of een glazen iglo. Of heb je eerder zin om deel te nemen aan een sessie ice karting of een tocht met fat bikes of paarden?

Groepsreis Lapland_Event Travel Sterrebeek 4
Groepsreis Lapland_Event Travel Sterrebeek 3
Groepsreis Lapland_Event Travel Sterrebeek 2

Beschrijving

Dag 1 (L+D) : Brussel – Kittilä – Levi
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Kittilä. Aankomst in de loop van de voormiddag en transfer (ca 15min) naar het skidorpje van Levi. Bij aankomst in Levi ben je meteen in de juiste vakantiestemming. Het centrum en de skipistes liggen vlakbij en vanuit Levi kan je tal van interessante excursies en safari’s maken. 

Je verblijft in Levi in een gezellig hotel dat in het centrum gelegen is. In de loop van de namiddag word je uitgerust met warme thermische kledij (thermische overall, warme botten, handschoenen, een muts en een helm tijdens de sneeuwscootersafari). Deze kledij kan je behouden tot op het einde van het programma. Samen met je begeleider maak je vervolgens te voet al een eerste verkenning van het dorpje.

Optioneel: Overnachting in een glazen iglo:
Indien je dit wenst kan je kiezen om de hotelovernachting te vervangen door een overnachting in een luxe glazen iglo boven op de skiheuvel van Levi. De volgende morgen word je dan na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar je opnieuw aansluit bij de reisgroep voor het vervolg van de rondreis. Dit moet bij reservatie of ten laatste 3 maanden op voorhand worden gereserveerd mits supplement.

Dag 2 (O+L+D) : Levi
Ontbijtbuffet. Je wordt er extra uitgerust met een helm en na een korte instructieles vertrek je op een leuke sneeuwscootersafari in de Lapse natuur waarbij je prachtige sneeuwlandschappen zal ontdekken. Je rijdt met 2 personen per scooter die je afwisselend kan besturen. Rond de middag is er ook een heerlijke soeplunch voorzien. Tijdens de dag wordt ook nog halt gehouden op een bevroren meer om aan ijsvissen te doen. De gids leert je de technieken aan en nadien probeer je zelf een vis aan de haak te slaan. Tijdens deze uiterst mooie sneeuwscootersafari zal je maar liefst 30 à 35 km afleggen (duur: ca 5u). Wat vrije tijd in de namiddag om te genieten van de faciliteiten van het hotel. ’s Avonds staat een onvergetelijk diner op het programma. In een typische kota geniet je van een heus Laps buffet waarbij allerlei lokale specialiteiten zoals zalm en diverse rendierbereidingen zoals worsten, ragout en gebraad op het menu staan. Lekker eten, gezelligheid en sfeer troef. (transfer te voet) .

DAG 3 (O+L+D) : Levi
Ontbijtbuffet. ’s Morgens bezoek je een lokale rendierboerderij. Je maakt er kennis met het leven op de rendierboerderij en natuurlijk maak je ook een tocht per rendierslede van ca 1 km. Nadien kan je luisteren naar de verhalen van de rendierherder en ook vragen stellen bij een deugddoende koffie en bijhorend zoet broodje. Hierna kan je samen met de gids ook kort kennis maken met sneeuwschoenwandelen. In de buurt van de rendierboerderij maak je een mooie en aangename sneeuwschoenwandeling langs  verharde paden en diepsneeuw alvorens terug te keren naar het hotel. (duur: ca 3 uur). Lunch (buffet) in een nabijgelegen restaurant.
Vrije tijd in de namiddag, ideaal om te skiën of te langlaufen, of om te genieten van de faciliteiten van het hotel. Je kan ook deelnemen aan een aantal optionele activiteiten zoals ice karting of ter plaatse een fatbike of langlaufski’s huren.
Diner (buffet) in het  hotelrestaurant.

Facultatieve excursies (meer details op aanvraag):

 • Ice karting:
  Je word gebracht naar een parcours waar je aan ice karting kan doen. Na een korte uitleg hoe een kart te besturen kan de echte actie beginnen. Er wordt gereden op een besneeuwd parcours en de karts zijn uitgerust met spijkerbanden. De karting vereist van de deelnemer een perfecte mix van technisch kunnen en snelheid! Tijdens deze activiteit word je ook warme dranken aangeboden. Min. Lengte: 1m40cm! Vraag ons naar de verschillende formules indien je interesse hebt. 
 • Huur fat bikes, langlaufmateriaal of sneeuwschoenen:
  De omgeving van Levi is een paradijs voor wandelaars, langlaufers of personen die houden van fietsen. Je vindt er een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde routes die je gemakkelijk zelf kan ontdekken. Op voorhand of via onze vertegenwoordiger ter plaatse kan u gemakkelijk langlaufmateriaal of fat bikes huren voor 1 dag of voor meerdere dagen. Bij het ophalen van de fat bike of langlauf materiaal ontvang je ook nog een korte uitleg en plannetje van de mogelijke routes die je kan volgen. Prijzen en mogelijkheden te verkrijgen op eenvoudige aanvraag.
 • Paardrijden:
  Wie houdt van paarden en de rust van de natuur, moet ongetwijfeld aan deze excursie deelnemen. Met kleine, lieve maar uiterst sterkte IJslandse paarden maak je mooie tochten in de omgeving van Levi. Je kan kiezen uit diverse afstanden of je kan ook tochten maken tijdens de avond en misschien maakt het noorderlicht dan wel z’n opwachting. Tijdens de avondtocht wordt er ook halt gehouden in een typische kota voor een warm drankje en een kleine snack. Voor wie niet te paard durft te rijden, zijn er ook tochten per slede mogelijk. Transfers inbegrepen (min. 4, max. 6 deelnemers).
 • Nachtelijke sneeuwscootersafari:
  Wie z’n Lapland ervaring nog wat avontuurlijker wil maken kan facultatief deelnemen aan een nachtelijke sneeuwscootersafari. Als het donker wordt, vertrek je op een nachtelijke sneeuwscootersafari. De lichten van de sneeuwscooters weerschijnen op de witte sneeuw en samen met het licht van de sneeuw en de maan geeft u dit zeker een fantastische ervaring. Het gevoel van rijden is totaal anders dan bij daglicht en als je geluk hebt, zal je het noorderlicht zien tijdens deze tocht. Je rijdt met 2 personen per scooter die je afwisselend kan besturen. Tijdens deze tocht geniet je ook van een kleine snack boven een open kampvuur.

Dag 4 (O+L+D) : Snow Village
Ontbijtbuffet. In de voormiddag kan je samen een wandeling heuvelopwaarts maken naar een mooi uitzichtpunt. Bij helder weer kan je hier genieten van spectaculaire uitzichten op de wijde omgeving. Voor wie wat minder te been is kan ook de skilift (betalend) nemen.
Rond de middag wordt je naar een nabijgelegen
huskyboerderij gebracht waar je een mooie huskysafari zal maken langsheen de bossen en heuvels in wondermooie winterse landschappen.

Eerst krijg je uitgelegd hoe je de slede dient te besturen en nadien kan het avontuur van start gaan;. 1 persoon zit in de slede en de andere persoon bestuurt de slede. Iedere slede wordt getrokken door een 6-tal husky’s. De stilte rondom je tijdens de tocht is fenomenaal. Voor of na de tocht wordt er ook nog een lunch voorzien op de huskyboerderij en kan je luisteren naar de verhalen over het leven op de huskyboerderij. Onderweg kan van bestuurder gewisseld worden. Er is ook voldoende tijd om foto’s te nemen met deze lieve dieren. Je maakt een tocht van ca 10km (ca 1u) vooraleer je terug aankomt bij de huskyfarm. (duur: ca 3u30)

Vervolgens is het tijd om afscheid te nemen van de trouwe en lieve viervoeters en word je met de bus naar het Snow Village gebracht dat middenin de natuur tussen de skigebieden van Levi en Ylläs gelegen is. Het Snow Village is één van de mooiste sneeuw- en ijshotels van Lapland en het bezichtigen ervan is dan ook een unieke belevenis. Je krijgt er een mooie een rondleiding en je maakt kennis met de verschillende ijssculpturen, ice suites, ice chapel, ice restaurant en natuurlijk ook de ice bar waar je een welkomstdrankje zal worden aangeboden. ‘s Avonds geniet je van een uniek 3-gangendiner in het koude restaurant van het Snow Village. Na dit diner word je per bus terug naar uw verblijfsplaats nabij Levi gebracht.

Optioneel:

 • Overnachting in een ice suite:
  Indien je dit wenst kan je kiezen om de hotelovernachting te vervangen door een overnachting in een ice suite in het Snow Village. De volgende morgen word je dan na het ontbijt terug naar Levi gebracht waar je opnieuw aansluit bij de reisgroep. Deze overnachting moet bij reservatie vastgelegd worden of ten laatste 3 maanden op voorhand mits supplement.

Dag 5 (O) : Kittilä – Brussel
Ontbijtbuffet. Inleveren van de warme winterkledij in het safarikantoor en check out. Transfer naar de luchthaven van Kittilä voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

Prijs

 • Verblijf midden in het gezellige centrum van Levi en vlakbij de skipistes
 • Alle excursies gaan door in een kleine Nederlandstalige groep
 • Hotelkamer met bad en balkon:
  • Bezet door 1 pers = €2195
  • Bezet door 2 pers = €1895
  • Bezet door 3 pers = €1825
 • Appartement met 2 aparte slaapkamers (+2 extra bedden in de mezzanine), woonruimte, kitchenette, sauna en 2 badkamers
  • Bezet door 4 pers = €1895
  • Bezet door 5 pers = €1845
  • Bezet door 6 pers = €1795
 • Hotelkamer met sauna en douche: +€95/kamer/4 nachten

Inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met charter in Economy class (volgens beschikbaarheid), inclusief alle vooraf betaalbare taksen twv 51.00 €/ticket 
 • Thermische winterkledij inbegrepen
 • Alle belangrijke en typische activiteiten komen aan bod: sneeuwscootertocht, husky safari, ijsvissen, sneeuwschoenwandeling en een rendiersledetocht
 • Maaltijden en snacks zoals beschreven in het programma. (O: ontbijt, L: lunch, D: diner), Vol pension
 • Overnachtingen zoals beschreven in het programma: verblijf in 3* hotel (zie prijsinfo voor kamertypes)
 • Diner in een gezellige Lapse kota
 • Bezoek aan het Snow Village met uniek 3-gangendiner in het ice restaurant
 • Alle vermelde transfers zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde bezoeken zoals beschreven in programma
 • Alle vermelde excursies op basis van 2 personen per scooter of slede indien van toepassing
 • Verzekering voor sneeuwscootertochten (eigen franchise van 980.00 € in geval van ongeval of schade) (het eigen risico kan verlaagd worden tot 150.00 € door een supplement te betalen van 15.00 €/safari/bestuurder te betalen (enkel ter plaatse mogelijk
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Begeleider van Event Travel van Brussel tot Brussel
 • Warme winterkledij van bij start eerste excursie tot bij vertrek
 • Reisinformatiemap

Niet inbegrepen

 • Goede mogelijkheden om te skiën of te langlaufen (facultatief)
 • Maak uw programma actiever door te kiezen voor een sessie ice karting of een fietstocht met fatbikes (facultatief)
 • Mogelijkheid om te overnachten in een ice suite van het Snow Village (facultatief)
 • Annulerings- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, fax, telefoon, etc.
 • Facultatieve excursies
 • Transfers en diensten niet specifiek vermeld in programma

Lapland is de noordelijkste provincie van Finland en ligt voor het grootste gedeelte boven de poolcirkel. Noord-Finland is één van de  weinige plaatsen op onze aarde waar de natuur nog oorspronkelijk en onaangetast is. Winters Lapland betekent ook onvergetelijke witte vlaktes en het absolute hoogtepunt van een Lapland-reis is natuurlijk het ervaren van het Noorderlicht; een uniek natuurfenomeen, een natuurlijk en spectaculair lichtspel aan de hemel van het paradijs. Deze streek heeft perfect zijn authenticiteit en charme weten te bewaren. Hier beleeft u nog de echte natuur; de fauna en flora zijn indrukwekkend, de lucht puur en het water zuiver.

Groepsreis Lapland_Event Travel Sterrebeek 1

Interesse in Groepsreis: Fins Lapland: Winters Lapland Shortbreak – VOLZET?

Groepsreis: Fins Lapland: Winters Lapland Shortbreak – VOLZET

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.