Groepsreis: De essentie van de Seychellen

Laatste plaatsen
Event Travel Sterrebeek Ponant Cruise Seychellen Schip Le Champlain

Troeven

In 't kort

Met deze route, in samenwerking met PONANT, nemen we je mee om de onmisbare juwelen van de Seychellen te ontdekken. Vanuit Mahé gaat u aan boord van Le Champlain voor een 9-daagse expeditiecruise naar het hart van de Inner Islands van deze paradijselijke archipel.

Event Travel Sterrebeek Route Ponant Seychellen
Event Travel Sterrebeek Ponant Cruise Seychellen
Event Travel Sterrebeek Ponant Cruise Seychellen Kajuit

Beschrijving

13/03/24 – Luchthaven Zaventem

Afspraak aan de luchthaven om 12u30
Vlucht met Ethiopian Airlines:
Brussel 21u30 – Addis Ababa 06u45
Addis Ababa 09u30 – Seychellen 14:20

14/03/24 – VICTORIA, MAHE

Transfert luchthaven-schip met stop in hoofdstad Victoria voor een vrije lunch. Inscheping rond 15u30. Vertrek om 19:00 uur

Ontdek Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen en ook het grootste van de archipel, de thuisbasis van de hoofdstad Victoria. Mahé is de thuisbasis van bijna 70 fijne zandstranden omlijst door karakteristieke granietrotsen, badend in kristalhelder water dat bekend staat om de rijkdom van hun zeebodem. Het eiland staat ook bekend om zijn prachtige bergpanorama’s die bereikbaar zijn door te wandelen, zoals Morne Seychellois, met uitzicht op de Indische Oceaan vanaf een hoogte van 905 meter. Mahé is ook een eiland met een rijke geschiedenis waar prachtige koloniale eigendommen en Creoolse huizen hand in hand gaan, om nog maar te zwijgen van de prachtige botanische tuin van Victoria.

15/03/24 – ÎLE COUSIN

Ten westen van Praslin bruist dit kleine granieten eilandje van ongeveer dertig vierkante meter van het leven. Cousin Island was tot 1968 privébezit en werd eigenlijk gekocht door de Nationale Raad voor de Bescherming van Vogels om te worden omgevormd tot een natuurreservaat. Het belangrijkste doel van deze aanpak was in de eerste plaats het redden van de Seychellenzanger (la rousserolle) en de toc toc, twee vogelsoorten die met uitsterven worden bedreigd. Deze operatie was een echt succes, aangezien het eiland tegenwoordig het meest beschermde eiland van de archipel is met een groot aantal planten en dieren die endemisch zijn voor de Seychellen.

16/03/24 – REMIRE-EILAND

Confetti in de Indische Oceaan, het eiland Rémire is niet minder boeiend om te bezoeken. Gelegen op de buitenste eilanden van de Seychellen, wordt het gewaardeerd om zijn unieke biodiversiteit, inclusief zijn uitzonderlijk rijke zeebodem. De zeldzame bewoners van dit tropische eiland zorgen voor het behoud ervan en een wandeling te midden van de weelderige vegetatie, bewoond door betoverende vogels, zal liefhebbers van ongerepte ruimtes bekoren. Voor liefhebbers van snorkelen bevolken talloze kleurrijke vissen de koraalriffen die aan het eiland grenzen.

17/03/24 – ÎLE DE CURIEUSE

Gelegen langs Praslin, wordt Curieuse gekenmerkt door zijn roodachtige grond. Ontdekt in 1768 door de Franse ontdekkingsreiziger Marc-Joseph Marion du Fresne, werd het verwoest door een brand in 1771 en huisvestte toen een leprakolonie waarvan sommige overblijfselen nog te zien zijn. In 1979 uitgeroepen tot nationaal zeepark, is het de thuisbasis van vele onderwatersoorten die ontdekt kunnen worden tijdens het duiken of snorkelen in het hart van de paradijselijke wateren van de Indische Oceaan. Maar Curieuse is vooral beroemd om de honderden reuzenschildpadden van Aldabra die er leven, fascinerende reptielen die u zeker zult ontmoeten. Het is ook het enige eiland, met Praslin, waar de coco de mer in zijn natuurlijke staat groeit.

18/03/24 – ÎLE D’ARIDE

Aride is een eiland in de Seychellen, een paar kilometer ten noordwesten van Praslin. Deze parel van de Indische Oceaan, geklasseerd als natuurreservaat, zal u verleiden met de schoonheid van zijn landschappen, tussen wilde kliffen en fijne zandstranden. Het is bewaard gebleven voor de inwerking van de mens en wordt soms de “hoofdstad van de vogels” genoemd. Het is de thuisbasis van verschillende endemische planten en een uitzonderlijke fauna. Het is met name het toevluchtsoord van een indrukwekkend aantal zeevogels (eksters, sterns, noddies, enz.) en reptielen, zoals Wright’s skinks, zichtbaar in de beboste delen van het eiland. U kunt ook zeeschildpadden observeren op de stranden van het eiland.

19/03/24 – GRANDE SŒUR

Het eiland Grande Sœur ligt 6 km ten noorden van La Digue en staat bekend om zijn twee weelderige stranden en zijn doorschijnende water, beschermd door een koraalrif. Ze zijn ideaal om te snorkelen en zeeschildpadden te observeren die samenleven met veelkleurige vissen. Bewaard gebleven, wordt Grande Soeur beschouwd als een van de mooiste eilanden van de Seychellen.

20/03/24 – EILAND PRASLIN

Praslin, gelegen op ongeveer veertig kilometer van Victoria, is het op één na grootste eiland van de Seychellen. De idyllische stranden waar granieten rotsen zich in het hart van smetteloos zand nestelen, illustreren perfect de verbeelding van de Seychellen en nodigen bezoekers uit om in turquoise wateren te duiken, ideaal om te snorkelen. In het midden van het eiland, verscholen in het hart van een prachtig tropisch bos, ligt het natuurreservaat Vallée de Mai, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het is een echt plantenreservaat en u kunt er verschillende soorten endemische palmbomen observeren, evenals de beroemde coco de mer, een kokosnoot die tot 20 kg kan wegen en vanwege zijn suggestieve vorm “coco-billen” wordt genoemd.

21/03/24 – EILAND LA DIGUE

Het eiland La Digue is een ware samenvatting van alle schoonheden van de archipel van de Seychellen. Gelegen op 6 km ten zuidoosten van Praslin, is dit kleine stukje land dat eruitziet als een paradijs, ondanks zijn bescheiden omvang (5 km bij 3 km) het op twee na grootste eiland van de Seychellen! Turkoois water dat uitnodigt om te zwemmen, weelderige vegetatie die reuzenschildpadden beschut, fijne zandstranden omzoomd met kokospalmen en omgeven door karakteristieke grote granieten rotsen met roze reflecties zoals de beroemde Source d’Argent-baai: de ansichtkaart is perfect… Authentiek en bewaard gebleven, de eiland leeft in een rustig tempo, het enige vervoermiddel langs de kleine wegen is de fiets of de traditionele ossenkarren.

22/03/24 – 24/03/24 VICTORIA, MAHE

Ontscheping om 07:00 uur

Ontdek Mahé, het hoofdeiland van de Seychellen en ook het grootste van de archipel, de thuisbasis van de hoofdstad Victoria. Mahé is de thuisbasis van bijna 70 fijne zandstranden omlijst door karakteristieke granietrotsen, badend in kristalhelder water dat bekend staat om de rijkdom van hun zeebodem. Het eiland staat ook bekend om zijn prachtige bergpanorama’s die bereikbaar zijn door te wandelen, zoals Morne Seychellois, met uitzicht op de Indische Oceaan vanaf een hoogte van 905 meter. Mahé is ook een eiland met een rijke geschiedenis waar prachtige koloniale eigendommen en Creoolse huizen hand in hand gaan, om nog maar te zwijgen van de prachtige botanische tuin van Victoria.

09u00 – Transfert haven naar hotel Constance Ephilia

22/3-24/3 : verblijf in juniorsuites 62 m² op basis van half pension

24/3 : Late checkout & transfert naar luchthaven

Terugvlucht met Ethiopian:
Seychellen 17u20 – Addis Ababa 20u05
Addis Ababa 01u00 – Brussel 06:15 (aankomst 25/03)

Prijs

Kajuiten : prestige stateroom deck 4

€7095,00 per persoon

Vroegboekactie : Krijg €200 vroegboekkorting per persoon indien je voor voor 30/7/23 reserveert.

Inbegrepen

 • Vluchten in economy incl. 1 ingecheckte bagage 23 kg per persoon (uurregeling onder voorbehoud).
 • Alle transferten luchthaven-cruise-hotel-luchthaven
 1. Cruise :
  • 8 overnachtingen aan boord van het luxeschip Le Champlain. (Rederij Ponant)
  • Verblijf in prestige stateroom deck 4 (ca 19m² + 4m² privaat balkon met schuifraam)
  • Cruise in vol pension vanaf het diner op de dag van inscheping tot het ontbijt op de dag van ontscheping.
  • De kapiteins welcome cocktail & gala diner.
  • Open Bar (wijnen, champagne van het huismerk, alcoholische dranken behalve de premium merken (lijst beschikbaar op aanvraag)).
  • Avondprogrammatie & events.
  • Room service 24h (speciale selectie).
  • Reisbegeleiding Event Travel.
  • Alle bezoeken, ingangsgelden in de beveiligde zones
  • Zodiac uitstappen
  • Aanwezigheid van een hooggekwalificieerd expeditieteam (gids/naturalisten) in frans/engels
  • BTW, luchthaventaksen
  • Fooien (+/- 12 euro p.p.p.n.).
  • Portkosten (€400 per persoon).
 2. Hotel :
  • 2 overnachtingen hotel Constance Ephelia Mahe in juniorsuite( ca 62 m² queensizebed ) gelegen in de tuin op de begane grond of 1 ste verdiep met balkon of terras
  •  Late checkout 24/3
  •  Verblijf in half pension (ontbijt + diner)

Niet inbegrepen

 • Andere diensten aan land voor of na de cruise dat niet in het programma vermeld werd.
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken tijdens hotelverblijf
 • Annulatieverzekering Allianz: 6,3% van de totale reissom
 • Bijstandsverzekering Allianz : 5 euro/dag/persoon
Hoogtepunten
 • Ontdek 8 eilanden met karakteristieke landschappen van de Seychellen.
 • Zodiac-landingen met een ervaren team van natuurgidsen.
 • Het natuurreservaat Vallée de Mai, in Praslin, een UNESCO-geklasseerde site.
 • De unieke tussenstop op Cousin Island, een natuurreservaat en een waar paradijs met het grootste aantal planten en dieren die endemisch zijn voor de Seychellen.
 • Een tussenstop op het prachtige koraaleiland Rémire, een intieme bestemming met weelderige vegetatie.
 • Het natuurreservaat Aride, een schat van de natuur van de Seychellen, met 73 hectare glinsterende vegetatie en meer dan een miljoen vogels.
 • Het rode en kale land van Curieuse, een granieten eiland in de Seychellen.
 • Anse Source d’Argent, het beroemdste strand van La Digue, omringd door grote blokken graniet en omzoomd met kokospalmen.
 • De mogelijkheid om schildpadden te observeren in Curieuse.
 • De mogelijkheid om te duiken (Niveau 2 of CMAS 2-sterren duiker of gelijkwaardig) met een ervaren instructeur en snorkelen met je expeditieteam.
Event Travel Sterrebeek Ponant Cruise Seychellen Schip Le Champlain

Interesse in Groepsreis: De essentie van de Seychellen?

Groepsreis: De essentie van de Seychellen

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.