Groepsreis: Cruise Corsica – VOLZET

VOLZET
Schip Croisieurope Event Travel Sterrebeek MV La Belle des Océans 1

Troeven

In 't kort

Laat je begeesteren door deze cruise met het schip MV La Belle des Océans : denk maar aan de vestingmuren van de citadel, de magische kreken, de eindeloos diepe wateren en de ongerepte heuvels. De cruise neemt je tijdens betoverende tussenstops mee op een ontdekkingsreis naar verborgen schatten. Corsica ontvouwt zijn prachtige natuur en zijn authentieke ziel, zijn eeuwenoude rotsen en het fijne goud van zijn stranden, zijn vurige natuur en mirtenstruiken, zijn kronkelende paden en zijn nachtelijke sterrenhemel. Het ‘eiland van de schoonheid’ overspoelt u met emoties en indrukken, maar ook met pracht en mysterie. Het is een onvergankelijk meesterwerk waar de tijd geen vat op heeft en dat verrast bij elke blik.

Event Travel Sterrebeek Croisieurope Corsica
Event Travel Sterrebeek Croisieurope Corsica 4
Schip Croisieurope Event Travel Sterrebeek MV La Belle des Océans 3

Beschrijving

NICE – AJACCIO – BONIFACIO – PORTO VECCHIO – BASTIA – L’ÎLE-ROUSSE – NICE

Dag 1 : Nice

Vlucht Brussel – Nice. Transfert naar het schip en inscheping om 17u. Voorstelling van de crew en welkomstcocktail. Diner en animatieavond aan boord. Nachtelijke vaartocht naar Corsica.

Dag 2: Ajaccio

Vaartocht in de voormiddag naar Corsica. Je komt er langs het UNESCO Werelderfgoed van de Golf van Porto. Aanschouw de golf van Girolata en de prachtige Kreken van Piana, midden in het natuurreservaat van Scandola. Terwijl LA BELLE DES OCEANS de eerste Corsicaanse haven van uw cruise aandoet, nodigen wij je uit op het dek voor een traditioneel digestief, mirte-likeur met een stukje patisserie.

Ajaccio, de ‘Keizerlijke stad’ en voorheen de ‘Koraalstad’, is de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte. Hier breng je een bezoek aan de voornaamste monumenten, zoals het justitiepaleis, het Napoleonhof, het diamantplein met het bronzen ruiterstandbeeld van Napoleon en zijn vier broers, alsook het Austerlitzplein waar Napoleon volgens de legende in zijn kindertijd heen ging. Vervolgens trekken we naar de punt van Parata, waar u geniet van een wandeling door een uitzonderlijke natuurlijke site. Hier kunt u de Sanguinaires-archipel aanschouwen, een reeks van 4 rotsachtige eilandjes die ontstonden uit de stolling van magma.

Folkloristische avond aan boord. Laat je meevoeren door de traditionele gezangen en dansen uit het authentieke culturele patrimonium van het eiland.

Dag 3: Ajaccio

De Kreken van Piana en Porto’ (lunch inbegrepen). Per autobus trek je langs de kust en de kreken richting Porto. Vanuit het absolute Corsicaanse pareltje Porto vaar je met een plaatselijk bootje richting Capo Rosso. Laat je begeesteren door deze ruim 300 meter hoge kliffen van de Kreken van Piana die recht uit de zee rijzen, om nog maar te zwijgen van de bijzondere rode gloed van de rotsen. Terugkeer naar Ajaccio per autobus. Op het einde van de dag cruisetocht naar Bonifacio. Animatieavond.

Dag 4: Bonifacio

Als een waar openluchtmuseum onthult deze ‘rotsstad’ haar steegjes en rondweg, haar eeuwenoude fort en de huizen die 60 m boven de zee uittorenen. De allerdappersten kunnen langs de koningstrap naar de voet van de kliffen (187 treden)!

Met een plaatselijk bootje ontdekt je het natuurreservaat van de Lavezzi-eilanden, deze archipel van eilanden en granietriffen, alsook de zeegrotten en de kliffen van Bonifacio.

Bezoek aan een traditionele herberg in het hart van het wilde Corsica. Luister bij het immens haardvuur of (buiten) onder de kurkeiken hoe de eigenaars je over de geschiedenis van het eiland vertellen. Met Corsicaanse gezangen en Corsicaans gitaarspel op de achtergrond geniet je van een seizoensdiner met boerderijproducten.

Dag 5 : Porto Vecchio

Geleid bezoek aan Porto Vecchio. Deze vroegere ‘stad van het zout’ toont u haar steegjes, de overblijfselen van de citadel, de Genuese forten en haar watersportmogelijkheden. In de late namiddag vertrek per cruise naar Bastia. Geniet van een rustig moment aan het zwembad of laat je verwennen in onze wellnessruimte. Sportievelingen kunnen terecht in het fitnesscentrum en geïnteresseerden kunnen luisteren naar een lezing in de salon-bar: ‘Pascal Paoli, de ziel van Corsica’.

Dag 6: Bastia

Cap Corse (lunch inbegrepen). Dit gebied in het uiterste noorden van Corsica herbergt een ongerept wild natuurpatrimonium met bossen, bergen, kleine dorpjes op berghellingen, alsook prachtige kleine baaien. Je trekt door charmante dorpjesen hou halte in het domein Montemagni te Patrimonio waar je Corsicaanse wijnen, vleeswaren en kazen kunt proeven.  Corsica baadt in een mediterraans klimaat maar kent door zijn ligging sterke contrasten en een bergachtig reliëf. De Corsicaanse wijnen onderscheiden zich dankzij de zomerse zoetheid van het eiland en de uitzonderlijke zonneschijn. Terugkeer aan boord en vaartocht naar L’Île-Rousse. Conferentie in de salon-bar: – ‘De Bonaparte’s, een Corsicaanse familie’.

Dag 7 : L’île-Rousse

Geleid bezoek aan Calvi en de citadel. Ontdek de plezierhaven met haar unieke landschap van de immense baai omringd door een bergketen die tot in mei besneeuwd is. Op weg naar Notre Dame de la Serra, waar het zicht op de golf van Calvi ronduit schitterend is. Voortzetting met een bezoek aan de citadel van Calvi. De citadel werd eind 15e eeuw versterkt en omsluit het 12e-eeuwse oude paleis van de gouverneurs. In de namiddag varen we verder en steken we de Middellandse Zee over richting Nice. Conferentie in de salon-bar: – ‘En Corsica wordt Frans…’ Terwijl het reliëf van het ‘Eiland van de schoonheid’ vervaagt in het kielwater van LA BELLE DES OCEANS, nodigen wij je op het zonnedek uit voor een aperitief. Voor sommigen een vaarwel, voor anderen ongetwijfeld slechts een opwarmer voor een volgend bezoek. Gala-avond.

Dag 8 : Nice

Ontbijtbuffet aan boord. Ontscheping om 9 uur, transfert naar de luchthaven en vlucht Nice – Brussel.

Prijs

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Nice & Nice – Brussel met Brussels Airlines
 • Repatriëringsverzekering
 • Transfers ter plaatse
 • Excursies volgens programma
 • Verblijf in kajuit op dek 4
 • Volpension – DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden en aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken – Diner en gala-avond
 • Welkomstdrankje
 • Gratis wifi aan boord
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Voorstelling van de kapitein en zijn bemanning
 • Animatie aan boord
 • Haventaksen inbegrepen
 • Nederlandstalige Event Travel begeleiding

Niet inbegrepen

 • Fooien
 • Annulatie- en bijstandsverzekering
Schip Croisieurope Event Travel Sterrebeek MV La Belle des Océans 1

Interesse in Groepsreis: Cruise Corsica – VOLZET?

Groepsreis: Cruise Corsica – VOLZET

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.