Elegante cruise vanuit Dubrovnik

Plaatsen zijn beperkt
Cruise Dubrovnik MS Apolo Event Travel

Troeven

In 't kort

Dubrovnik, wordt niet voor niets de Adriatische Parel genoemd. De prachtige kerken in witte steen en wonderbaarlijke paleizen zijn in perfecte harmonie met elkaar. Slenteren over de Stradun, of wandelen door de smalle straatjes waar je kan genieten van een terrasje in de schaduw van de eeuwenoude gevels.

Beschrijving

Dag 1: Dubrovnik

Onthaal aan de luchthaven van Dubrovnik, transfer naar de haven Gruz en boarding. Een welkomstdiner word je aangeboden*. Het is de gelegenheid om kennis te maken met de kapitein en de bemanning. De boarding is de hele dag mogelijk. De passagiers die ’s morgens aankomen, hebben geen toegang tot hun kajuit voor 13u00, maar mogen hun bagage aan boord laten. Overnachting in Dubrovnik.

* Indien de vlucht vertraging heeft, kunnen er wijzigingen in het programma aangebracht worden.

Dag 2: Dubrovnik > Elafieteneilanden > Mljet

Na het ontbijt vertrek naar het nationaal park van Mljet. Boottrip door de prachtige Elafieteneilanden, met onderweg een duikhalte. Lunch aan boord. Bij aankomst in Mljet vrije tijd om het park, het grote en kleine meer, het eiland St. Mary en zijn 12de-eeuwse benedictijnenklooster te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Mljet. (opgelet: inkomgelden voor het park niet inbegrepen ± €15).

Dag 3: Mljet > Hvar

In de ochtend varen we richting het eiland Hvar*. Onderweg maken we een halte dicht bij het eiland Korcula om een duik te nemen. Lunch en nieuwe halte in één van de baaien. Het eiland Hvar behoort tot de bekendste eilanden van Kroatië en is de plaats van samenkomst van de internationale jetset. Bezoek aan Hvar met een lokale gids door de stad om de culturele en historische aspecten en hun manier van leven te ontdekken. Vrije avond. Overnachting in Hvar.

* De uren van aankomst en afvaart in Hvar hangen af van de havenautoriteiten.

Dag 4: Hvar > Bol > Split

Na het ontbijt vertrek naar Bol, beroemd om het mooiste strand van Kroatië: Zlatni Rat (goudkaap). Halte in Bol en vrije tijd in de stad. Na de lunch doortocht naar Split en aankomst in de namiddag. Split is het tweede grootste stedelijke centrum van Kroatië en is de hoofdplaats van de provincie Split-Dalmatië. De stad bestaat sinds ruim 1700 jaar en het historische stadscentrum staat sinds 1979 op de lijst van het culturele erfgoed van de UNESCO. De historische en culturele gebouwen zijn gelegen binnen de muren van het paleis van Diocletianus. Daarnaast vormt deze stad een belangrijke culturele attractie dankzij haar talrijke musea, het nationaal theater, oude kerken en andere archeologische sites. Rondleiding in de stad en bezoek aan het paleis van Diocletianus. Vrije avond. Overnachting in Split.

Dag 5: Split > Pucisca (Eiland Brac) > Makarska

Na het ontbijt vertrek naar het eiland Brac, duikhalte onderweg en navigatie richting Pucisca. Pucisca is het grootste dorp van het noorden van het eiland met een authentieke Middellandse Zeearchitectuur, een rustieke sfeer en witte stenen gevels. Pucisca is ook bekend vanwege zijn steengroeve. De stenen werden gebruikt voor onder andere de bouw van het Witte Huis in Washington DC en het parlementsgebouw in Wenen. De enige steenhouwersschool in Kroatië ligt in Pucisca, waar studenten kalksteen met traditionele en onconventionele werktuigen, die al eeuwenlang worden gebruikt, bewerken. Lunch aan boord en navigatie naar Makarska. Vrije avond en overnachting in Makarska.

Dag 6: Makarska > Korcula

Ontbijt en vertrek naar het eiland Korcula. Duikhalte onderweg voor de lunch en aankomst in Korcula in de namiddag. Stadsbezoek. Ontdek de stad met haar oude paleizen in Venetiaanse stijl en het kleine huisje waar Marco Polo geboren zou zijn. ’s Avonds vrije tijd om te dineren in één van de stadsrestaurantjes. Overnachting in Korcula.

Dag 7: Korcula > Dubrovnik

Na het ontbijt trip door Mljet en de Elafieteneilanden met een duikhalte onderweg en lunch. Aankomst in Dubrovnik in de namiddag. Stadstour van Dubrovnik, dat ook wel de “Parel van de Adriatische Zee” genoemd wordt. Tijdens de stadstour komen we langs de belangrijkste bezienswaardigheden en zijn er meerdere fotostops gepland. Na het stadsbezoek vrije tijd waarin u onder andere de stadsmuren kunt bezichtigen of met de kabelbaan tot bovenaan de berg kunt gaan. Overnachting in Dubrovnik.

Dag 8: Dubrovnik

Ontbijt. Wegens het late vertrek van de terugvlucht krijgt u nog vrije tijd om Dubrovnik en Cavtat zelf te bezoeken. Ook wordt er een facultatieve excursie naar het platteland van Dubrovnik voorgesteld (betalend). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Opmerking: de volgorde van de bezoeken kan wijzigen naargelang de volgorde van navigatie. Dit kan bepaald worden door weeromstandigheden en beslissingen van de kapitein. Inhoud blijft verzekerd.

Prijs

 • 24/04/2021 – 01/05/2021 – €1199
 • 01/05/2021 – 08/05/2021 – €1199
 • 15/05/2021 – 22/05/2021 – €1399
 • 22/05/2021 – 29/05/2021 – €1399
 • 26/06/2021 – 03/07/2021 – €1399
 • 31/07/2021 – 07/08/2021 – €1399
 • 09/10/2021 – 16/10/2021 – €1199

Inbegrepen

 • Vluchten heen en terug
 • Transfers luchthaven > boot > luchthaven
 • Nederlands- en Engelstalige cruise director aan boord
 • 6 à 8 bemanningsleden
 • Cruise 7 nachten in de gekozen categorie
 • Dagelijks ontbijtbuffet en 6 keer een 3-gangen lunch met ¼ wijn + ½ water + filterkoffie
 • Professionele gids in Korcula (NL of EN), Dubrovnik (NL of EN), Hvar (EN) en Split (NL of EN)
 • Gratis wifi aan boord

Niet inbegrepen

 • Haventaksen, 35€ p.p./week, aan boord cash te betalen
 • Toegangskaarten voor het Mljet Nationaal Park, ±15€ per persoon,
 • Inkomgelden – Verzekeringen – Persoonlijke uitgaven – De fooien – De avondmalen – De dranken
 • Eventuele toeslag op de vluchten
Cruise Dubrovnik MS Apolo Event Travel

Interesse in Elegante cruise vanuit Dubrovnik?

Elegante cruise vanuit Dubrovnik

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.