Begeleide groepsreis: Jordanië – Schatkamer van de geschiedenis

Unieke woestijnervaring met jeeptocht en overnachting
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Jordanië Petra

Troeven

In 't kort

Deze 8-daagse groepsreis neemt je mee naar de toppers maar toont je ook minder bekende pareltjes van Jordanië. Laat je meevoeren van stad naar stad. Ontdek een land met een culturele rijkdom, een gastvrije bevolking, prachtige landschappen en een van de mooiste woestijnen. Als toemaatje logeer je een nacht middenin de woestijn. Een ding beloven we je, dit wordt een onvergetelijke ervaring.

Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Siq Al Barid Jordanië
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Sun City Camp Jordanië
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Al Khazneh, 'De Schatkamer' Jordanië

Beschrijving

De strategische ligging van Jordanië zorgde voor een belangrijke handelsrol. Kamelenkaravanen trokken door de woestijn naar Mesopotamië, Anatolië en Egypte. Handelaars vervoerden via de legendarische King’s Highway wierook, sieraden en tapijten die ze verhandelden in ruil voor specerijen. Doorheen de eeuwen trokken Romeinse legionairs, islamitische legers en kruisvaarders door het land en lieten indrukwekkende monumenten na.

Dag 1: BRUSSEL – AMMAN

Vlucht naar de hoofdstad Amman.
Diner en check-in voor 3 nachten in het W Amman Hotel*****.

Dag 2: AMMAN – JERASH – AJLOUN – AMMAN (O + L + D)

Vertrek uit Amman naar het schitterende Jerash (het Romeinse Gerasa), de best bewaarde Romeinse stad buiten Italië. Oorspronkelijk gesticht door Alexander de Grote, werd de stad verder uitgebouwd door de Nabateeërs, omwille van de gunstige ligging op de karavaanroutes.

Onder Pompeius werd Gerasa een Romeinse provinciestad. Heel wat elementen zoals de triomfboog, het theater, de hippodroom en de tempel van Zeus en Arthemis zijn intact opgegraven. Jerash wordt terecht ook wel het Pompei van het Midden-Oosten genoemd.

In Ajloun zie je een versterkt kasteel, door de Arabieren opgetrokken ter verdediging tegen de kruisvaarders.

Dag 3: AMMAN – WOESTIJNKASTELEN – AMMAN (O + L + D)

In de voormiddag transfer naar de woestijnkastelen met het bekendste van de Umayyaden-dynastie, midden in de woestijn: Qasr Amra. Prachtige fresco’s en mozaïeken voeren je mee doorheen de verhalen van duizend-en-een-nacht. Het kasteel Qasr Al-Azraq diende als hoofdkwartier van de befaamde Lawrence of Arabia, de Brit die een rol speelde in de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turkse sultan.

Daarna keer je terug naar Amman voor de lunch en een stadstoer. Amman, gebouwd op verschillende heuvels, is samen met Jericho en Damascus een van de oudste steden ter wereld. Je brengt een bezoek aan de citadel, het Romeins amfitheater, het Archeologisch en het Folklore Museum.

Dag 4: AMMAN – IRAQ AL AMIR – MADBA – MOUNT NEBO – PETRA (O + L + D)

Genesteld in de heuvels net buiten Amman in Wadi Al-Seer ligt het schilderachtig dorpje vol oude geheimen Iraq al-Amir. Het betekent ‘grotten van de prins‘ in het Arabisch en herbergt de ruïnes van een Ozymandisch kasteel evenals meer dan 10 grotten die sinds het kopertijdperk door verschillende groepen zijn bewoond. Op korte wandelafstand van deze grotten staat een kasteel dat aan Hyrcanus, de gouverneur van Ammon in de 2de eeuw voor Christus, wordt toegeschreven.

Op wandelafstand van de grotten staat een kasteel dat aan Hyrcanus – gouverneur van Ammon in de 2de eeuw voor Christus – wordt toegeschreven.

De rit gaat verder naar het zuiden via een gedeelte van de beroemde Koningsweg die het spoor van de oude handelsroutes volgt. De weg is vernoemd naar de oude Israëlische koningen die ruim 2.000 jaar geleden over deze weg reisden. Via de spectaculaire Koningsweg gaat het naar Madaba, waar je een bezoek brengt aan de kerk van Sint-George met de beroemde mozaïekkaart van Palestina. De kaart dateert uit de 6de eeuw voor Christus en is daarmee de oudste van de Bijbelse wereld en het Heilige Land. Ze wordt nog steeds gebruikt door wetenschappers die onderzoek doen naar Bijbelse plaatsen.

Aankomst in Petra en overnachting in hotel Mövenpick Petra*****.

Dag 5: PETRA (O + L + D)

Maak je op voor het geheimzinnige Petra, een hoogtepunt van deze reis. Deze tweeduizend jaar oude stad, opgericht door de Nabateeërs, bleef lang verborgen. Gebouwd in een afgesloten dal is Petra enkel te voet bereikbaar via de lange, nauwe kloof Siq. De bloeitijd van Reqem, zoals de stad in het Aramees heette, lag van 100 voor Christus tot 400 na Christus.

Dwalend door deze stad, sta je versteld van de prachtige gebouwen uitgehouwen in de rotsen. Sommige ervan zijn gemakkelijk te bereiken, bij andere kom je pas na een aardige klauterpartij. Het theater, de koningswand met zes graven en de High Place of Sacrifice, de offerplaats (te bereiken na een klim van 30 tot 45 minuten), behoren tot de interessantste bezienswaardigheden.

Aan de andere kant van de stad bezichtig je het klooster Ed-Deir, bereikbaar via een prachtig klimmend pad met 800 treden. Bij zonsondergang bieden de geel-, roze- en zelfs blauwgekleurde rotsen een wondermooi kleurenspel. Hier begrijp je waarom Steven Spielberg Petra koos als decor voor zijn Indiana Jones-film The Last Crusade.

Diner en logies in het Mövenpick Petra hotel*****.
Je kan de dag afsluiten met een optionele avondexcursie ‘Petra by night‘.

Dag 6: PETRA -SIQ AL-BARID – WADI RUM (O + L + D)

Siq Al-Barid (Cold Canyon) staat in de volksmond bekend als ‘Little Petra‘. Het was een agrarisch centrum en tevens een handelswijk die een bevoorradingspost voor kamelenkaravanen naar Petra bood. De pittoreske omgeving laat zich graag verkennen, vooral omdat het een van de oudste nederzettingen ter wereld is.

Rit  naar de woestijn Wadi Rum. Tijdens een spectaculaire jeeptocht in de voetsporen van Lawrence of Arabia, krijg je een indruk van de afwisseling en de pracht van de woestijn.

Overnachting in Wadi Rum in het bijzondere Sun City Camp*****. De futuristisch ogende Martian Dome luxetenten bieden een unieke woestijnervaring tijdens een nachtje onder de sterren.

Dag 7: WADI RUM – KARAK – DODE ZEE (O + L + D)

Als je de Koninklijke Weg in Jordanië volgt, is Karak een onmisbare stop. Er staat een kruisvaardersburcht die in het verleden zeer belangrijk was. Nu is het een van de bekendste kastelen van het land.

Je trekt noordwaarts naar de Dode Zee die eigenlijk een meer is en 430m onder de zeespiegel ligt.

Diner en overnachting in het Hilton Dead Sea Resort*****.

Dag 8: DODE ZEE – AMMAN – BRUSSEL (O)

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Prijs

Single supplement: € 750
*Prijs op basis van minimum 14 deelnemers.

8-daagse Nederlandstalig begeleide groepsreis, vertrek op 3 februari, 5 april & 7 november 2023.

Inbegrepen

 • Vluchten, inclusief alle gekende luchthaventaksen op 01/08/22
 • Alle transfers ter plaatse
 • Rondreis per ruime en comfortabele A/C autocar
 • Alle maaltijden zoals aangegegeven in het programma
  (O: ontbijt, L: lunch, D: diner)
 • Overnachtingen in **** en *****-hotels en in een tentenkamp in de
  Wadi Rum-woestijn
 • Lokale Nederlandstalige gids tijdens de rondreis
 • Alle toegangsgelden voor alle vermelde musea en sites
 • Jeeptochten in Wadi Rum
 • Bezoek aan Little Petra
 • Jordaans visum + assistentie bij de formaliteiten in Jordanië
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf 14 deelnemers

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Fooien, € 10,00 per persoon per dag
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Jordanië Petra

Interesse in Begeleide groepsreis: Jordanië – Schatkamer van de geschiedenis?

Begeleide groepsreis: Jordanië – Schatkamer van de geschiedenis

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.