Begeleide groepsreis Japan

In 't kort

Heb je ook altijd gedroomd om naar het Land van de Rijzende Zon te reizen? In 2023 kan je het van je bucketlist schrappen met Event Travel. Tussen nieuwe technologieën en voorouderlijke gebruiken bieden we je tijdens deze groepsreis Japan aan in al zijn pracht.

Beschrijving

Dag 1: Luchthaven Zaventem – Tokyo

Afspraak op de luchthaven van Zaventem om
18 uur voor het vertrek van de rechtstreekse vlucht van ANA om 21u10.

Dag 2: Tokyo (a)

Aankomst in Tokyo om 15u40 lokale tijd op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door de gids en transfer per bus naar het hotel Sunshine City Prince***+. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Tokyo (o-m-a)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo. Tijdens deze dagtour ervaar je de 2 gezichten van Tokyo: de moderne en soms een beetje gekke kant, en de kalme, traditionele kant, die zorgt voor een perfecte mix in 1 dag! Bezoek aan het observatiedek van de Tokyo Metropolitan Government Building in Shinjuku (wijk van de wolkenkrabbers). Daarna gaan we verder naar het Meiji-heiligdom, waar je kan genieten van wat rust en stilte. Dit prachtige Shinto-heiligdom, in het midden van een groene oase, is één van de meest bezochte heiligdommen in het land. De volgende bestemming is Harajuku het paradijs voor tieners (en voor degenen die jong van geest zijn) met winkels en mensen die de meest bizarre mode dragen zoals gothic, lolita, etc… ’s. De laatste bestemming is het moderne Shibuya, waar u het standbeeld van de beroemde hond Hachiko zal zien en zijn aangrijpende verhaal zal horen. Lunch tijdens de bezoeken en avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 4: Tokyo (o-m-a)

Volle dag stadsbezoek met het publieke transport aan Tokyo. Fotostop aan het keizerlijk paleis en bezoek aan Tokyo toren. Sushi-lunch in een lokaal restaurant. Daarna stadscruise op de Sumida rivier en bezoek aan de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels en tot slot wandeling door de overbekende Ginza wijk. Avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 5: Tokyo – Hiroshima (o-m-a)

’s Morgen vertrek naar de luchthaven van Haneda voor de binnenlandse vlucht naar Hiroshima. Hiroshima staat gekend als de eerste stad die op 6 augustus 1945 doelwit werd van de verwoestende atoombom. Bezoek met gids aan het Hiroshima Peace Memorial Park, de plaats (ground zero) waar de atoombom viel en een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers is geworden. Daarna bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum. Overnachting in hotel Granvia Hiroshima***+. Lunch en avondmaal in een lokaal restaurant.

Dag 6: Hiroshima – Miyajima – Hiroshima (o-m-a)

’s Morgens vertrek per ferry naar het eiland Miyajima, gelegen in de Japanse binnenzee. De beroemdste en meest op foto vastgelegde site, the Floating Torii Gate, is hier te vinden. (Het dateert uit de 6e eeuw en behoort tot één van de mooiste zichten in Japan). Volle dag ontdekking van het eiland met de vele schrijnen. We gaan met de kabelbaan naar het Mt. Misen Observatory van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Japanse Binnenzee. Lunch en avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Granvia.

Dag 7: Hiroshima – Okayama – Kurashiki – Kyoto (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek met de Shinkansen naar Okayama. Van daar vertrek per bus voor een bezoek aan de Okayama Korakuen garden, die tot de allermooiste tuinen van Japan behoort. Daarna verder naar Kurashiki, eertijds een belangrijk centrum voor rijstdistributie. Je bezoekt er het Ohara Museum of Art, het eerste museum in Japan dat westerse kunst tentoonstelde waaronder werken van meesters zoals Picasso, Gauguin, Klee, Rodin en Kandinsky. Vervolgens wandeling in het charmante Kurashiki Bikan district, waar aan weerszijden van het mooie stadskanaal tal van historische rijstopslagplaatsen uit de Meij periode zijn bewaard gebleven. Daarna vertrek naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Intrek in het hotel Rhiga****. Lunch en avondmaal in een lokaal restaurant. Opgelet! Je bagage wordt getransporteerd van Hiroshima naar Kyoto. Voorzie één stuk handbagage voor de eerste nacht in Kyoto.

Dag 8: Kyoto (o-m-a)

Ontdekking van de metropool Kyoto per privé bus. Bezoek aan de verscheidene UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). Lunch in een lokaal restaurant. Verder bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Vanaf het terras geniet je van een prachtig uitzicht over de daken van Kyoto. Al wandelend kun je de sfeer opsnuiven in de Higashiyama wijk. Als laatste wandel je door de Gion District, met zijn smalle straatjes en typische Japanse traditionele gevels, restaurants, antiek- en brocantewinkels. (wijk van de geisha’s). Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

Dag 9: Kyoto – Nara – Kyoto (o-m-a)

Vertrek per bus naar de voormalige Japanse hoofdstad Nara: de Todaji-tempel, het grootste houten bouwwerk ter wereld die onderdak biedt aan de gigantische bronzen boeddha; verder het kleurrijke Kasuga shinto heiligdom met zijn 3.000 antieke stenen lantaarns langs de toegangsweg en het Nara Park waar een duizendtal herten vrij in het park tussen het publiek lopen. Lunch tijdens de bezoeken. Onderweg bezoek je de site van Fushimi Inari. Herkenbaar aan zijn 1000-den torri’s na elkaar. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in Kyoto.

Dag 10: Kyoto – Nagoya – Takayama (o-m-a)

Vertrek vanuit het station van Kyoto met de Shinkansen flitstrein naar Nagoya en verder per express trein naar Takayama (de Japanse Alpen). Lunch op de trein of bij aankomst. Door haar geïsoleerde ligging heeft de stad haar authenticiteit nog weten te bewaren. De stad is van oudsher het centrum voor timmerlieden en ademt nog de sfeer uit van de Edo periode. In Takayama bezoek aan het Jin-Ya historical house en het Yatai Kaikan praalwagen museum waar de stad voor bekend is. Avondmaal (hida beef) in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Asocia Takayama Resort****. Opgelet! Je bagage wordt getransporteerd van Kyoto naar Izunagaoka. Voorzie u van één stuk handbagage voor de 2 nachten in Takayama.

Dag 11: Takayama (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek per publieke bus naar het dorp Shirakawago, gelegen in een afgelegen vallei omgeven door hoge bergen. Door de eeuwenlange isolatie zijn de traditionele bouwmethodes bewaard gebleven. Het dorp is beroemd voor zijn Gassho huizen, grote woonhuizen met ingebouwde graanzolders en enorme rieten daken. Terug in Takayama en vrije tijd.

Dag 12: Takayama – nagoya – mishima – hakone – izu (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek per express trein naar Nagoya en dan verder per super express Shinkansen trein naar Mishima. Daarna vertrek per bus voor een bezoek aan de omgeving van Hakone met de Mt. Fuji als highlight. Deze vulkaan is met zijn 3.776 meter het hoogst gelegen punt van Japan. Mount Fuji is gelukkig een slapende vulkaan. Kans op uitbarsting is daarom erg gering tijdens je bezoek! We maken een boottocht op het Lake Ashi, het grootste meer in de buurt van Fuji. Het meer staat bekend als het symbool van de Hakone regio. Het beste uitzicht op het meer in combinatie met de berg Fuji heb je vanaf Moto-Hakone waar ook de sightseeing boten aanmeren. Daarna spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (wel onder voorbehoud: Als er teveel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.) Intrek in de ryokan Sunvalley Izunagaoka.

Dag 13: Izu Nagaoka – kamakura – Tokyo (o-m-a)

Na het ontbijt vertrek per privé bus naar Tokyo met onderweg bezoek aan Kamakura voor een bezoek aan de bronzen Daibutsu “Grote Boeddha”, de Hase-dera Tempel, Tsurugaoka Hachimangu Shrine. Na de lunch terug naar Tokyo en intrek in het hotel Grand Nikko Daiba****+ gelegen op Odaiba, een kunstmatig eiland in de baai van Tokyo verbonden met de 570m lange Rainbow Bridge. ’s Avonds wordt deze dubbel hangbrug verlicht in alle kleuren van de regenboog. Bij aankomst op het eiland spring de bijzondere architectuur meteen in het oog: futuristische gebouwen, strakke vormen, glas en staal… afgewisseld met groene accenten. Vrije tijd voor de laatste shopping tot aan het avondmaal. Afscheidsdiner in een lokaal restaurant.

Dag 14: Tokyo – Brussel (o)

‘s Morgens transfer met de bus naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht om 11u00 naar Brussel (aankomst 15u15 lokale tijd)

Prijs

Prijs ALL-IN (vlucht – transferten – excursies – fooien & begeleider)

 • Dubbele kamer: € 5.995 pp
 • Single kamer: € 6.975 pp

Inbegrepen

 • Internationale vluchten met ANA in economy
 • Binnenlandse vlucht Haneda – Hiroshima met ANA
 • Alle luchthaventaksen
 • 12 nachten in de vermelde hotels (of gelijkwaardig) 3*+/4*.
  Deze zijn uitgekozen hetzij voor hun goede ligging en hun prijs/kwaliteitsverhouding.
 • Vol pension (van dag 2: avondmaal tot dag 14 tot en met het ontbijt)
 • Alle bezoeken met audioguide, transfers en verplaatsingen met het publieke transport, comfortabele treinen en privé bussen waar vermeld
 • Franstalige gids
 • Event Travel begeleiding
 • Documentatiepakket per kamer

Niet inbegrepen

 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken.
 • Reis- en/of Annuleringsverzekering.
 • Dranken bij de maaltijden
 • De gebruikelijke fooien (+/- € 50 p.p.)
 • Eventuele luchthaventaksverhoging of brandstoftoeslag

Interesse in Begeleide groepsreis Japan?

Begeleide groepsreis Japan

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.