Troeven

In 't kort

Le Champlain – Luxe Cruise met een “French Touch“. Aan boord van één van de eerste schepen van een nieuwe generatie van de luxe cruise-lijn PONANT ontdekt u IJsland met een kleiner schip waar je in vergelijking met andere rederijen wel in staat bent om aan te meren waar geen enkel ander cruiseschip dat kan. Een exclusieve maar vooral unieke ervaring in pure luxe.

Beschrijving

Dag 1: Luchthaven Zaventem –  Reykjavik

Afspraak op de luchthaven van Zaventem om 11.30 uur voor het vertrek van uw vlucht om 14u00 met aankomst in Reykjavik om 15u15 lokale tijd. Inscheping van 16u00 tot 17u00. Afvaart om 21u00.

Dag 2: Grundarfjördur

Aankomst in de vroege ochtend. Onze eerste stop, een verborgen pareltje in het noorden, ligt aan de voet van de vulkaan Kirkjufell, op het schiereiland Snæfellsnes. Vanop de boot hebt u een uniek zicht op de lavakegel aan de ingang van de baai van Grundarfjörður. Op slechts een paar passen van de pier ontdekt u kristalheldere beken, toendra’s en stranden met uitzicht op de kobaltblauwe wateren van de Breiðafjörður. Excursie: het schiereiland Snaefellsnes. Vanaf de kade reist u per bus door de kleine vissersdorpjes rond de beroemde met ijs betopte vulkaan Snæfellsjökull. Afvaart in de namiddag.

Dag 3: Grimsey

Aankomst in de vroege namiddag. Grímsey is een verscholen eiland dat uit de Noordelijke IJszee oprijst. Het ligt op de breedtegraad van de poolcirkel in het uiterste noorden van IJsland. De contrasterende reliëfs zullen zeker indruk op u maken. Aan de westkust ligt Grímseyjarhreppur, de enige gemeente op het eiland. Meer naar het zuiden toe ziet u heuvels omzoomd met groene kruidenvlaktes. De rest van de kust bestaat uit basaltkliffen bevolkt door vele zeevogels die u er kunt gadeslaan. Afvaart ’s avonds.

Dag 4: Akureyri

Aankomst in de vroege ochtend. De bevallige stad Akureyri ligt in de buurt van de poolcirkel, aan de basis van de Eyjafjörður-fjord. Ze vertoont een bijzonder kleurenpalet: het azuurblauwe water van de haven, de bronzen lijsterbessen op de pleinen en de felgekleurde huizen in het historische centrum. Een enorme in de heuvel uitgehouwen trap leidt naar de iconische Akureyrarkirkja-kerk. U zult ongetwijfeld versteld staan van de prachtige botanische tuin, die goed gedijt dankzij een microklimaat. Excursie: Het ongelooflijke Myvatn-meer. Vanaf de kade gaat uw bus richting zuiden, naar de site van Godafoss, de ‘watervallen van de goden’: prachtige, overvloedige, kolkende watervallen in de vorm van een halve maan. Afvaart in de namiddag.

Dag 5: Isafjördur

Aankomst in de vroege ochtend. Vertrek in de vroege namiddag. Uw schip voert u naar het hart van de fjorden in het noordwesten van IJsland, een wild landschap van verloren valleien en duizelingwekkende kliffen, waar de mens nauwelijks kan overleven. In deze zeer afgelegen regio ligt de Isafjörður, ongetwijfeld een van de mooiste fjorden van het land dankzij de reliëfs die de vele oude basaltische magmastromen hebben achtergelaten. De stad Isafjörður, gelegen aan de voet van de fjord, is een charmante kleine gemeente die uitsluitend van de visvangst leeft. Excursie: Cultuur en maritieme tradities. Bij aanvang van de excursie doorkruist u het stadscentrum en daarna neemt u de smalle kustweg naar het stadje Bolungarvik, waar u halthoudt om de kerk te ontdekken.

Dag 6: Heimaey, Vestmannaeyjar

Aankomst ’s middags. Dit gebied voor de zuidkust van IJsland is het grootste eiland van de Vestmann-eilanden en het enige bewoonde eiland van de archipel. Van de steile vulkanen Eldfell en Helgafell tot de weelderige weiden rond de vulkaan Herjólfsdalur: het eiland kent een natuur die rijk is aan contrasten. Op de weg naar Stórhöfði kijkt u uit op grijze zandstranden en kliffen die zijn uitgehouwen door de Noordelijke IJszee; tegelijkertijd ziet u de bronskleurige heide op de top van de bergen. Excursie: Heimaey, Pompeii van het noorden Uw excursie vangt aan in de natuurlijke haven van Heimaey, die omringd is door hoge kliffen met een grote vogelpopulatie. De vogels en hun eieren zijn al lange tijd een essentiële voedselbron voor de eilandbewoners. Afvaart ’s avonds.

Dag 7: Reykjavik

Aankomst in de vroege ochtend. De IJslandse hoofdstad ligt aan de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land. Vanop de top van het Perlan-gebouw op de Oskjuhlið-heuvel kijkt u uit op het groen van de stad. De puntige Evangelische kerk Hallgrímskirkja kunt u niet missen: ze wijst u het historische centrum aan, waar u langs Skólavördustígur en Laugavegur kunt wandelen. Excursie: De gouden cirkel. Deze klassieke excursie omvat bezoeken aan drie grootse sites, samen de ‘gouden cirkel’ genoemd: Gullfoss Falls, Geysir en Thingvellir.

Dag 8: Reykjavik

Ontscheping rond 06u00 en transfert naar luchthaven voor vlucht richting Zaventem om 07u40. Voorziene aankomst 12u45.

Prijs

Prijs ALL-IN (vlucht – transferten – cruise – excursies – fooien & begeleider)

  • 2-persoonskajuit Dek 3 : € 5.245 pp
  • 2-persoonskajuit Dek 4 : € 5.695 pp

Inbegrepen

Vluchten Iceland Air incl. 1 ingecheckte bagage 23 kg per persoon (uurregeling onder voorbehoud, gebaseerd op 2019).
• 7 overnachtingen aan boord van het luxeschip Le Champlain.
• Alle maaltijden aan boord van het schip (vanaf het diner op de dag van inscheping tot het ontbijt op de dag van ontscheping).
• De kapiteins welcome cocktail & gala diner.
• Open Bar (wijnen, champagne van het huismerk, alcoholische dranken behalve de premium merken (lijst beschikbaar op aanvraag)).
• Avondprogrammatie & events.
• Room service 24h (speciale selectie).
• Reisbegeleiding Event Travel.
• Alle bezoeken, ingangsgelden en transfers zoals beschreven in het programma.
• Franstalige gidsen bij excursies met uitzondering van de excursie Heimaey, Pompeii van het noorden waar het een Engelstalige gids zal zijn.
• BTW, luchthaventaksen en fuel.
• Fooien (+/- 12 euro p.p.p.n.).
• Portkosten (€350 per persoon).

Niet inbegrepen

Andere diensten aan land voor of na de cruise dat niet in het programma vermeld werd.
• Persoonlijke uitgaven
• Annulatieverzekering Allianz: 6,3% van de totale reissom
• Totale reisverzekering Annulatie, Assistance, Bagage: 7,5% van de totale reissom

Interesse in Begeleide groepsreis IJsland?

Begeleide groepsreis IJsland

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.