Begeleide cultuurreis: Parma & Milaan – Kunst, Cultuur & Gastronomie

Reis doorspekt van kunst en cultuur
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions -Het Torrechiara kasteel

Troeven

In 't kort

De grote Italiaanse steden kent u al en u wil zich verdiepen in de minder bekende cultuursteden? Deze intense reis laat u prachtige monumenten en kunstschatten van wereldniveau uit het Italiaanse verleden zien. Aangevuld met een rijke gastronomische traditie en te midden een afwisselende natuur beleeft u topmomenten. Als afsluiter ontdekt u de hedendaagse architectuur in Milaan.

Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions -Palazzo della Pilotta
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions -Mantua
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions - Duomo op de Piazza della Vittoria

Beschrijving

Deze reis dompelt je onder in een mengeling van rijke Italiaanse kunst, middeleeuwse straten en pleinen, fiere kathedralen en statige palazzi. Je bewondert werken van Caravaggio, Cimabue, Giotto, Michelangelo, Tintoretto, Canaletto, … .

Dag 1: BRUSSEL – MILAAN – LODI – PARMA (L + D)

Rechtstreekse ochtendvlucht naar Milaan. Bij aankomst rijd je meteen door naar Lodi waar je luncht. In dit typisch Lombardisch stadje won Napoleon de strijd tegen de Oostenrijkers. Je ontdekt er de prachtige Duomo op de Piazza della Vittoria. Het is de grootste romaanse kerk van Lombardije, met een unieke crypte.

Bezoek aan het Sanctuario dell’Incoronata. Deze kerk wordt beschouwd als een van de meesterwerken van de Lombardische renaissancekunst in Europa.

In de late namiddag rijd je door naar Parma (112km) waar je 4 nachten zal verblijven in het Starhotels du Parc****. Diner in de omgeving van het hotel.

Dag 2: OMGEVING VAN PARMA (O + L + D)

In de voormiddag rijd je 20km zuidwaarts naar een van de best bewaarde versterkte kastelen in de Parmavallei: Torrechiara. Het is een van de mooiste voorbeelden van militaire bouwkunst uit de 15de eeuw.

De lichte lunch nuttig je in een Parmahamboerderij. Hier raak je vertrouwd met de lekkere Parmaham DOP.

Na de middag bezichtig je de uitzonderlijke en ongekende privécollectie, Fondazione Magnani Rocca met werken van Van Dyck, Rembrandt, Gubbio, Mippi, Dürer, Tiepolo, Ghirlandaio, Renoir, Monet, Braque, Cézanne, Goya… alsook een 50-tal werken van De Chirico, De Pisis, Morandi en Burri en sculpturen van Canova en Bartolini… Je bevindt je hier te midden van een park in een unieke vestiging.

Terugrit naar Parma (25km). Diner en overnachting.

Dag 3: PARMA – CREMONA – PARMA (O + L + D)

‘s Morgens bezoek aan het Soragna-kasteel uit 1385 (30km). Deze luxueuze residentie is nog steeds in het bezit van de familie Lupi.

Je bereikt Sant’Agata di Villanova (35km), een kleine lokaliteit waar je de privéwoonst van Giuseppe Verdi bezoekt. Vanaf 1851 woonde en werkte een van de grootste componisten van de Italiaanse opera in dit prachtig landhuis.

Na de lunch verkenning van Cremona. Hier ontdek je een van de mooiste middeleeuwse pleinen van Italië. De Duomo in Lombardische gotiek staat fier naast de machtige Campanile del Torazzo. Zeer indrukwekkend is het interieur van het Battistero, de achthoekige doopkapel uit de renaissance.

Naast het vioolmuseum bezoek je een atelier van de vioolbouwer Trabucchi. De vioolbouwers Stradivari, Guarneri en Amati woonden in Cremona.

Terugkeer naar Parma (60 km) en diner.

Dag 4: PARMA (O + L + D)

Deze dag is volledig gewijd aan Parma. Verdi, de dirigent Toscanini (hier geboren) en de violist Paganini hebben allemaal in Parma gewoond. Bezoek aan het Bisschoppelijk complex dat met de romaanse Duomo en het octogonale Battistero uit de 13de eeuw, het meest homogene middeleeuwse monument van Italië met sublieme fresco’s is.

Na de lunch in het centrum van Parma, bezoek aan het Teatro Farnese. Dit theater werd volledig in hout opgebouwd in 1619. Het heeft een ingenieus systeem van machines voor bewegende scènes onder het toneel. Het werd rond 1625 voor het eerst in gebruik genomen ter gelegenheid van het huwelijk van Margherita de Medici en Odoardo Farnese. Na de verwoesting in 1944 werd het heropgebouwd in de jaren ’50.

Nadien bezoek je de Galleria Nazionale in het Palazzo Della Pilotta. Hier bewonder je werken van de Toscaanse en Venetiaanse scholen uit de 14de en 15de eeuw met o.a. Parmigianino, Corregio, da Vinci en Vigée-Lebrun.

Diner en overnachting.

Dag 5: PARMA – MANTUA – MILAAN(O + L + D)

Na het ontbijt, vertrek naar Mantua (65km), een stad die aandoet als een paleis. Een van de meest romantische steden in Italië. Het historische centrum omvat hoge bakstenen muren, koepels en torens, miradors, loggia’s en rode pannendaken. Je vertrekt aan het grote Sordelloplein met veel paleizen (Paleis van Podesta, Paleis van Massaro en de Torrre della Gabbia) en de San Pietro Duomo, het Mantegnaplein, de reusachtige San Andreabasiliek.

Het hoogtepunt van Mantua is het bezoek aan het Palazzo Ducale, met zijn unieke bruidskamer of Camera degli Sposi. Hier bewonder je schitterende fresco’s van Andrea Mantegna.

Na de lunch in Mantua vertrek naar Milaan (185km).

Bij aankomst bezoek aan de pas heropende kerk San Maurizio al Monastero Maggiore, een van de mooiste verborgen juweeltjes van Milaan. Het is een paradijs van kleuren, met schitterende fresco’s. Geen hoekje is onbeschilderd. Na 30 jaar restauratie doet dit denken aan de ‘Sixtijnse kapel’.

Diner in het centrum en overnachting in Hotel UNA Cusani****.

Dag 6: MILAAN – BRUSSEL (O)

Vandaag ligt de nadruk op het hedendaagse aspect van Milaan. Na het ontbijt check-out en bezoek aan de Fondazione Prada met een specifieke bezichtiging van de nieuwe Torre Bianca. Na de Gouden Toren werd de Witte Toren toegevoegd, een 60m hoog wit betonnen gebouw, bestaande uit 9 verdiepingen met 6 tentoonstellingsruimtes. De andere 3 etages omvatten een restaurant en diensten.

Na de lunch in de Pizzeria La Fabricca, kort bezoek aan het nieuwe hoofdkantoor van de Fondazione Giangiacomo Feltrinelli van de architecten Herzog en De Meuron in Viale Pasubio. Een gebouw met veel glas en 6 verdiepingen. De stichting is een instelling voor sociaal en geschiedkundig onderzoek en een culturele organisatie die internationaal opereert.

In de namiddag vertrek naar Citylife voor een rondrit en verkenning van dit indrukwekkend stadsvernieuwingsproject. Het omvat een park, een winkelcentrum, de wooncomplexen Hadid Residences en Libeskind Residences en de Piazza Tre Torri met 3 torens.

Transfer naar de luchthaven van Linate voor de vlucht naar Brussel.

Prijs

Prijs per persoon op basis van min. 20 personen.

Singletoeslag: €260

*De luchtvaartmaatschappijen behouden altijd het recht hun prijzen te herzien, in functie van de schommelende luchthaventaksen en/of brandstoftoeslagen. Deze bedragen zijn gebaseerd op prijzen bekend op 1/08/22. Toegangsgelden kunnen ook wijzigen.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten inclusief alle gekende luchthaventaksen op 01/08/22
 • Privétransfers van en naar de luchthavens
 • Verblijf in de hotels
  • Starhotels Du Parc**** in Parma
  • Hotel UNA Cusani**** in Milaan
 • Vol pension
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Franssprekende gids ter plaatse
 • Firstclass autocar gedurende de volledige rondreis
 • Alle vermelde toegangsgelden voor sites en musea
 • Nederlandstalige begeleiding vanaf 20 personen

Niet inbegrepen

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Fooien voor de gids en chauffeur
Event Travel Sterrebeek - Asteria Expeditions -Het Torrechiara kasteel

Interesse in Begeleide cultuurreis: Parma & Milaan – Kunst, Cultuur & Gastronomie?

Begeleide cultuurreis: Parma & Milaan – Kunst, Cultuur & Gastronomie

We gebruiken cookies voor een betere klantenervaring en een makkelijker gebruik van deze site. Door verder te surfen op deze website ga je akkoord met het gebruik van deze cookies. Lees alle informatie.